Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

A/D 8 canale 12 biti pe canal

Vizitator MIG-29

Postări Recomandate

Vizitator MIG-29

Salutari! Am realizat un A/D pe 8 canale cu 12 biti pe canal pentru o aplicatie. Problema este ca as dori un sistem mai simplu (montajul curent foloseste un multiplexor).Exista PIC-uri cu A/D-uri incorporate pe 12 biti? Stiu ca exista pe 10 biti dar n-am vazut pe 12 biti. Sa nu ma fi uitat eu bine?Daca nu exista PIC-uri cu A/D-uri incorporate pe 12 biti, puteti recomanda o schema de convertor A/D (FARA multiplexor) bazat pe PIC?Multumesc,MIG-29

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Vizitator MIG-29

Ai lucrat cu acest PIC? Ai cumva o schema pentru A/D 8 canale, 12 biti pe canal si care sa scoata datele serial (RS232)?Ma interesa mai mult daca cineva are vreo schema care a folosit-o si stie ca functioneaza... ca sa nu reinventez roata.Sau ma sfatuiesti sa merg pe circuit applications din datasheet?Multumesc,MIG-29

Vezi la Microchip ai 18F2523 si altele cu ADC de 12 biti si diverse numere de canale(2-10). Dar sa stii ca si aici se face multiplexare numai ca este in interiorul PIC-ului.

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...
Vizitator MIG-29

Salutare!Doua intrebari:1.) poate circuitul A/D construit de tine sa scoata datele pe RS-232 la 1200 bauds? Dar la 4800 bauds? E simplu de modificat soft-ul pentru a face asta daca nu face deja asa ceva?2.) sunt schema (eventual schema cablajului de asemenea) + software-ul de la circuitul construit de tine free available? :) Multumesc,MIG-29

N-am lucrat cu el, am lucrat cu 16F873 cu 5 canale ADC de 10 biti, am facut un voltmetru ce trimite valoarea masurata pe RS232. Poti sa te inspiri din aplication notes de la Microchip (cred ca sunt probate chiar de firma).

Link spre comentariu

Poate sa il scoata la ce viteza setezi din soft pana la 9600. Softul e facut de mine dar nu e nici o problema daca vrei sa il studiezi schema e super simpla ( aplicatia de RS232 de la mikroelekronika, in plus am montat pe fiecare portul B, 4 afisoare cu 7 segmente multiplexate cu catod comun selectate de porturile C0-C3 si afisez valoarea masurata si pe afisaj). Eu nici macar nu am desenat schema, ca am construit cablajul pe cablaj cu gaurele de test, dar cum am zis iei de la mikrolelektronika schema cu transmisie RS232, ii adaugi oscilatorul cu cuart(nu stiu sigur daca nu il are figurat) si gata (daca nu vrei afisare locala).

Link spre comentariu
Vizitator MIG-29

Multumesc pentru informatii! Probabil am sa mai revin cu ceva intrebari in cateva ore.Edit: unde gasesc aplicatia RS-232 de care vorbeai?Poti trimite si schema electronica? Pe mine nu m-ar interesa sa afisez pe afisoare ci doar sa preiau 4 porturi analogice, sa le digitizez si sa le arunc la 1200 bauds pe seriala. Pot sa folosesc schema ta si sa ignor afisoarele?MIG-29

Poate sa il scoata la ce viteza setezi din soft pana la 9600. Softul e facut de mine dar nu e nici o problema daca vrei sa il studiezi schema e super simpla ( aplicatia de RS232 de la mikroelekronika, in plus am montat pe fiecare portul B, 4 afisoare cu 7 segmente multiplexate cu catod comun selectate de porturile C0-C3 si afisez valoarea masurata si pe afisaj). Eu nici macar nu am desenat schema, ca am construit cablajul pe cablaj cu gaurele de test, dar cum am zis iei de la mikrolelektronika schema cu transmisie RS232, ii adaugi oscilatorul cu cuart(nu stiu sigur daca nu il are figurat) si gata (daca nu vrei afisare locala).

Link spre comentariu

Downloadezi de la mikroelektronica mediul mikropascal il instalezi si la sectiunea help gasesti "comicatie seriala" (schema si rutinele). Daca nu iti trebuie afisare locala nu montezi afisoarele dar pentru 4 canale ADC trebuie sa umbli la soft ca sa masoare pe rand si sa transmita pe rand valorile masurate pe seriala.

Link spre comentariu

Valorile receptionate de pe seriala de PC, eu le-am procesat cu un program numit "Advanced serial data logger", care imi livreaza sub forma dorita de mine datele de pe serial (cu delimitari , format , adauga data si ora daca e cazul etc) , si le poate afisa direct in Excel sau cu ODBC si/sau SQL in alte aplicatii.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
Vizitator MIG-29

Salutari!Problema este rezolvata... cumva diferit fata de cum intentionam initial.Am folosit un MAX 186 si un Basic Stamp care trimite datele pe seriala la 9600 baud rate. Incarcatura experimentala va fi limitata in timpul zborului la 1200 baud rate... este foarte simplu sa modific asta in codul basic stamp-ului. Eu preiau informatia de pe 4 canale analogice la o rata de sampling de 50 de ori pe secunda. Deocamdata in testele statice ADC-ul precum si ansamblul ADC+Basic Stamp a functionat ireprosabil.Este o solutie relativ simpla si care poate fi probabil realizata de oricine incepator sau (bineinteles) avansat.MIG-29

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări