Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Stabilizator tensiune

costy1

Postări Recomandate

Am nevoie de sfaturile voastre in privinta unei probleme de supratensiune in reteaua nationala in zona Giulesti. M-am mutat de curand si am chemat pe cei de la Enel pentru ca imi sarea siguranta generala aflata pe scara de cel putin 3 ori pe zi. Mi-a aratat ca inainte de aceasta siguranta este montata tot un fel de siguranta care decupleaza siguranta generala cand apare supratensiune. A spus ca daca vreau, o poate anula, insa pe raspunderea mea ! Intrebarea este urmatoarea : Se poate monta in apartament un stabilizator de tensiune general si astfel sa anulez acea siguranta de supratensiune? Stiu ca mai sensibila ar fi centrala termica ! Sau sa montez doar la aceasta un stabilizator cu servomotor de 500 VA? Tensiunea la tabloul blocului ajunge si la 265 V; poate si mai mult in anumite momente , mai ales noaptea!. De multe ori stau si 30 minute pe scara blocului langa automatul general pentru ca il decupleaza imediat ! Va rog un sfat daca se poate !MultumescLE: de unde pot cumpara un martor care sa imi arate permanent tensiunea in priza ?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• zal

2

• ronyku

2

• costy1

2

• valangjed

2

Top autori în acest subiect

Sunt doua solutii, ambele dificile. Prima este stabilizatorul ferorezonant. Stabilizeaza tensiunea si elimina parazitii din retea. Are si un zgomot. Nu se mai fabrica de multe decenii. Poate are cineva unul vechi. A doua este un grup motor-generator. Tensiunea de iesire depinde numai de frecventa curentului care e fixa. Este scump, zgomotos si consuma.

Link spre comentariu

cu o situatie similara m-am confruntat si eu in momentul cand cei de la electrica s-au hotarat sa schinbe tot bransamentul inclusiv contorul au montat pe langa siguranta generala si un diferentialcare urmareste diferenta de curent faza- nulnu are treaba cu tensiunea asa ca la nici doua saptamini de la inlocuirea bransamentului au inceput problemele.eu locuiesc la apartament, au inceput sa sara sigurantele intr-o veselie, era cam pe toamna tarzie culmea era ca daca sarea una le influenta si pe celelalte de pe aceeasi fazaasa ca am fost nevoiti sa le anulam sa fie de atunci 4 - 5 animotivatia a fost ca cele montate de firma respectiva erau de calitate proastaulterior mi-am montat unul pe cheltuiala propriepe intrerea tablouliu de sigurante din apartament

Link spre comentariu

motivul pentru care eu am montat acel diferential a fost ca la acea vreme aveam in casa la baie si la bucatarie cate un instant electric gheizer diferentialul l-am luat de la mine din oraseste un Hager CD 240c cu sensibilitate de 30mA si sarcina pe contact de 40Apentru protectia la supra tensiune se gasesc altfel de dispozitive insa necesita o mica automatizare, pe langa acel dispozitiv se mai monteaza un contactor la un curent de sarcina mai mare pe contacte pentru deconectare si reconectareprotectiile la supratensiune pe care le-am studiat eu suportau un curent de sarcina pe contact de 8A

Link spre comentariu

Soluţia cea mai bună este cea indicată de dl. Puriu (stabilizator de tensiune), cu precizarea că se găsesc pentru o gamă variată de puteri (orientativ 300 W... 2 KW), la preţuri oscilând între 100-200 de lei (pentru 300 W, respectiv 2 KW). Căutaţi pe net.Pentru o variaţie între 140 - 260 V a tensiunii reţelei, tensiunea stabilizată (în sarcină nominală) are valoarea de 204... 235 V.

Link spre comentariu

Dacă într-adevăr se ajunge la 265V, atunci idioții ăia care au venit să constate situația au o nesimțire și o inconștiență de-a drepu' criminală!Încearcă să ajungi în audiență la cineva mai „sus pus” de la Enel sau măcar să trimiți o sesizare înregistrată, că în marea majoritate a cazurilor, bețivii și cârpacii ăia de la intervenții fac ce-i taie capul, fără știrea superiorilor!Dacă nu, amenintă-i cu televiziunea, cu scandalu... sau nu-i mai amenința, fă-i direct vedete.

Link spre comentariu

Oare , in contractul cu Enel , Electrica sau , cum draq ii mai cheama nu este prevazut un plus 5% si minus 10% din tensiunea nominala (230V , ca-n Europa) ? Se pare ca numai cu tensiunea nominala si preturile intram in Europa calitate lipsa dar pt. a-i duce in instanta trebuie sa ai bani (avocat , taxe , etc.) si atunci , bietului roman , nu-i ramane decat sa intrebe , pe elforum , cum stabilizeaza tensiunea pe care , "baietii destepti din energie" o distribuie cum le vine lor la indemana.

Link spre comentariu

Încearcă să ajungi în audiență la cineva mai „sus pus” de la Enel sau măcar să trimiți o sesizare înregistrată, că în marea majoritate a cazurilor, bețivii și cârpacii ăia de la intervenții fac ce-i taie capul, fără știrea superiorilor!

mare dreptate ai aici...de curand am fost la cineva care a avut o surpriza dupa o interventie a betivanilor si carpacilor de la e-on...i-a pocnit omului cateva electrocasnice,asta deoarece dobitocii de la e-on au schimbat tabloul de bransament si nu prinsesera cablurile la bara de nul.va dati seama ce tensiuni erau pe la prize..
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări