Vizitator GlowingStar Postat Noiembrie 12, 2012 Partajează Postat Noiembrie 12, 2012 Va salut,Va rog sa ma ajutati sa proiectez placa de cablaj imprimat a acestui amplificator. Eu nu ma pricep bine la asa ceva.Multumesc, Link spre comentariu
xragon Postat Noiembrie 12, 2012 Partajează Postat Noiembrie 12, 2012 vezi ca inte puntea redresoare si cablajul superior este o linie ( de impamantare) ehi ... aia poti sa o faci pe cablaj pe o latura ..Dar poti sa iei si folie dintaceia press and peal sau ceva in genul .. scoti schema ta la imprimanta,pui hartia albasta intre placuta de cupru si hartia cu schema...Apoi iti cumperi un marker pentru trasare,o pui intr-o cuva de plastic, torni clorura ferica peste placuta,o lasi o zi (+ -)sau o noapte, apoi o scoti cu un cleste , o speli in apa de canal , o cureti un pic si gata nu mai ramane decat sa dai gaurile respective . Sper ca tiam fost de ajutor ! Succes! Link spre comentariu
Vizitator GlowingStar Postat Noiembrie 12, 2012 Partajează Postat Noiembrie 12, 2012 vezi ca inte puntea redresoare si cablajul superior este o linie ( de impamantare) ehi ... aia poti sa o faci pe cablaj pe o latura ..Dar poti sa iei si folie dintaceia press and peal sau ceva in genul .. scoti schema ta la imprimanta,pui hartia albasta intre placuta de cupru si hartia cu schema...Apoi iti cumperi un marker pentru trasare,o pui intr-o cuva de plastic, torni clorura ferica peste placuta,o lasi o zi (+ -)sau o noapte, apoi o scoti cu un cleste , o speli in apa de canal , o cureti un pic si gata nu mai ramane decat sa dai gaurile respective . Sper ca tiam fost de ajutor ! Succes! Va salut,Cunosc procesul. Eu vreau sa ma ajute cineva sa trasez corect! schema de cablaj. Link spre comentariu
xragon Postat Noiembrie 12, 2012 Partajează Postat Noiembrie 12, 2012 pai la traseu la ce te referi la aranjarea pe placa sau trasarea dreapta a liniilor, fara a face masa ..... explica.. Link spre comentariu
Vizitator GlowingStar Postat Noiembrie 12, 2012 Partajează Postat Noiembrie 12, 2012 Pai eu vreau sa aranjez componentele pe placa in asa fel incat capacitatea dintre ele si lipituri sa fie cat mai mica, sa ocupe cat mai putin loc.Eu nu stiu cum sa fac asta... nu prea ma pricep. Voi incerca in seara asta si voi posta ceea ce am facut... Stima, Link spre comentariu
Vizitator GlowingStar Postat Noiembrie 12, 2012 Partajează Postat Noiembrie 12, 2012 Va salut,De asa ceva am vorbit mai devreme.L-am facut, dar inca nu este perfect...Mai e de lucru la el. Link spre comentariu
remus68 Postat Noiembrie 12, 2012 Partajează Postat Noiembrie 12, 2012 Continua! Esti pe drumul cel bun.Deseneaza mai multe reamplasari / grupari de componente pina ajungi la ceea ce doresti.Spor la treaba! Link spre comentariu
Vizitator GlowingStar Postat Noiembrie 12, 2012 Partajează Postat Noiembrie 12, 2012 Continua! Esti pe drumul cel bun.Deseneaza mai multe reamplasari / grupari de componente pina ajungi la ceea ce doresti.Spor la treaba!Va multumesc.Stima, Link spre comentariu
bogdan_meseriasu Postat Noiembrie 12, 2012 Partajează Postat Noiembrie 12, 2012 Cum a spus si colegul de mai sus..continua. E mult mai bine sa inveti prin munca ta decat sa-ti faca altul. Daca te incurci undeva te ajutam. Link spre comentariu
zal Postat Noiembrie 13, 2012 Partajează Postat Noiembrie 13, 2012 E mai simplu şi mai eficient să realizezi montajul în aer, tip ''păianjen'', sînt cîteva piese. Orice greşeală e mai uşor de remediat, mai ales alegerea traseelor de masă şi alimentare, ptr a nu avea brum. Link spre comentariu
Vizitator GlowingStar Postat Noiembrie 13, 2012 Partajează Postat Noiembrie 13, 2012 E mai simplu şi mai eficient să realizezi montajul în aer, tip ''păianjen'', sînt cîteva piese. Orice greşeală e mai uşor de remediat, mai ales alegerea traseelor de masă şi alimentare, ptr a nu avea brum.Buna dimineata,Mai spuneti-mi va rog despre acest brum, sa stiu sa ma feresc. Link spre comentariu
zal Postat Noiembrie 14, 2012 Partajează Postat Noiembrie 14, 2012 Sînt multe de spus, în primul rînd e de mai multe feluri. Cel indus magnetic are frecvenţa de 50Hz şi se rezolvă cu ecranări ale traseelor de reţea şi trafo de alimentare cu tablă de oţel moale de 1mm. Cel din alimentare are frecvenţa de 100Hz (de obicei la redresarea dublă alternanţă) şi are alte cauze: filtraj insuficient, trasee de masă cu bucle... găseşti amănunte la rubricile de amplifuri cu semiconductori şi cu lămpi. Link spre comentariu
Vizitator GlowingStar Postat Noiembrie 14, 2012 Partajează Postat Noiembrie 14, 2012 Sînt multe de spus, în primul rînd e de mai multe feluri. Cel indus magnetic are frecvenţa de 50Hz şi se rezolvă cu ecranări ale traseelor de reţea şi trafo de alimentare cu tablă de oţel moale de 1mm. Cel din alimentare are frecvenţa de 100Hz (de obicei la redresarea dublă alternanţă) şi are alte cauze: filtraj insuficient, trasee de masă cu bucle... găseşti amănunte la rubricile de amplifuri cu semiconductori şi cu lămpi.Buna dimineata,Considerati ca ceea ce am facut eu, modul cum l-am facut, ma va feri de asemenea inconveniente?Stima, Link spre comentariu
Vizitator GlowingStar Postat Noiembrie 14, 2012 Partajează Postat Noiembrie 14, 2012 Seara buna,Am perfectionat traseele.Enjoy Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum