xragon Postat Noiembrie 13, 2012 Partajează Postat Noiembrie 13, 2012 Ce este mai bun pompa de fludor(cositor) sau tresa absorbanta.... Link spre comentariu
Toni Marginean Postat Noiembrie 13, 2012 Partajează Postat Noiembrie 13, 2012 Amandoua sunt indispensabile unui electronist (cu tresa nu ai succes la lipituri de pe cosele mari iar cu pompa nu ai rezultate la CI SMD). Uneori se completeaza - prima grosier folosesti pompa iar apoi cureti cu tresa. Link spre comentariu
dan cod Postat Noiembrie 13, 2012 Partajează Postat Noiembrie 13, 2012 Cea mai buna e statia cu vacuum dar aia costa. Link spre comentariu
xragon Postat Noiembrie 13, 2012 Autor Partajează Postat Noiembrie 13, 2012 mersi mult ! stima .... dar tresa cum actioneaza ( adica cum o folosesc) Link spre comentariu
mircea888 Postat Noiembrie 13, 2012 Partajează Postat Noiembrie 13, 2012 Pui tresa pe lipitura pe care ai exces de fludor si apoi pui letconul pe tresa, astfel se topeste cositorul si adera la tresa (ramane de tot pe ea).E buna tresa daca vrei sa elimini excesul de cositor de pe pad-urile de pe cablaj de unde tocmai ai dezlipit un circuit integrat SMD.Pompa de cositor se foloseste mai mult la componente THT iar tresa la cele SMD, asta pe langa ce au spus colegii mai sus (foarte corect).PS: daca nu stii ce inseamna pad, THT sau SMD vezi pe wikipedia, cu ocazia asta o sa afli mai multe. Link spre comentariu
bogdan_meseriasu Postat Noiembrie 13, 2012 Partajează Postat Noiembrie 13, 2012 Utilitatea lor se face dovedita functie de ce lucrari ai de facut. Link spre comentariu
riderinblack Postat Noiembrie 13, 2012 Partajează Postat Noiembrie 13, 2012 Eu zic sa fi atent si la ce trese cumperi (producatorul), eu am facut prostia sa iau de la un magazin clasic si ma caiesc ca am cumparat respectiva marfa, efectic abia-abia se lipeste cositorul pe ea..... Link spre comentariu
zal Postat Noiembrie 14, 2012 Partajează Postat Noiembrie 14, 2012 O fi una de tip RoHS. Link spre comentariu
dan cod Postat Noiembrie 14, 2012 Partajează Postat Noiembrie 14, 2012 Aia de 30m de la TME e super.Am cumparat doua bucati si am iesit bine din toate punctele de vedere. Link spre comentariu
riderinblack Postat Noiembrie 14, 2012 Partajează Postat Noiembrie 14, 2012 Eu nu am cumparat niciodata de la TME, de obicei cumpar de la miv**rom si de la ade***ida (de la ultimii mai rar). Dar dupa ce fac urmatoarea comanda fac cate-o poza la ambele trese, sa vada cam toata lumea care merita achizitionata si care nu. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum