Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

STRUNG SU 200 C2 fabricat la Arad

Vizitator dan vasile

Postări Recomandate

Verifica mai intai, daca bacurile nu sunt introduse in alta ordine. Ele sunt marcate in clar cu numerele 1, 2 si 3, sau cu ".", "..", "..." si trebuie introduse strict in aceasta ordine. Doar cand se introduc bacurile intr-o ordine aleatorie, poate bate axa cu 2 mm sau mai mult.

bacurile erau puse bine. am dat jos universalul. batea flanja de pe az. am indreptato cu cutitul dar a trebuit sa iau si din buza de centrare pt ca altfel batea mai departe. acum nu mai bate e ok. am facut niste teste si suprafetele nu ies fine ies asa ca un filet ca sa zic asa marunt. bine nici cutite bune nu am inca.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 54
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Daniel_sv

25

• tehnicus

4

• DM7

3

• LEVENTE

3

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Va salut din nou. Astazi am montat cutia de viteze la loc si pe banc merge. Urmeaza sa o pun la loc pe utilaj si sa imi caut curelele de transmisie. Vad ca fuliile sunt cu canal dreptunghi. Il mai rog pe colegul amabil cu strung ca al meu daca poate sa imi spuna cum are el curelele si ce dimensiune au. Nu stiu de unde naiba o sa le comand si  nici cum arata. Ca dimensiune am masurat un 68cm. Vad ca nu are intizatoare deci or fi ca bmw la compresorul de clima ELAST. Habar nu am. Daca are cineva vreo idee si vrea sa ma ajute e binevenita orice informatie. multumesc colegului pt tabel.

Link spre comentariu

Fuliile de la strungul meu au canal trapez , curelele au profil trapez .Am avut nevoie sa schimb cureaua mica si am gasit la cei care vind piese de schimb pentru masini de cusut

dar nu stiu la ce tip de masina de cusut se potrivesc .

Curelele se intind din fulia intermediara , se slabesc cele trei suruburi cu cap de surubelnita dreapta (care se vad in dreptul celor trei gauri din fulia intermediara)

apoi se misca fulia pina se intind curelele , reglajul este cam limitat .

In poza cu pinioanele se vede un pinion mic pe care l-am adaugat pentru ca altfel nu facea filet decit pe stinga .Suportul pentru acel pinion a fost adaugat de mine si din cauza

pinionului nu mai pot sa inchid capacul , asa ca am dat jos capacul.

Nu stiu cum trebuia normal sa mearga pentru ca nu am o carte tehnica , am facut ce se poate ca sa il folosesc .

http://i60.tinypic.com/2copjpc.jpghttp://i62.tinypic.com/25gvt6e.jpghttp://i59.tinypic.com/w1znr9.jpghttp://i60.tinypic.com/2zod6y9.jpg  .

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

am inceput sa montez la loc. am pus arborele principal. cum se regleaza jocul rumentilor. adica cat strang piulita astfel incat sa nu aibe joc dar nici sa nu se distruga rulmentii?

Editat de danieltnokia2000
Link spre comentariu

Cum se pot rectifica ghidajele la strung. la al meu sunt 4. cele 2 de la carucior sun uzate iar cele de la papusa mobila sunt perfecte. mentionez ca pot scoate si papusa fixa si raman gidajele goale. problema este cum se pot reconditiona. trebuie luat cam 0.3..0.5 ochiometric. am fost la un atelier de rectificat plan si nu pot sa imi faca ca are 110cm si cica e prea mare. ce-i de facut?

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

am dus batiul la rectificat. ma suna de la atelier ca nu pot sa rectifice pe masina ca nu stiu ce joc au acolo si sa nu iasa rau. ma cheama sa imi arate ca poate sa faca ala prin nu stiu ce procedeu lucrarea. asta dupa ce il tine vreo sapt. sun la bacau la o fabrica. acolo trimit foto emailuri pana la urma primesc raspuns. pot sa faca dar ma costa 380euro + tva adica vrea 2000 lei. sa innebunesc cand am auzit pretul. pana la urma merg sa il iau acasa si trebuie sa gasesc o metoda sa il fac acasa. 

am 2 ghidaje perfecte. cele de la papusa mobila. am 2 bare rectificate pt un cnc de mai demult. o sa fac o sanie sa mearga pe ghidajele bune cu pozibilitate de reglaj pe unul dintre ele. am o freza de mana la care am un suport facut(la fel pt un cnc mai demjult) am sa pun in  freza o piatra si o sa incerc sa il fac eu cumva. aveti ceva idei mai bune cum sa fac asta home made ca astia din tara asta ma scot din minti.

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

am incercat cateva dispozitive sa incep rectificarea ghidajeor dar nu am reusit sa fac unul sa ma multumeasca. chiar nu a facut nimeni asta acasa? poate gasesc pe cineva care a reusit operatiunea. precizez ca am 2 ghidaje bune si anume cele de la papusa mobila. orice idee e binevenita si ma ajuta sa nu mai reinventez roata. stau si tare prost cu timpul si cand mai apuc seara cate un moment de respiro mai gandesc cate o metoda dar e destul de complicata treaba ca trebuie facuta si din 2 bucati pt ca ghidajele nu sunt mai lungi decat cele de rectificat si deci nu merge "dintr-o prindere" sa zic asa.

Editat de danieltnokia2000
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
Vizitator stalnet

am dus batiul la rectificat. ma suna de la atelier ca nu pot sa rectifice pe masina ca nu stiu ce joc au acolo si sa nu iasa rau. ma cheama sa imi arate ca poate sa faca ala prin nu stiu ce procedeu lucrarea. asta dupa ce il tine vreo sapt. sun la bacau la o fabrica. acolo trimit foto emailuri pana la urma primesc raspuns. pot sa faca dar ma costa 380euro + tva adica vrea 2000 lei. sa innebunesc cand am auzit pretul. pana la urma merg sa il iau acasa si trebuie sa gasesc o metoda sa il fac acasa. 

am 2 ghidaje perfecte. cele de la papusa mobila. am 2 bare rectificate pt un cnc de mai demult. o sa fac o sanie sa mearga pe ghidajele bune cu pozibilitate de reglaj pe unul dintre ele. am o freza de mana la care am un suport facut(la fel pt un cnc mai demjult) am sa pun in  freza o piatra si o sa incerc sa il fac eu cumva. aveti ceva idei mai bune cum sa fac asta home made ca astia din tara asta ma scot din minti.

nu te grabi ! sigur mai sunt firme in tara !

nu uita te rog sa dai numele firmei care viseaza 400 euro rectificare de batiu mediu ...da numele sa stie lumea de cine sa se fereasca ...

voi intreba la o fabrica unde ,cindva,se rectificau batiuri mult mai mari ,dar nu te apuca pt ca odata modificata geometria va fi extrem de greu sa-i rectifici perechea

Link spre comentariu

nu te grabi ! sigur mai sunt firme in tara !

nu uita te rog sa dai numele firmei care viseaza 400 euro rectificare de batiu mediu ...da numele sa stie lumea de cine sa se fereasca ...

Nu veti gasi nicaieri un atelier dotat cu masina de rectificat ghidaje, care sa execute lucrarea mai ieftin de atat. In general, pentru a va face o ideie despre pret in legatura cu o asemenea lucrare la un utilaj de mici dimensiuni, inmultiti masa neta a utilajului cu 4...5 €/kg. La utilajele medii si mari, exista tehnologii tip pentru reparatii capitale, care conduc la preturi de 65...70 % din valoarea de inlocuire a acestora. Din aceste preturi, 90... 95 % reprezinta reconditionarea ghidajeor. Desi pare un pret "piperat", trebuie avut in vedere ca la utilajele de mici dimensiuni, neexistand asemenea tehnologii tipice, numai valoarea timpilor de pregatire este de ordinul zecilor de ore. In general acea saptamana, dupa care te contacteaza cineva pentru informatii va figura in devize ca timp de pregatire - incheiere. Apoi se aplica niste coeficienti auxiliari maximali datorita faptului ca aproape orice operatie trebuie pregatita de la zero. Daca mai sunt necesare si scule, sau dispozitive specifice, atunci nu incape nici o indoiala ca valoarea de reconditionare va depasi in cele mai multe cazuri valoarea de inlocuire a utilajului respectiv. La aceste inconveniente, mai trebuie adaugat ca exista un mare risc de neglijenta a celor care executa lucrarile, risc izvorat din rutina. Cu alte cuvinte, te poti trezi dupa o asemenea interventie in situatia ca dupa reconditionare sa ai tot felul de erori pe care nu le aveai anterior. Pentru toti cei care vor sa faca o treaba buna, personal recomand sa isi ia "inima in dinti" si sa abordeze lucrarea cu mijloacele manuale disponibile. Cei care nu au suficient curaj, sa apeleze la cei mai experimentati, care au facut cel putin odata o asemenea lucrare. Exista documentatie pe internet suficienta. Exista de asemenea si un topic special pe forum despre cum se abordeaza o asemenea lucrare.

Link spre comentariu
Vizitator stalnet

maestre ...in vara un amic de-al meu a rectificat batiul unui strung mediu ,pretul a fost de 1000 ron a durat 3-4 zile cu tot cu transport...

e drept ca s-a dus cu ceva cunostinte dar nu asta e ideea ...

inainte de 89 in fabrica de piese auto unde prestam dura o luna de zile un rk la un sna (noi ne faceam reparatiile utilajelor)

alinierea batiului ,rectificarea verificarea nu trebuiau sa depasesca 4 zile ...rectificarea se facea cu (sa nu razi ca chiar asa se facea) pe o raboteza mare cit juma de hala

evident oamenii s-au schimbat dar monstrul stiu sigur ca e la locul lui. si voi afla curind daca mai presteaza ...

revenind la postul dv ...si inmultirea cu masa ...mi se pare dubios sa pui manopera pe kg de utilaj ...e ca si cum te-ai duce la service si ti-ar cintari masina ca sa-ti demonteza planetara ,absurd,ilogic irelevant ...imi amintesc (cu deosebita placere ) ca in 8 ore de munca rectificatorul facea batiul ...spun asta pt ca intre reglajele pietrei omul confectiona cutite de bucatarie sa-si rotunjeasca veniturile

mai imi amintesc acel cap de rectificare care tinea o piatra alba cu o fata dreapta si una inclinata ,rectificarea se facea fara lichid si cind era gata ti-era mai mare dragul sa te uiti.

domnule olas ...daca preturile alea la kg ar fi aplicabile sunt convins ca miine s-ar apuca un romanas ..

se vind inca  utilaje cu mai mult sau mai putina uzura...in sfarsit

cit despre sabaruire ...nu-l sfatuiesc sa se bage fara "antrenament" si ceva scule specifice

Editat de stalnet
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări