relucavnic Postat Noiembrie 13, 2012 Partajează Postat Noiembrie 13, 2012 Am si eu o intrebare legat de o instalatie de pom. Am facut o steluta in 3 culori rosu(60 becuri) verde (40 becuri) si galben (20 becuri). Problema mea este ca nu stiu ce rezistente sa pun la culorile verde si galben pentru ca nu pot sa le alimentez direct la 220V(normal trebuie 60 becuri pentru 220V) si as dori daca se poate sa imi ziceti valorile rezistentelor sau daca se poate numai cu rezistente sau mai trebuie si alceva. Link spre comentariu
xragon Postat Noiembrie 13, 2012 Partajează Postat Noiembrie 13, 2012 http://led.linear1.org/1led.wiz incearca siteul asta ! sper ca tiam fost de ajutor .. Link spre comentariu
Vizitator costin02 Postat Noiembrie 13, 2012 Partajează Postat Noiembrie 13, 2012 A vorbit de becuri, nu de led-uri! Ar trebui sa spui ce tensiune au acele becurii si puterea lor, de regula-s inscriptionate pe soclu. o rezistenta care ar trebui sa suplineasca 40 de becuri se va incinge periculos, acum depinde si de cat timp vor sta aprinse. Link spre comentariu
relucavnic Postat Noiembrie 13, 2012 Autor Partajează Postat Noiembrie 13, 2012 De stat aprinse nu stau mai mult de 5-10 secunde. Becurile sunt de acestea Nu stiu date despre ele. Link spre comentariu
leoncris Postat Noiembrie 13, 2012 Partajează Postat Noiembrie 13, 2012 Pai , alimenteaza unul pe o sursa si vezi la ce tensiune este . 6 sau 12V.Curentul e mic , probabil 0,2A.Functie de asta ... Link spre comentariu
cristian_draghiescu Postat Noiembrie 13, 2012 Partajează Postat Noiembrie 13, 2012 normal trebuie 60 becuri pentru 220VTensiunea nominală o cunoaştem, 220 V/60 = 3,6 V.Dacă se va utiliza o rezistenţă înseriată, atunci puterea disipatăde aceasta se va reduce considerabil alimentând grupurile cu otensiune redresată monoalternanţă, însă pentru calculul ei trebuiecunoscut curentul, aşa cum s-a precizat.O altă soluţie ar fi un vechi transformator de reţea care are primarulprevăzut cu prize pentru mai multe tensiuni de alimentare şi folositca autotransformator. Link spre comentariu
Vizitator Mircel Postat Noiembrie 13, 2012 Partajează Postat Noiembrie 13, 2012 Dacă se va utiliza o rezistenţă înseriată,alimentând grupurile cu o tensiune redresată monoalternanţă Sunt convins că ai vrut să scrii DIODĂ.verde (40 becuri) si galben (20 becuri)Leagă în serie becurile verzi cu cele galbene şi eviţi astfel improvizaţii ce pot provoca aprinderea cetinii. Link spre comentariu
cristian_draghiescu Postat Noiembrie 13, 2012 Partajează Postat Noiembrie 13, 2012 Nu mai fiţi atât de convins şi mai ales nu mai trunchiaţi citatele. Sensul frazei este : Dacă se va utiliza o rezistenţă înseriată (= dacă se va utiliza metoda căderii de tensiune pe o rezistenţă serie), atunci alimentând cu o tensiune redresată, puterea disipată de aceasta ... N-are nici-o legătură cu faptul că dioda se montează şi ea tot în serie. L.E. Domnule Mircel, nu sunteţi fair-play. V-aţi modificat citatul în urma răspunsului meu, care astfel a devenit oarecum deplasat. Cel puţin sper că acest lucru vă face să vă simţiţi mai bine. L.E. 2 Sunt curios de câte ori o să mai modificaţi (desigur, tot la fel de trunchiat) acel citat. N-ar fi mai corect să recunoaşteţi că aţi înţeles în mod eronat (încă de la început) sensul întregii fraze ? Link spre comentariu
leoncris Postat Noiembrie 13, 2012 Partajează Postat Noiembrie 13, 2012 "Am facut o steluta in 3 culori rosu(60 becuri) verde (40 becuri) si galben (20 becuri). " - e buna solutia cu traf si ... mediane.Ramane sa identifici caracteristicile (parametrii nominali) becurilor.Mai ales daca vrei sa le comanzi ... independent. Link spre comentariu
relucavnic Postat Noiembrie 13, 2012 Autor Partajează Postat Noiembrie 13, 2012 Acuma am becurile legate in 2 serii a cate 60 de bucati dar eu as vrea ca verdele si galbenul sa nu fie legate. Dar cred ca este prea mare deranjul asa ca mai bine o las asa. Link spre comentariu
relucavnic Postat Noiembrie 25, 2012 Autor Partajează Postat Noiembrie 25, 2012 As mai avea o intrebare ca sa nu mai deschid alt subiect.Am pe acasa cateva instalatii de pom cu leduri.As vrea sa va intreb:ledurile care sunt pe instalatie sunt leduri de 3.2V (sunt de culoare albastra)?Vreau sa imi fac un fel de neon din mai multe leduri si de aia va intreb daca acele leduri sunt de 3.2V ca sa stiu cum sa le leg. Acesta este tipul de leduri. Link spre comentariu
vera Postat Noiembrie 25, 2012 Partajează Postat Noiembrie 25, 2012 Salut. Te rog masoara-mi curentul pe care il consuma ghirlanda cu 60 de becuri, la 220Vca, si eu iti voi calcula condensatorii cu care sa inseriezi ghirlandele de 40 si de 20 de becuri, ca sa functioneze, amandoua, independent la 220Vca. Link spre comentariu
relucavnic Postat Noiembrie 25, 2012 Autor Partajează Postat Noiembrie 25, 2012 Salut. Te rog masoara-mi curentul pe care il consuma ghirlanda cu 60 de becuri, la 220Vca, si eu iti voi calcula condensatorii cu care sa inseriezi ghirlandele de 40 si de 20 de becuri, ca sa functioneze, amandoua, independent la 220Vca.Nu pot masura . Nu am numai un multmetru. Link spre comentariu
vera Postat Noiembrie 25, 2012 Partajează Postat Noiembrie 25, 2012 Rogi un amic, care are multimetru, sa-ti masoare curentul consumat de ghirlanda cu 60 becuri/220Vca. Fara valoarea curentului nu am cum sa te ajut. Link spre comentariu
cristian_draghiescu Postat Noiembrie 25, 2012 Partajează Postat Noiembrie 25, 2012 Nu am numai un multmetru.Adică ai atât de multe încât nu te poţi hotărî pe care să-l foloseşti ? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum