Kostas1 Postat Noiembrie 15, 2012 Partajează Postat Noiembrie 15, 2012 Buna ziua!Posed un radioreceptor Alfa S-711T. Merge bine, nu am probleme la el, dar tin mult la el. Vreau in schimb sa lamuresc urmatoarea problema:Aparatul are in componenta, pe partea de RF, 4 tranzistori de tipul EFT: 2 EFT319 VERDE si 2 EFT319 ALBASTRU. Eu as vrea, in eventualitatea ca se va arde vreunul, sa stiu urmatoarele: 1) Intrucat stiu ca acele culori reprezinta, cf. catalogarii IPRS Baneasa, factori diferiti de amplificare, adica verde are beta 50-60 iar albastru are 60-75, ce se intampla cu aparatul daca eu am de rezerva tranzistori doar de una din culori (oricare ar fi ea) si schimb culorile intre ele? Se arde ceva? 2) Legat de mai sus, as vrea sa ma ajutati cu urmatoarele echivalente: cineva mi-a dat cateva tranzistoare EFT 308S si mi-a spus ca sunt echivalente cu EFT 319, in eventualitatea arderii acestora. Acei EFT unii sunt cu alb (beta =100-150), unii cu verde. Poate cineva sa imi spuna daca ele sunt echivalente cu 319? Daca da, EFT308S verde e totuna cu EFT319 verde? 3)Chiar daca intrebarea e mai ciudata, se pot arde acei tranzistorii EFT 319 din aparat ''de batranete'', sau imi fac griji degeaba? Aparatul pe care il am e din 1973 si merge excelent. Eu vreau doar sa imi iau masuri de siguranta in caz ca se ard acei tranzistori, si sa am cu ce sa ii inlocuiesc, pentru ca stiu ca nu se mai fabrica asa ceva. Atasez si schema cu partea de RF.As avea rugamintea sa mi se raspunda la toate cele 3 intrebari.Multumesc anticipat! Link spre comentariu
cristian_draghiescu Postat Noiembrie 15, 2012 Partajează Postat Noiembrie 15, 2012 1). Nu se arde absolut nimic.2). EFT 308S nu este echivalent cu EFT 319, are o frecvenţă detranziţie mult mai mică decât acesta. Se poate folosi în etajelede FI, în cazul MA.3). Nu se pot "arde de bâtrâneţe". Link spre comentariu
Kostas1 Postat Noiembrie 15, 2012 Autor Partajează Postat Noiembrie 15, 2012 Multumesc!Totusi nu mi-ati spus care ar fi alti echivalenti la EFT 319. daca nu e EFT 308S, care este? Link spre comentariu
YO8CDQ Postat Noiembrie 15, 2012 Partajează Postat Noiembrie 15, 2012 Echivalentii lui EFT319 sunt : P401, P402, P403 , bineinteles cu modificarea rezistentei de polarizare. Mai sunt si altii care merg, chiar si romanesti. Petrica Link spre comentariu
cristian_draghiescu Postat Noiembrie 15, 2012 Partajează Postat Noiembrie 15, 2012 Totusi nu mi-ati spus care ar fi alti echivalenti la EFT 319Totuşi... nu aţi întrebat acest lucru !Aţi dorit doar să ştiţi dacă acei EFT 308S pe care i-aţi primitsunt echivalenţi sau nu cu EFT 319.Dintre cei româneşti se pot folosi şi tipurile EFT 317, 318, 320,sau cei de producţie franceză SFT 317-SFT 320.@YO8CDQ:Toate aceste tipuri cu germaniu fiind echivalente, ce rezistenţăde polarizare trebuie modificată ? Link spre comentariu
6ths3ns3 Postat Martie 18, 2013 Partajează Postat Martie 18, 2013 va rog imi poate da cineva un echivalent pentru un tranzistor tcsc 1815 gl (asa scrie pe el)multumesc Link spre comentariu
6ths3ns3 Postat Martie 19, 2013 Partajează Postat Martie 19, 2013 ma ajuta cineva cu echivalenta? Link spre comentariu
misuraelectronic Postat Martie 19, 2013 Partajează Postat Martie 19, 2013 2sc1815 este echivalentul , tovarasu`...! anyway...ati postat gresit , avind in vedere ca tranz dvs este cu siliciu...deci , n-are nici o gara cu acest topic...! Link spre comentariu
6ths3ns3 Postat Martie 19, 2013 Partajează Postat Martie 19, 2013 bine tovarasu', da in care gara trebuia sa postez?vroiai sa deschid alt topic?nu stiam ca e cu siliciu, ok ? Link spre comentariu
misuraelectronic Postat Martie 19, 2013 Partajează Postat Martie 19, 2013 par egzamplu , puteati sa deschideti un topic nou...ce ziceti de manevra aceasta...? :ciuda:ca doar nu va lua nimeni la bete doar pentru atita lucru...! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum