hpavictor Postat Noiembrie 11, 2012 Partajează Postat Noiembrie 11, 2012 Va invit sa comentati : Link spre comentariu
Catalin C. Postat Noiembrie 11, 2012 Partajează Postat Noiembrie 11, 2012 Pai ori e pasiv ori e cu lampi (activ). In rest, cred ca e doar un mod de a distruge sunetul. Nu ne propui si un empetrei pleier cu lampi? Link spre comentariu
hpavictor Postat Noiembrie 11, 2012 Autor Partajează Postat Noiembrie 11, 2012 " Procesarea " sunetului este pur pasiva , fara folosirea unor elemente active ( lampi , semiconductori etc ) . Etajul buffer este intradevar cu lampa . Dar nu amplifica , el are doar rolul de adaptare a impedantelor , corectorul de ton avand nevoie de impedanta mica in intrare si poate fi inlocuit cu succes cu un trasformator de semnal , cu raportul impedantelor 10K ohmi / 600 ohmi . Evident ca este necesara folosirea unui amplificator cu impedanta mare in intrare , de preferat un amplificator cu lampi sau folosirea in iesire a unui inca un buffer identic cu cel din intrare , pentru o adaptare perfecta cu orice amplificator . Eu definesc termenii pasiv sau activ astfel : - daca corectorul de ton este inclus in bucla de reactie negativa a unui etaj amplificator ( cu lampi sau semiconductori ) consider ca este activ , deoarece contine elemente active . - daca corectorul de ton nu este inclus intr-o bucla de reactie negativa atunci este pasiv . Este evident ca etajul buffer ( repetor catodic ) face parte doar din lantul audio , dar nu si din corectorul de ton . Oricum are posibilitatea de a ocoli retelele corectoare , prin asa zis-ul " hard bypass " , adica iesirea sa fie neafectata , influentata sau alterata . Se preteaza la comanda cu relee si microcontroller , facand pereche cu montajul lui Dan Zup de Volume Controller . Ar fi interesant de proiectat un circuit de control comun volum + ton compact ... Nu ne propui si un empetrei pleier cu lampi? Stai pe aproape...te prind eu la inghesuiala in curand... Link spre comentariu
danzup Postat Noiembrie 11, 2012 Partajează Postat Noiembrie 11, 2012 Mie imi place reglajul ! Cat de curand o sa fac ceva ca vad ca tot cer "noobii" control de ton . Noi stim ca nu foloseste la nimic dar nu poti sa faci ceva in gusturile omului. Ca atare imi place foarte mult schema asta ruseasca si o voi face . Cu control cu multe relee si microcontroler ! Super Victor . Link spre comentariu
hpavictor Postat Noiembrie 11, 2012 Autor Partajează Postat Noiembrie 11, 2012 Schema nu este ruseasca...este o schema cu pedigry dar preluata de rusi !!!Iti urez spor la treaba cu noul proiect de corector de ton si volum control si afisare LCD !Asteptam rezultate ! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum