Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cum se obţin 50W în sarcină 6p3s(e) push-pull

Vizitator

Postări Recomandate

@valderama trebuia sa completeze prezentarea amplificatorului  precizand:

-puterea de iesire pe canal in x ohmi la 1KHz,

-gama de frecventa cu atenuarile in capetele de banda,

-distorsiunile la o anumita frecventa, totale sau separat pe armonici,

-raport S/N si alte fineturi nu neaparat.

Daca proiectul a fost gandit doar in ''paint'' sau pe hartie fara a fi realizat practic trebuia totusi mentionat.

Acum e clar ca nu a fost realizat vreodata si afirm asta deoarece nu a pus nici o poza cu calculele din faza de proiectare si nici cu montajul real. Sunt convins ca daca era realizat practic apareau si oscilograme.

Intr-o postare am cerut sa faca un calcul complet al schemei incepand de la traf  pana la ultima rezistenta.Ma asteptam sa vad  linia de sarcina pe o caracteristica anodica (AB2) si un milion de formule.

Vad ca nu poate sa-l faca, in schimb afirma cu tarie ca altii sunt ''nulitati si ''habarnisti''.

Nu am prezentat un amplificator fizic/material prostule(din aceste motive nu sunt prezente oscilograme măsurători sau o schemă cu valori cap coadă ), am prezentat  o modalitate de atac gc ( curent gc) pentru clasa AB2-PP-6p3s care să conducă la 50W putere utilă în sarcina dată.

Am prezentat în decursul timpului aici numeroase scheme (cap coadă fără copy/paste) după unele chiar sa lucrat (posibil sau lucrat toate ,nu sa plâns nimeni) ,nu stabilesc mă proştii ce prezint sau cum trebuie să prezint.

PS.uneori un amplificator fizic/material  se prezintă doar ca aspect exterior/interior sunt numeroase exemple pe acest forum.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Nu am prezentat un amplificator fizic/material prostule(din aceste motive nu sunt prezente oscilograme măsurători sau o schemă cu valori cap coadă),am prezentat  o modalitate de atac gc ( curent gc) pentru clasa AB2-PP-6p3s care să conducă la 50W putere utilă în sarcina dată.

Poţi să te îndoieşti cât doreşti dumneata (trăim în democraţie) ,cert rusul ştie ce publică.Am prezentat la alt timp pe acest forum dreapta de sarcină pentru această situaţie "inedită".

Eventual dacă ţii musai să scapi de îndoieli dai o fugă până la mine ,aduc amplificatorul vândut şi pun la dispoziţie instrumentaţia necesară eliminări îndoieli.Sau mă angejezi să construiesc pentru tine un asemenea amplificator echipat cu finale 6p3s în clasa AB2(curnet gc).Altceva nu am la îndemâna să elimin marea ta îndoială.Mai poţi încerca/verifica singur o aşa configuraţie(PP-AB2-6p3s) posibil să scapi de mari îndoieli(te asist on-line cu plăcere).

@valderama cred ca ti-ar trebui un concediu, o data scrii ca e realizat practic  alta data ca e proiect.
Referitor la ce e marcat cu rosu...afirm ca e o expresie folosita de tractoristi. Avea dreptate Traian.B si Depanatorul ca n-ai cu cine sa discuti.
Daca vrei sa te reabilitezi fata de restul userilor, lasa expresiile astea la locul de munca iar AICI  prezinta cum ai calculat PP_ul asta. 

Inteleg ca vrei sa inchizi topicul asta ca sa scapi de calcul, dar nu e o solutie.
Link spre comentariu

Inteleg ca vrei sa inchizi topicul asta ca sa scapi de calcul, dar nu e o solutie.

De unde ai inteles asta? (ai neamuri la sri? :rade: )

Editat de adrian_pic
Link spre comentariu

@der_doktor

Nu scrie mă aici că ar fi proiect , există numeroase amplificatoare audio pe lumea asta final clasa AB2-curent gc cu etajul de atac repetor catodic.

Uzerii cunosc mă activitatea mea pe forum.

Nu vreau mă să închid ,dacă tu eşti prost înţelegi prosteşte.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

@der_doktor

Nu scrie mă boule aici că ar fi proiect , există numeroase amplificatoare audio pe lumea asta final clasa AB2-curent gc cu etajul de atac repetor.

Uzerii cunosc activitatea mea pe forum.

Nu vreau mă să închid ,dacă tu eşti prost(înţelegi prosteşte).

valderama ...tractorist ...e un alint frumos.

''boule'' poti sa-i zici ''catelusului'' tau nu mie, n-am facut armata impreuna  iar de ''prostit'' ii poti prosti pe altii, nu pe mine.

Sincer, sa stii ca am cunoscut oameni cu pregatire in domeniul asta,unii mai sunt altii nu, Dumnezeu sa-i ierte,dar n-am vazut un limbaj de genul asta la niciunul. Ma faci sa cred ca ai multi admiratori cu limbajul asta hazliu si ca niciodata nu ai parasit satucul dumitale sa vezi ''civilizatia''.

Daca vrei, cand vin in Romania te duc la mare sau la munte, unde vrei dumneata, dar sunt convins ca vei refuza. La ''corve'' , ca numai alea vorbesc asa, habar n-am in Romania, dar ma interesez si de dragul dumitale merg si acolo.

Userii...vine de la ''user'' adica utilizator. ''uzerii'' cred ca de la ''uzat'' , dumneata stii, nu ma pricep la ...tractoare.

Te credeam om serios ...

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Asculta Valderama! Daca nu incetezi IN ACEST MOMENT cu atacurile, TE ZBOR! Ai depasit orice limita de bun simt.

Ia in serios aceasta fraza, eventual ia-o ca o amenintare imediata! M-am saturat de scandal!

Link spre comentariu

Zboară-mă ! ,nu mai aştepta să vezi reacţia mea(de ce să pierzi ocazia ivită?).

Prezentarea mea din subiect a fost curată scurtă şi la obiect ,pentru mizeria ce a urmat nu pot fi făcut responsabil (cine are capul pe umeri judecă).

@dvb da ,am reţinut observaţia(adevărat ,trebuia pusă cratimă).Am grăbit poziţia de zbor prin zboarămă.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Domnul valderama, lasa ambitiile astea si hai sa vedem teoretic cum se calculeaza PP-ul asta.

Pe forum nu este inca un proiect prezentat care sa contina grafice, metoda de calcul si explicatii detaliate. La fel si pt traful de iesire sau SE ar trebui facut dar asta in topice dedicate.

Asta nu o cer pt mine, nu voi construi niciodata PP-uri, cine pt intelegerea aprofundata a felului in care functioneaza si trebuie proiectat un amplificator. Daca contribuim fiecare cu ceea ce stim ma gandesc ca o sa iese un tutorial bun si comunitatea asta a noastra va avea de castigat iar baietii astia mai tineri vor avea ce invata,noi ne-am realizat, in parte, visurile.

Link spre comentariu

Adevarul este ca eu am invatat multe din postarile lui Valderama si nu pot spune acelasi lucru despre Der Doktor.Lipsa lui Valderama de pe forum ar fi o pierdere pentru toti, zic eu

Link spre comentariu

Până pe la pagina 3 am cititi şi m-am documentat, mai apoi discuţiile au ajuns orgolii personale. Păcat.

@mişa@, nu am cuţâtu', nici pita dar, deşi discuţiile au cam degenerat, eu nu cred că ar trebui luate măsuri radicale. Personal, cred că sunt unele lucruri de învăţat de la ambii useri, chiar dacă nu mai avem, toţi, nervii de oţel. Asta e o părere personală, tu gestionezi această secţiune. Fără supărare, pentru intervenţia mea offtopic.

Link spre comentariu

Nu e nici un orgoliu personal si nici mie nu-mi convine sa fie suspendat valderama. Nu ne cunoastem si nu avem nimic de impartit. Aici nu suntem la concurs  '' care e mai tare'' iar daca discutiile s-au aprins un pic...trece. Nu e primul topic in care se intampla asta si nici nu va fi ultimul.

Sper ca @misa sa nu ia decizia asta de suspendare si sa o considere un avertisment.

Link spre comentariu

Poate sa fie si Einstein pe forum. Daca face scandal si se cearta va primi o pauza de la mine. Cu asta am incheiat orice off topic.

Va rog discutati civilizat.

Haideti sa va spun. Valderama e liber pentru 3 zile. Asta inseamna avertisment. Nu am nimic personal nici cu el nici cu nimeni, dar trebuie respectate anumite reguli, altfel se duce dracului tot.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări