Vizitator dxdata Postat Noiembrie 14, 2012 Partajează Postat Noiembrie 14, 2012 Ceva simplu in ceva groaznic . De 4 zile ma tortureaza o problema , teste am facut o groaza , practic principiul ii simplu 'un intrerupator la sesizarea lumini...', in schema de ai jos ,, montajul merge ok la lumina normala , bec/soare etc, obtin 7v +++... la ce am eu nevoie lumina ii cu mult mai mica decat lumina de la bec ,masurata voltajul obtinut este de 80-90 mV ,, cum pot sa obtin actionarea releului la aceasta lumina ?, nici-o idee Link spre comentariu
Ticu Postat Noiembrie 15, 2012 Partajează Postat Noiembrie 15, 2012 Ai putea sa desenezi schema cu simboluri (inclusiv 2N3904) ca sa inteleaga toata lumea? Cred ca ai alimentarea inversata si fototranzistorul de asemenea desenat invers.Poti sa faci schema de mai jos adaugand inca un tranzistor npn (de exemplu tot 2N3904). Link spre comentariu
cristi_ozana Postat Noiembrie 15, 2012 Partajează Postat Noiembrie 15, 2012 Cel mai simplu un intrerupator crepuscular care costa in jur de 25 lei. Link spre comentariu
Vizitator biju2010 Postat Noiembrie 15, 2012 Partajează Postat Noiembrie 15, 2012 simplu 18 sau 9 lei la mivarom Link spre comentariu
Vizitator dxdata Postat Noiembrie 16, 2012 Partajează Postat Noiembrie 16, 2012 hm, simplu la magazin!!! da!!!, 25ron un intrerupator crepuscular , sunteti sigur ca v-a actiona la intensitatea lumini de care vorbesc ? ,,si daca imi va trebuie mai mult de 3-4 buc. plus taxa transport 20ron, momentan nu am cum sa platesc, orcum ms ,,,..azi inca cateva ore de teste ,si cred ca mi-am distrus sursa de curent ,, sper sa rezolv cu sursa si o sa incerc schema dvs ,, cred ca am testat si aceasta configuratie dar fara rezistenta si dioda pe releu Link spre comentariu
Ticu Postat Noiembrie 16, 2012 Partajează Postat Noiembrie 16, 2012 Asta e schema care ti-a mers? Atentie la leduri, sunt in serie la 12V fara rezistenta de limitare a curentului si se ard. Link spre comentariu
miron1947 Postat Noiembrie 16, 2012 Partajează Postat Noiembrie 16, 2012 http://www.diagramschematics.com/search ... t-diagram/ Link spre comentariu
Ticu Postat Noiembrie 16, 2012 Partajează Postat Noiembrie 16, 2012 Iar daca vrei doua leduri indicatoare pentru starea releului, le poti conecta ca in schemele de mai jos. Ai doua variante, dupa cum releul este legat la masa sau la plus.Atunci cand tranzistorul conduce, el si dioda 1N4148 sunteaza ledul verde, care se stinge. In schimb se aprinde ledul rosu. Link spre comentariu
Ticu Postat Noiembrie 16, 2012 Partajează Postat Noiembrie 16, 2012 Tot la categoria "doua tranzistoare" mai poti incerca varianta urmatoare, unde releul este anclansat la intuneric, ca in schema data e tine. Un potentiometru permite reglarea sensibilitatii (poate fi inlocuit cu o rezistenta fixa de valoare adecvata). De altfel acest potentiometru poate fi introdus si in prima schema, intre emitorul fototranzistorului si masa. Link spre comentariu
Vizitator dxdata Postat Noiembrie 17, 2012 Partajează Postat Noiembrie 17, 2012 de ars, am ars multe in testele facute pana acum, 3 dimineata , am reusit sa testez prima schema ,, 10v pe intrare , in gol 2.50v iesire , cu sursa de lumina 3V/iesire, diferenta 40-50 mV, la lumina normala merge brici .O sa incerc sa pun o rezistenta variabila in loc la cea fixa, apoi testez ultima schema postata, acum nu mai fac nimic, ma doare capul! Link spre comentariu
Ticu Postat Noiembrie 17, 2012 Partajează Postat Noiembrie 17, 2012 O sa incerc sa pun o rezistenta variabila in loc la cea fixa, apoi testez ultima schema postata, acum nu mai fac nimic, ma doare capul!Rezistenta variabila nu ziceam ca se pune in loc de cea fixa (2k), ci suplimentar, intre emitorul fototranzistorului (sau baza primului tranzistor) si masa (minusul sursei). Cu cat este mai mica, cu atat va micsora sensibilitatea la lumina. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum