Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

statie pioneer SA720


danutz-

Postări Recomandate

Salut,Am luat de la unu o statie pioneer SA 720 cu finalii 2sA1075 si 2sc2525 , doi deia doi deia am dus statia la unu care a mai facut stati si amplificatoare la inceput statia o bagam in priza dar se incindea in 5 sec (daca o lasai 10 iesea si fum )dar displayul functiona Tipul ala ia decuplat redresoru si fltrajul si na mai scos fum el a gasit un 2sA1075 in scurt(din cauza lui intra in scurt ) la decuplat si a pornit statia cu cei ramasi ia bagat semnal a cuplat boxele , a bagat semnal dar nimic - nu se auzea nici bazait dar pe display vu-metru fuctiona el a zis ca ar fi tranzistori blocati intrebarile mele sunt :-daca sunt blocati se pot debloca cumva ?-ce echivalenti pentru acestia exista ?- exista chituri sau integrate sa functioneze la +-56?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

  • danutz-

    6

  • zal

    3

  • mircea888

    2

Top autori în acest subiect

Mergi la un electronist mai priceput.Daca merge vu-metrul probabil partea de semnal mic merge, ai probleme doar cu etajul final. Un etaj final facut cu componente discrete sigur se poata repara, nu e nevoie sa strici amplificatorul punand kituri cu integrate prin el.Se pot pune finali in alta capsula (cu mici modificari la sistemul de prindere) daca nu se gasesc modelul ala, conteaza sa fie cel putin la fel de buni.Oricum de proba poti pune orice finali care au Vce suficient de mare.

Link spre comentariu

Singurul sfat concret: cumpără minim o pereche, îi verifici, dacă corespund mai cumperi cîţiva, să ai de unde alege cîte perechi ai nevoie.Cu multimetrul pe scala ''diode'' verifici indicaţia la măsurarea joncţiunilor b-e, b-c prin comparaţie cu un trz bun, ca ideie cu cît e mai mare valoarea, cu atît e mai mic trz, deci făcăturile se observă imediat. Dacă aşa e în regulă, verifici pe scala cea mai mare a ohmmetrului (de preferat 200M) şi rez inversă a joncţiunilor, dar şi între e-c, c-e. Tot ce nu trece de maxim se aruncă.

Link spre comentariu

Nu stiu ce ti-a explicat acea persoana la care ai fost tu dar un tranzistor blocat nu este stricat !

Omul tau poate vroia sa spuna ca mai sunt alte componente stricate pe acolo care tin finalii blocati.

 

Starea de blocare reprezinta starea in care tranzistorul nu conduce, adica el are rezistenta foarte mare iar circuitul in care se afla acesta poate fi considerat deschis.

 

Daca este comandat corespunzator, acel tranzistor poate trece din starea de blocare in starea de conductie sj invers.

 

Intr-un amplificator ca al tau, tranzistorii finali sunt blocati jumatate din timp si in conductie in celalalta jumatate.

 

Studiaza principiul de functionare al amplificatorului in clasa B.

http://www.electronics-tutorials.ws/amp ... amp_6.html

http://en.wikipedia.org/wiki/Electronic ... s_B_and_AB

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări