Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

INSTRUMENTE

xragon

Postări Recomandate

• Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• riderinblack

2

• dan cod

2

• xragon

2

• Toni Marginean

1

Top autori în acest subiect

Toni Marginean

Amandoua sunt indispensabile unui electronist (cu tresa nu ai succes la lipituri de pe cosele mari iar cu pompa nu ai rezultate la CI SMD). Uneori se completeaza - prima grosier folosesti pompa iar apoi cureti cu tresa. :da

Link spre comentariu

Pui tresa pe lipitura pe care ai exces de fludor si apoi pui letconul pe tresa, astfel se topeste cositorul si adera la tresa (ramane de tot pe ea).E buna tresa daca vrei sa elimini excesul de cositor de pe pad-urile de pe cablaj de unde tocmai ai dezlipit un circuit integrat SMD.Pompa de cositor se foloseste mai mult la componente THT iar tresa la cele SMD, asta pe langa ce au spus colegii mai sus (foarte corect).PS: daca nu stii ce inseamna pad, THT sau SMD vezi pe wikipedia, cu ocazia asta o sa afli mai multe.

Link spre comentariu

Eu zic sa fi atent si la ce trese cumperi (producatorul), eu am facut prostia sa iau de la un magazin clasic si ma caiesc ca am cumparat respectiva marfa, efectic abia-abia se lipeste cositorul pe ea.....

Link spre comentariu

Eu nu am cumparat niciodata de la TME, de obicei cumpar de la miv**rom si de la ade***ida (de la ultimii mai rar). Dar dupa ce fac urmatoarea comanda fac cate-o poza la ambele trese, sa vada cam toata lumea care merita achizitionata si care nu.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări