DarthVader Postat Noiembrie 11, 2012 Partajează Postat Noiembrie 11, 2012 Buna seara. Detin un Fujitsu Siemens Esprimo Mobile V5505 din ianuarie 2008. Bateria mai tine cam 35 de minute si ma bate gandul sa-i schimb elementii. Este cu 6 celule, 4400mAh. Sper ca nu are cip care sa-i numere ciclurile si sa o declare moarta cand vrea el, dar risc. Intrebarea mea este: Am gasit astea doua celule (stiu ca is chinezarii, dar totusi): http://www.tehnoelectric.ro/produse/ap_ ... v_3000_mah http://www.tehnoelectric.ro/produse/ap_ ... 7v_3000mah si nu stiu pe care sa-l iau (sa-i iau mai exact)? L-as lua pe cel de 3000mAh dar vreau sa va intreb daca ati umblat careva cu ei si daca cumva este, si cu cat, mai mare decat cel de 2400? (sa stiu daca incap). Multumesc anticipat. Link spre comentariu
Vizitator andrei_teopop Postat Noiembrie 12, 2012 Partajează Postat Noiembrie 12, 2012 Laptop-ul dumneavoastra detine baterie de tip "Smart". Aceasta are pe langa celule in interior un Microcontroller+ O memorie care comunica cu SMBus-ul sistem-ului. Se pot schimba elementii dar este necesar ca dupa aceasta operatie sa resetati counter-ul si sa rescrieti unii parametrii. Aceasta operatie se face cu un adaptor RS232/USB => I2C si cu software specializat, usor de gasit folosind motoare de cautare.P.S: costurile operatiei va aduc aproape de pretul unei baterii second hand/refurbished. Link spre comentariu
molioa Postat Noiembrie 12, 2012 Partajează Postat Noiembrie 12, 2012 Si la Fujitsu Siemens Pi1536 exista acea memorie? ca m-a batut si pe mine gandul sa fac un asemenea artificiu. Link spre comentariu
DarthVader Postat Noiembrie 12, 2012 Autor Partajează Postat Noiembrie 12, 2012 Stiu ca are uC si e Smart, dar asta speram si eu ca nu are eeprom sa tina minte datele si cand ii se ia alimentarea... Urmeaza sa incerc ca oricum de pierdut nu prea am nimic, ca nu prea pot folosi bateria asa cum e. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum