slkslkslk Postat Noiembrie 13, 2012 Partajează Postat Noiembrie 13, 2012 Salut! Am si eu un astfel de amplificator, si i s-a defectat balansul adica se roteste incontinu si unul din canale nu mai merge aproape deloc , si as dori sa renunt la balans, am tot vazut poze pe internet cum se face dar in amplificatorul meu nu arata lafel potentiometrul si firele .. va voi pune o poza aici http://postimage.org/image/7yjvfejll/ , pe potentiometru scrie asa 2x100k 100k si 2x100k pe fiecare patratica sa spun asa, vad ca 2 din fire se duc pe butonul fiziologic iar unul pe cablaj dar balansul? banuiesc ca este sub la acei pini prin care el face contactul cu cablajul. Link spre comentariu
Luca Postat Noiembrie 13, 2012 Partajează Postat Noiembrie 13, 2012 Scoate potentiometur ala si pune unul stereo de 2x100k. Link spre comentariu
slkslkslk Postat Noiembrie 14, 2012 Autor Partajează Postat Noiembrie 14, 2012 iar cu butonul fiziologic ce fac dupa, vad ca si el e legat de potentiometru, butonu ala din cate vad si aud parca baga un fel de preamplificator implus nu stiu exact cum sa iti spun Link spre comentariu
George Postat Noiembrie 14, 2012 Partajează Postat Noiembrie 14, 2012 iar cu butonul fiziologic ce fac dupa, vad ca si el e legat de potentiometru, butonu ala din cate vad si aud parca baga un fel de preamplificator implus nu stiu exact cum sa iti spunVrei sa zici ca accentueaza frecventele inalte si joase la volum mic, dar e mai greu cu exprimarea. icon_jook Link spre comentariu
slkslkslk Postat Noiembrie 14, 2012 Autor Partajează Postat Noiembrie 14, 2012 frate nu prea le am asa tare cu electronica e prima oara cand pun mana pe asa ceva am crezut ca gasesc o rezolvare ceva pe aici dar ... Link spre comentariu
liviu Postat Noiembrie 14, 2012 Partajează Postat Noiembrie 14, 2012 Rezolvarea cea mai corecta e sa-l duci la un electronist , asa castigam si noi ceva Link spre comentariu
slkslkslk Postat Noiembrie 14, 2012 Autor Partajează Postat Noiembrie 14, 2012 corect infine pe langa acest amplificator mai am si 4 boxe electronica industriala 3 cai 40W Jazz si 2 din ele merg perfect iar celalalte 2 am observat ca mediile si inaltele se aud mai incet iar bassul merge perfect ... oare sa aiba ceva filtrele ? Link spre comentariu
slkslkslk Postat Noiembrie 16, 2012 Autor Partajează Postat Noiembrie 16, 2012 Nu stie nimeni ? Link spre comentariu
mircea888 Postat Noiembrie 16, 2012 Partajează Postat Noiembrie 16, 2012 Referitor la boxe: poate fi ceva la filtre dar in acelasi timp poate fi si de la difuzoare.Difuzoarele sunt vechi si depinde si ce proprietar au avut, posibil sa fie reparate, etc.Pana nu desfaci boxele nu poti sti nimic sigur. Link spre comentariu
slkslkslk Postat Noiembrie 16, 2012 Autor Partajează Postat Noiembrie 16, 2012 am luat fiecare difuzor imparte si merg fara filtru bine nu mai e problema dar cu le reduce zgomotul scos la jumatate pot sa dau cat vreau in ele ca doar bass-ul merge bine in rest mediile si inaltele nu prea se aud, dar repet cum le pun fara filtre merg ... voi incerca sa sa refac filtrele sper sa mearga, mersi mult Link spre comentariu
mircea888 Postat Noiembrie 16, 2012 Partajează Postat Noiembrie 16, 2012 Nu e prea bine sa pui difuzoarele alea de medii si mai ales cele de inalte fara filtru, chiar si de proba. Poti sa refaci lipiturile si chiar sa verifici continuitatea traseelor si bobinelor cu ohmetru.Ar fi fost bine daca ai fi masurat rezistenta electrica a difuzoarelor, asta ca sa le compari pe cele bune cu alea care fac probleme. Link spre comentariu
slkslkslk Postat Noiembrie 17, 2012 Autor Partajează Postat Noiembrie 17, 2012 Am fost la un vecin aseara care are ohmetru si mi-a masurat rezistenta difuzoarelor, cel de bass merge in 4 ohm medii si inalte lafel, m-am uitat cu omu si pe filtre si mi-a zis sa schimb bobinele ca sunt mancate de timp Link spre comentariu
Sharky Postat Noiembrie 17, 2012 Partajează Postat Noiembrie 17, 2012 asta nu am mai auzit-o.Oricum subiectul se muta la sectiunea incepatorilor. Link spre comentariu
mircea888 Postat Noiembrie 17, 2012 Partajează Postat Noiembrie 17, 2012 Probabil sunt invechite (prafuite, culoare mata, etc) dar cred ca sunt functionale. Nu prea are ce sa se strice la o bobina, daca inca are lacul pe sarma atunci e ok.Condensatorii sunt cei care au viata scurta, mai ales ca sunt romanesti, erau de calitate foarte slaba (cei electrolitici in special).Eu zic sa incepi prin refacerea lipiturilor si schimbarea/masurarea condensatorilor.PS:incearca sa schimbi difuzoarele de pe o boxa buna cu cele de pe una cu probleme, asa afli sigur unde e problema. Link spre comentariu
slkslkslk Postat Noiembrie 17, 2012 Autor Partajează Postat Noiembrie 17, 2012 Multumesc mult, am gasit problema, condensatorii erau devina intradevar sunt de proasta calitate, si am rezolvat si cu amplificatorul am scos cablajul am taiat conexiunea de pe balans si am tras fire pentru un alt potentiometru care l-am pus langa cel de volum si acum merge si volumul si balansul perfect multumesc mult inca odata, si inca o mica intrebare daca nu va suparati am si un stereo tape deck 3620 cu vumetre si am ramas fara acel beculet care lumina plasticul din spatele vumetrelor si as vrea sa il inlocuiesc cu leduri dar am vazut ca transformatorul scoate in jur de 14 v, am incercat un bec auto de pozitie cum sunt cele din farurile din fata si nu il aprinde deloc dar chiar deloc, din cate am vazut curentul este si alternativ, as putea sa ii pun leduri direct pe curentul alternativ sau mai trebuie sa-i fac altceva ? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum