Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sint confuzat in privinta amplificatoarelor integrate

Vizitator codebutcher

Postări Recomandate

Vizitator codebutcher

Hm... Am ajuns inevitabil si aici.Ultima data cind m-am ocupat de asa ceva eram in liceu (cam acum 100 de ani parca), si pe vremea aia ne "prosteam" cu 2N3055-uri.Multa vreme am facut greseala sa aplec urechea la electronisti care traiesc in epoca de piatra si cred ca tot 2N-urile sint baza.Se pare ca nu e chiar asa.Acum ca m-am lamurit cu asta, sint foarte "confuzat". Nu stiu ce amplificator integrat sa aleg. Bineinteles, prima bariera in acesta alegere e pretul. Dpdv calitativ, e greu de spus. La amplificatoare chiar e greu de gasit ceva "obiectiv" ca referinta. Tot ce pot sa zic in privinta asta e ca intentionez sa-l folosesc pe boxe cu difuri Peerless (832556/811830), daca asta ajuta cu cevaAm mare nevoie de niste recomandari. Macar spuneti-mi pe la ce producatori sa arunc o privire prin foile de catalog.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 20
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• niq_ro

4

• Mircea Bartic

2

• Sharky

2

• Murcielad

1

Top autori în acest subiect

Vizitator codebutcher

Da' ce te holbezi asa? :)Sa mor eu daca mai sint la curent cu preturile. Cam care-i diferenta intre astea? Si, ce vrei sa spui prin "apoi"?PS: daca de-abia acum imi fac un amp cu integrate nu inseamna ca vreau sa fie ceva low-end. Tintesc sus baiete :)

Link spre comentariu

eu folosesc pentru uzul meu si cunoscutilor TDA-uri care sunt acceptabile ca raport pret/calitate, dar in majoritatea "sculelor" Hi-fi cu circuite integrate am vazut STK-uri, deci sunt mai bune STK-uri

Link spre comentariu
Vizitator codebutcher

Poti sa fii mai precis? Chiar m-ar interesa prin ce scule se foloseste asa ceva. Daca e vorba de combine din alea "pt negri" (doar o figura de stil, nu vreau sa jignesc pe nimeni) nu se pune. Bine, alea nu-s hi-fi, evident.Zic pt ca eu imi aduc aminte ca sculele de genul asta au STK-uri prin ele. Poate gresesc. Intotdeauna m-am intrebat ce fel de integrate sint folosite in ampurile serioase.

Link spre comentariu
Vizitator codebutcher

Cu riscul de a deveni siciitor, sper ca nu Aiwa :evil:?!Falsuri? :shock: Shit. ....tu-le vaporul mamii lor. Pai imi fac comanda de la sursa atunci si platesc transport + vama :(

Link spre comentariu

mey... offf... nu-mi aduc aminte bine, desi cred ca una era si Aiwa, da' erau si nume mari, de genul: Tehnics, Sony, Philips, Grundig, Marantz (nu garantez ca astea erau)PS: astea erau fabricate prin '85-'90...

Link spre comentariu

STK-uri racite bine iti recomand eu pentru ca bestiutele astea mici au tendinta de a se incinge.

Intra pe site la http://www.vitacom.ro si scrie la cautare pur si simplu "STK" (fara ghilimele :wink: ) Alege-ti ceva la 150W cu THD 0.08 ca stiu sigur ca exista asa ceva si ca nici un TDA nu-i poate ajunge la nas.

Ideea e ca am vazut STK in combina HITACHI si l-am cautat pe net si era doar de 30W. Interesant e faptul ca combine scotea binisor si se tineau chindii frecvente cu ea!

Pentru TDA iti recomand doar TDA 7294 dar in scheme bridged si de fapt mai bine TDA7293 ca cica merge mai bine bridged.

La lampi si operationale nu ma pricep.

Link spre comentariu
  • 9 luni mai târziu...
Vizitator pamihai

Daca tintesti sus foloseste PA - uri produse de APEX. Poti sa scoti undeva la 1000 W pe 4 ohm

am citit threadul acesta si am vazut ca spui ceva de Pa-uri. Am eu niste finale care se numesc PA 400. Stie careva care e treaba cu ele, eventual o schema?
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări