arcadius Postat Noiembrie 21, 2012 Partajează Postat Noiembrie 21, 2012 Nu stiu cum este principiul de functionare dar spun dupa cum cred ca este generatorul produce tensiuni mici in schimb are multi A la esire din generator exista ceva electronica pentru a pastra aceiasi turatie si aceiari fregventa in care ajunge la un transformator ridicator pentru transport la distanta . Link spre comentariu
aygun Postat Noiembrie 21, 2012 Autor Partajează Postat Noiembrie 21, 2012 @Arcadius - lucrurile nu stau chiar asa ! Crede-ma ! Am mai discutat cu cineva , turatia se pastreaza constanta datorita unui ansamblu mecanic ( un soi de cutie de viteza semiautomata ) coroborat cu ceva traf ridicator de tensiune acolo sus in capsula .Dispecerul asta spunea ca poate limita eoliana din cateva click-uri de mouse sa nu mai dea 5MW ci 3MW . totul din unghiul palelor si acea reductie sincrona . Nu e nimic ca la astea DIY cu magneti neodymium. Trust me . Sunt mult mai complexe si sunt trifazice toate generatoarele . La iesire scot fix trei faze si defazate intre ele cu 120 grade. Totusi , o eoliana din aia cost 2,5 milioane euro . Nu cateva zeci de milioane romanesti . Link spre comentariu
eugeniusro Postat Noiembrie 22, 2012 Partajează Postat Noiembrie 22, 2012 categoric productia de energie eoliana se poate emula mai bine peste necesitatile de consum singura problema ar fi redimensionarea retelei de transport, totusi aceasta nu este chiar asa de limitata fiindca desii este invechita a fost dimensionata sa suporte consumatori industriali mari care acum nu mai exista, deci cresterea de consum casnic se poate prelua usor, doar pe retelele de distributie din localitati mai trebuiesc facute investitii. http://www.ecomagazin.ro/wp-content/uploads/2012/04/Harta-proiectelor-eoliene-din-Romania.jpg Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum