Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cum ajung la bobinaj,difuzor bass Eurotec 20 cm !

stefan94stefan

Postări Recomandate

Detin acest difuzor,si vreau sa stiu cum pot desface acea calota...insemnata in poza,ca sa ajung la bobinaj sa intamplat ceva brusc si nu se mai aude....doar daca apas pe membrana da un semn ca se aude un sunet foarte putin

cel din poza este exact ce am eu

Posted Image

Cred ca am postat unde trebuie !

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 32
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• stefan94stefan

16

• liviu

4

• mircea888

3

• Dr.L

3

Top autori în acest subiect

Ai examinat atent legatura firelor leonice cu bornele?Trebuie sa inmoi unpic lipiciul ala,altfel o sa ii faci cam multe gauriAi putea incerca,cum s-a zis mai sus,cu acetona. Dar nu d-aia de unghii,care nici macar nu arde.Acum,nu stiu cat o sa afecteze plasticul. Deci,mare atentie!

Link spre comentariu

.....momentan nu dispun decat de daia de unghii,sau diluant......da este foarte rigid nu merge cu obiect acutit....Da mam uitat atent,am miscat si cu penseta cum sa zis mai sus, am pus semnal pe fire leonice direct ..nimic ...

Link spre comentariu

Merge cu acetona din aia normala, pune multa si incepi sa zgarii cu ceva conturul siglei, mai dai o tura in jurul siglei apoi mai pui un pic de acetona.Cred ca e lipita cu vreo rasina, epoxy ceva si nu merge prea bine cu acetona.Daca se aude un pic atunci cand apesi pe membrana sigur sunt de vina firele leonice sau portiunea de fir de la bobina pana la firul leonic.

Link spre comentariu

Pentru adeziv de genul prenadez diluantul nu prea merge, inmoaie el un pic dar nu se compara cu acetona. Recent am incercat cu diluant in lipsa de altceva si era sa rup membrana la un difuzor.E nasol daca e epoxy, cum e ala cu care sunt lipite firele de la bobina, pe ala il "neutralizezi" cu pistolul de lipit, se inmoaie la temperatura. In cazul tau nu ai cum sa bagi pistolul de lipit pe acolo.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări