Vizitator Postat Octombrie 31, 2014 Partajează Postat Octombrie 31, 2014 ...s-a dus cu ceva cunostinte dar nu asta e ideea ... Ba exact asta era ideia. Marile uzine au tarife mari si "batute in cuie", pentru cei care intreaba. Nimeni nu cantareste cu cantarul, ci doar din ochi. Pentru cel cu relatii, incep sa functioneze procedurile "subterane", in care cu doua trei beri (eventual si cu niste contra-servicii) preturile pot scadea la jumatate, sau chiar mai mult. Iar pentru a te folosi de relatii, trebuie sa fii de-al "casei", sau sa ai pe cineva apropiat inauntru. ...daca preturile alea la kg ar fi aplicabile sunt convins ca miine s-ar apuca un romanas .. se vind inca utilaje cu mai mult sau mai putina uzura... Daca mai citeai pe 'ici pe 'colo, pe cate un topic, ai fi vazut ca asa si este. Un cap de frezat rapid de FUS22, cantarind cam 20 kg, se vinde la mana a 2-a incepand de la 450 lei pe Internet - vezi la adresa http://www.elforum.info/topic/81431-masina-de-frezat-din-masa-de-la-bf20-si-cap-rapid-fus-22/page-2?do=findComment&comment=927594. Asta inseamna 100 € / 20 kg = 5 €/kg. Link spre comentariu
Daniel_sv Postat Octombrie 31, 2014 Partajează Postat Octombrie 31, 2014 deci pana la urma o sa trebuiasca sa imi iau un "dreptar" si pasa de tusat si un sabar si iarna asta sa ma joc cate putin poate reusesc ce ma sfatuiti? se pare ca rectificare pe o masina nu este unde face la un pret rezonabil. daca ar fi , de unde pot sa cumpar o rigla de asta dreapta si din ce sa fac un sabar? am incercat dintro panza tratata dar e al dracului de tare batiul. nici nu se cunoaste unde am incercat. sa iau niste pastle vidia de prin targ si sa le fac un suport cu maner? o sa mearga? Link spre comentariu
Vizitator stalnet Postat Noiembrie 1, 2014 Partajează Postat Noiembrie 1, 2014 @ola nicolas "Daca mai citeai pe 'ici pe 'colo, pe cate un topic, ai fi vazut ca asa si este. Un cap de frezat rapid de FUS22, cantarind cam 20 kg, se vinde la mana a 2-a incepand de la 450 lei pe Internet - vezi la adresa http://www.elforum.info/topic/81431-masina-de-frezat-din-masa-de-la-bf20-si-cap-rapid-fus-22/page-2?do=findComment&comment=927594. Asta inseamna 100 € / 20 kg = 5 €/kg." eu nu citam de pe "'ici pe 'colo" ci specific de pe postul dv unde faceati afirmatia vis-a-vis de costul manoperei ,vinzarea de utilaje fiind alta mincare de peste ...in sfarsit @danieltnokia200 daca timpul iti permite merge si cu sabaruiala...mai am si eu un strung de banc de 350kg ,produs in 67 ,o bijuterie caruia i-am facut un mic rk ,(sablat chituit grund vopsea cuptor ) as vrea sa-i fac si batiul (nu are uzura asa mare) dar nu am vreme sa ma ocup asa ca daca gasesc oportunitatea te anunt si pe tine Link spre comentariu
philiprobz Postat Noiembrie 1, 2014 Partajează Postat Noiembrie 1, 2014 Raspunsul la Intrebarea cu dreptarul il astept si eu. Eu unul m-am gandit la folosirea mesei masinii de frezat ca suprafata de referinta unde se va aplica pasta de tusat. Este in stare impecabila suprafata acesteia, freza fiind noua. Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 1, 2014 Partajează Postat Noiembrie 1, 2014 ...eu nu citam de pe "'ici pe 'colo"... Nu umbla cu soparle! Daca esti interesat de masini unelte, atunci deschide-ti propriul topic si vin-o cu experienta ta in domeniu. Descrie acolo utilajele pe care le ai si ce stii sa faci cu ele. Daca nu, inseamna ca esti unul dintre cei care isi da cu parerea doar ca sa se bage in seama. In acest caz - mai devreme sau mai tarziu vei avea probleme pe aceasta sectiune. Link spre comentariu
Daniel_sv Postat Noiembrie 1, 2014 Partajează Postat Noiembrie 1, 2014 (editat) Nu stau super bine cu timpul dar seara dupa ce vin de la serviciu poate cate 2 ore o sa imi rezerv la sabaruit. Pana la urma ma apuc si incet incet pana la primavara o scot la capat. ramane sa procur doar un dreptar si pasta de tusat si ma apuc de treaba.alta varianta nu vad.am incercat putin cu sabaru pe sanie si pe batiu. pe sanie ar merge treaba dar batiul e al dracului de tare ca nici nu se vede. poate si pt ca are luciu. si inca ceva: daca nu gasesc dreptar sa fac unul relativ la ghidajele de la papusa mobila care sunt bune nu ar merge? daca da din ce sa il fac? daca nu de unde sa iau unul etalon? Editat Noiembrie 1, 2014 de danieltnokia2000 Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 1, 2014 Partajează Postat Noiembrie 1, 2014 Uite-te si pe topicul http://www.elforum.info/topic/53734-reconditionari-manuale-la-masini-unelte/?hl=sabaruire&do=findComment&comment=537645 apoi cauta documentatie postata de mai multi utilizatori referitoare la aceasta tematica pe topicul Documentatie. Link spre comentariu
Daniel_sv Postat Noiembrie 28, 2014 Partajează Postat Noiembrie 28, 2014 mai am putin si aduc ghidajele la adevar. acum apare o problema sania a cam coborat. ce fac? ar trebui sa-i pun cevadistantiere sau cum sa le zic. ceva cum este bucsa la un ax. din ce sa fac acele distantiere si cum sa le montez? Link spre comentariu
Daniel_sv Postat Decembrie 13, 2014 Partajează Postat Decembrie 13, 2014 mai am putin si aduc ghidajele la adevar. acum apare o problema sania a cam coborat. ce fac? ar trebui sa-i pun cevadistantiere sau cum sa le zic. ceva cum este bucsa la un ax. din ce sa fac acele distantiere si cum sa le montez? nu a facut nimeni asa ceva? Link spre comentariu
Vizitator vvictor Postat Decembrie 13, 2014 Partajează Postat Decembrie 13, 2014 nu cred ca este nevoie. poti ridica port-cutitul sau doar cutitul sa fie pe axul strungului Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 14, 2014 Partajează Postat Decembrie 14, 2014 De regula se face alt port-cutit, mai inalt. De asemenea, trebuie facut un bailagar pentru inaltarea papusii mobile. Cam astea ar fi problemele de rezolvat dupa prelucrarea ghidajelor. In esenta sunt destul de simple, daca exista acces la o freza si la o masina de rectificat plana. Link spre comentariu
Daniel_sv Postat Decembrie 14, 2014 Partajează Postat Decembrie 14, 2014 trebuie inaltata sania ca agata in batiu. am facut niste foto sa vedeti la ce ma refer. acum am pus te test niste distantiere de teflon din cablaj de electronica. https://app.box.com/s/ep842pe3cm19wlfkb4so https://app.box.com/s/2mli2mqzbgqr3bj9xi69 https://app.box.com/s/zqdx9w9wm6xlje42kf57 Link spre comentariu
E-1 Postat Ianuarie 4, 2015 Partajează Postat Ianuarie 4, 2015 Moglice poate fi o solutie aparent facila. Daca te intelegi cu rasinile / compozitele si poti face rost de ingrediente as zice ca merge preparat ceva asemanator "de casa" (umplutura de bisulfit de molibden intr-o matrice epoxidica).Parerile asupra variantelor de genul asta sunt destul de impartite iar personal n-am incercat. Link spre comentariu
Daniel_sv Postat Aprilie 14, 2015 Partajează Postat Aprilie 14, 2015 Am reusit sa termin strungul. Mai am nevoie de un universal cu 4 bacuri ca sa termin partea de avansuri care are piese lipsa. https://app.box.com/s/3x98ihe599p1ht2ii0s5iwmitu14bj64 Link spre comentariu
DM7 Postat Iunie 28, 2020 Partajează Postat Iunie 28, 2020 (editat) Salutare tuturor. Am achiziționat și eu un astfel de strung. Nu am deschis alt topic. Sper să nu supăr. Să revin la strung. L-am luat pentru hobby. Nu sunt de meserie. Pe el vreau să îmi fac abc-ul. Deocamdată sunt la faza de recondiționare. Mai exact curatare. Nu așa cum a făcut Daniel.As fi bucuros daca ar avea cineva cartea lui tehnica. Sau orice informație legat de acest model. O primă intrebare ar fi care ar fi mărimea maximă a universalului pe care îl pot monta, însă fără al distruge. In prezent e de 80. Un vecin a zis că maxim ar fi de 125. Voi ce păreri aveți?span widget Editat Iunie 28, 2020 de DM7 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum