Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

intersectie semaforizata

Vizitator ovidiu_gl

Postări Recomandate

Vizitator ovidiu_gl

Salut. As vea sa proiectez semoforizarea unei intersectii care sa poata functiona in mai multe moduri de lucru (in funtie de fluxul masinilor) folosind memorii ram? Imi puteti da cateva idei in sensul acesta, eventual o schema de principiu?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Liviu M

1

• oachy

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Vizitator ovidiu_gl

Partea cu RAM-ul e impusa si mi-ar fi de ajutor ceva pareri. Eu m-am gandit sa folosesc 4 memorii RAM (cate una pentru fiecare mod de functionare gandit de mine) , codificarea adreselor sa fie de tip one-hot iar accesarea lor sa se faca prin intermediul unor numaratoare de tip inel,care sa fie selectate printr-un DMUX (comandat din exterior ) si sa reia accesarea memoriei selectate atat timp cat modul de lucru(implicit selectarea numaratorului ) ramane neschimbat. In memoria RAM se fie inscrise codurile becurilor din intersectie ce trebuie aprinse iar datele de la iesirea RAM sa fie trimise catre un registru paralel la care sa se conecteze un DCD care sa aprinda becurile.Accesarea datelor din memorie sa se faca in cicluri de cate o secunda iar in cazul in care o secventa (o stare) ramane neschimbata aceasta sa fie rescrisa in memorie la urmatoarea adresa atat timp cat imi doresc sa tin automatul in starea respectiva. Astep parerile voastre si eventual alte propuneri. Tin sa precizez faptul ca nu vreau sa folosesc PIC-uri .

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări