Vizitator isse Postat Noiembrie 12, 2012 Partajează Postat Noiembrie 12, 2012 Va salut!Acum o vreme am cumparat o placa de sunet Creative X-Fi(varianta cu 64mb ram) pe care am reusit s-o pun pe butuci. Cum? Simplu, am bagat chitara electrica in amplificator, iesirea de casti a acestuia am bagat-o in intrarea de Mic/Line in a placii, fara sa tin seama de ce si cat intra pe biata mufa. La un moment dat a iesit fum si cam atat. La o prima vedere "s-a impuscat" un integrat. Am cautat si gasit integratul respectiv care a fost montat de un "nene" care nu prea avea taina cu calculatoarele si mi-a zis: "Eu lipesc asta acolo dar daca o merge... nu stiu". Zic ok, baga mare... A lipit omu acolo, am luat placa acasa, bagat in calculator si... merge.Dar se pare ca mai are ceva probleme pentru ca in anumite aplicatii ce necesita placa de sunet (utilizare EAX, etc.) se incinge de nu-i adevarat! Atat de tare ca nu pot sa pun mana pe carcasa in locul unde este placa prinsa.Intrebarea mea ar fi: e posibil (eu cam presupun ca da) sa fie si altceva "bubuit"? Macar cei care se pricep la electronica si au si tangenta cu "placile de sunet" din calculatore, au o idee cam pe unde se duce semnalul din mufa Mic/Line in astfel incat sa-mi spuna un "hint" cam ce anume sa "masor". Eu nu prea le am cu electronica, dar pot sa invat.Cam atat momentan, pana una alta eu va multumesc anticipat pentru raspunsuri si timpul acordat citirii acestui post.Cu respect,Viorel Link spre comentariu
mircea888 Postat Noiembrie 12, 2012 Partajează Postat Noiembrie 12, 2012 Prima data vezi ce exact se incinge...Sigur ti-a schimbat un regulator de tensiune nenea ala, ar trebui sa verifici daca mai e vreun scurt ceva pe alimentare.Eu am gasit tot timpul regulatoare duse si condensatori. Link spre comentariu
Vizitator isse Postat Noiembrie 12, 2012 Partajează Postat Noiembrie 12, 2012 Multumesc pentru mesaj. Ceea ce a fost pus pe placa este LM4562MA care pare a fi "Audio operational amplifier". Mai mult de atat nu stiu nici eu. Ce am putut identifica din pozele care apar pe internet la cautarea "X-Fi modding" este un condensator mare care pare a fi responsabil cu alimentare procesorului X-Fi. Cum pot sa-mi dau seama daca un condensator (mai) functioneaza la parametrii normali?In cazul in care indentific regulatorul de tensiune pe placa, pot sa verific cu un aparat de masura daca mai "reguleaza" tensiunea cum trebuie? Daca da, cum ?Cat despre partea ce se incinge exact... greu de zis, procesorul are un racitor pasiv lipit pe el dar oricum se incinge (de fapt toata placa...). Incerc sa identific ce anume se incinge mai intai (sau mai tare). Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum