Vizitator Postat Mai 24, 2015 Partajează Postat Mai 24, 2015 Dorin, arata bine oscilograma iar legat de testele de izolatie cred ca doar cu MT25 era suficient. Aici cred ca pe langa miez mai e si putina arta in a bobina, sa nu mai zic de miile de experimente esuate pana prinzi esenta... Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 24, 2015 Partajează Postat Mai 24, 2015 App de subiect, azi noapte doar eu cu valderama eram pe aici, n-am apucat sa dorm deloc iar acum sunt pe la munca. Vad ca s-au mai calmat spiritele,mie cel putin mi-a trecut...pt cat timp nu pot sa spun... In legatura cu lampa asta,6P3S-E, abia astept sa termin RoeTest si modificarea pt masurarea caracteristicilor de grila si anodice cu G1 pozitiv si capabil de curent pana in 300mA, ca sa ridic real caracteristici pt A2 si AB2. In foile de catalog e cam pauza si pe net la fel. Varianta de driver cu interstage si eu , in ''nulitatea'' mea cum am fost catalogat, o vad ca fiind superioara etajului repetor pe catod datorita impendantei mici la iesire si posibilitatii atacului G-K cu curenti mari. Alta varianta ar fi GCC+CF Michimori, dar astea cel mai bine le stapaneste dl.Popa Marius. Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 24, 2015 Partajează Postat Mai 24, 2015 App, Dorin stii PP_ul ala numai cu ''fier,sarma si lampi'', fara condensatoare sau rezistoare ? Uite aici : http://www.jogis-roehrenbude.de/Leserbriefe/Frank_Bloehbaum-Amp/NoRNoC.htm Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 24, 2015 Partajează Postat Mai 24, 2015 Amplificatorul asta numai tu ai putea sa-l faci, daca vrei iti fac traducerea in romana. Ideea a plecat de la Steve Bench si l-au facut nemtii, cadou pt un coleg care iesea la pensie. Link spre comentariu
THOMAS Postat Mai 25, 2015 Partajează Postat Mai 25, 2015 (editat) Oricine poate sa-l faca, daca alege corect rezistentele in DC din oferta existenta pe piata si mai lasa din performanta, mai ales din putere... cumva e mai simplu cind poti sa-ti personalizezi componentele in-house, atunci da, poti sa ajungi la puteri la limita admisibila in datasheet-ul tuburilor... Cred ca amplificatorul de aici http://www.jogis-roe...-Amp/NoRNoC.htm ,este o gluma sau in cel mai frumos caz o joaca sau un experiment,regresul tehnic este mult prea evident in ciuda faptului ca eu iubesc foarte mult transformatoarele,dar performantele acestui amplificator nu-mi spun nimic: "Ausgangsleistung pro Kanal: 3,5 Weff an 8 OhmFrequenzbereich: 24 Hz – 22 kHz (-3dB)Klirrfaktor bei 2 Weff an 8 Ohm: - k2 4%- k3 1%- k4 0,1%- k5 0,03%-> ab k6 keine Verzerrung mehr messbar. Rausch- und Brummabstand bei 1W eff an 8 Ohm und f = 20 Hz – 20 kHz ca. -60 dB" adica: "Putere de ieșire pe canal: 3.5 Weff în 8 ohmi Gama de frecvență: 24 Hz - 22 kHz (3dB) THD la 2 Weff în 8 ohmi: - K2(H2) 4% - K3(H3) 1% - K4(H4) 0,1% - K5(H5) 0,03% -> De la K6(H6) distorsiunile nu mai sunt masurabile. Raportul semnal zgomot si ondulatia tensiuni de alimentare la 1W RMS în 8 ohmi si f = 20 Hz - 20 kHz este de -60 dB" Daca astea-s performante de luat in seama...ne lasam de meserie si facem politica,ca la asta se pricepe toata lumea! Personal privesc aceasta "arhitectura" mai mult ca o curiozitate tehnica,bineinteles realizabila in practica insa... nu are legatura cu : <Cum se obţin 50W în sarcină 6p3s(e) push-pull> ___________________________________________________________________________________________________________________________________________ Schema o stiu de foarte mult timp si asta pentru ca saitul < jogis-roehrenbude>,este unul dintre cele mai serioase si documentate saituri in domeniul DIY,pesonal am fost fascinat sa studiez cu atentie TOT ce a fost sau se posteaza acolo,sunt lucruri interesante dar ca oriunde si in orice domeniu acele realizari sunt adresate diveselor "gusturi" in domeniul audio,ce-i de apreciat este seriozitatea si calitatea prezentari tuturor proiectelor. : Editat Mai 25, 2015 de LMOlimpiu Link spre comentariu
adrian_pic Postat Mai 25, 2015 Partajează Postat Mai 25, 2015 (editat) lazaroiu nu conteaza perfomantele foarte slabe ale acestui amplificator, conteaza ca nu are condensatoari! Unora le put condensatoarii si vor sa ii scoata cu orice pret in afara legii! (norocul nostru ca nu este posibil asa ceva, mai ales ca in filtrele din boxe minim un condensator exista pe calea de semnal - un difuzor full range este tot un surogat la fel ca si acest amplificator). Incet, incet, cu un pic de lamaie o sa se mai atenueze aceasta greata fata de conzi si toti o sa priceapa ca nu se poate fara condensatori! Oricum pe primul loc este cuplajul galvanic! Acel K2(H2) 4% se pare ca nu zgarie ochiul aceluiasi user care tipa aici ca peste 1% deja nu mai este calitate. Se pare ca unii inca mai masuram cu ocale diferite! Editat Mai 25, 2015 de adrian_pic Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Mai 25, 2015 Partajează Postat Mai 25, 2015 lazaroiu nu conteaza perfomantele foarte slabe ale acestui amplificator, conteaza ca nu are condensatoari! Unora le put condensatoarii si vor sa ii scoata cu orice pret in afara legii! (norocul nostru ca nu este posibil asa ceva, mai ales ca in filtrele din boxe minim un condensator exista pe calea de semnal - un difuzor full range este tot un surogat la fel ca si acest amplificator). Incet, incet, cu un pic de lamaie o sa se mai atenueze aceasta greata fata de conzi si toti o sa priceapa ca nu se poate fara condensatori! Oricum pe primul loc este cuplajul galvanic!Acel K2(H2) 4% se pare ca nu zgarie ochiul aceluiasi user care tipa aici ca peste 1% deja nu mai este calitate. Se pare ca unii inca mai masuram cu ocale diferite!Colegul este duplicitar,acum ceva timp lauda 12w (de fapt 11.5) cu 10% distorsiuni, ne dam după gard,în funcție de cum bate vântul,suntem romani.... Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 25, 2015 Partajează Postat Mai 25, 2015 (editat) Nu trebuie să vă faceţi probleme(să vă deranjeze) că se poluează intens acest subiect ,der_doktor ştie să se dea foarte bine cu 6p3s prin toate clasele ca atare ne va demonstra cum NU se obţin 50W putere utilă în sarcină cu tuburi finale 6p3s în clasa AB2 curent gc ,trebuie doar să aveţi puţintică răbdare să modifice dumnealui RoeTest pentru curent gc(ştie aşa bine cum stă treaba cu finala 6p3s încât are nevoie de confirmare RoeTest).După der_doktor şi alţii ca el ruşii ăia "proşti" care au produs tubul nu ştiau nimic chiar dacă precizează clar condiţiile pentru 47W/2% ,ruşii "nu au măsurat" au pus datele visate în documentaţie. Vedeţi voi der_doctor susţine thd 10% şi peste pentru 50W putere utilă (cazul de faţă) ,a măsurat omul în laboratorul său şi nu se confirmă thd 2% hai 3%(sau estimează inspirat de vise) înseamnă că documentaţia este eronată ?!( poate fi eronată măsurătoarea sau montajul masurat nu reflectă condiţiile expuse în documentaţie). A readus subiectul pe tapet (avea o treabă cu mine) dorea nespus să arate dumnealui cum stă treaba cu ăia 50W(a cerut chiar simulare) ,nu am prezentat pe acest forum ceva care să nu bată cu simularea în limite admise de bun simţ. Editat Mai 25, 2015 de Vizitator Link spre comentariu
vera Postat Mai 25, 2015 Partajează Postat Mai 25, 2015 (editat) Pareri ????? Editat Mai 25, 2015 de vera Link spre comentariu
adigh Postat Mai 25, 2015 Partajează Postat Mai 25, 2015 (editat) Despre procentul de distorsiuni ce il putem obtine din 2 tuburi 6P3S-E in PP cred ca nu se poate vorbi decit in cadrul unei anumite scheme. Cu scheme diferite obtinem rezultate diferite. O reactie negativa globala scade distorsiunile. O reactie negativa de curent in catod, adica rezistor nedecuplat sau decuplat partial, deasemenea duce la scaderea distorsiunilor. Chiar daca trebuie sa marim atacul. Stim ce schema au folosit rusii de au pus in datasheet acel procent de distorsiuni ? Nu e posibila o schema mai performanta decit aceea ? Nu putem vorbi despre acele tuburi si distorsiunile lor la modul general fara a le plasa intr-un anumit context, intr-o anumita schema. Editat Mai 25, 2015 de adigh Link spre comentariu
THOMAS Postat Mai 25, 2015 Partajează Postat Mai 25, 2015 (editat) ********************************* Pareri ????? Este amplificatorul ZR100/52 fabricat in Polonia si lucreaza cu THD minim in calasa AB fara sa intre in AB2 pentru care puterea pe sarcina va fi de 100W (ZR100/52),asadar lucreaza in clasa AB si o putere pe sarcina de 75W: "Zestaw produkowany w kraju. Zawiera 2 panele wzmacniacza 75W, 2 panele zasilaczy i 1 panel automatyki. Obudowa szafkowa o wymiarach 538x810mm. Stopień mocy w układzie przeciwsobnym w klasie AB na czterech lampach 6P3 lub 6L6." adica "Kituri fabricate în țară (Polonia). Include 2 blocuri de amplificare de 75W, 2 și 1 bloc electric/ panou de automatizare.Dimensiunile cutiei sunt 538x810mm. Gradul de putere este asigurat într-o clasă push-pull AB pe patru tuburi 6P3 sau 6L6". Gasiti caietul de sarcini pentru acest amplificator pe net,sau in revista Radioamator nr.10/1954. Exercitiu: -cine poate spune clar ce rol au acele rezistente de 100 de ohmi intre anozi finalelor,cum naiba se face ca nu sunt cuplate in paralel foarte riguros,ce se intampla de data asta cu perfecta imperechere ??? Indiciu: -remarcati calea semnalului pe grilele de comanda G1 dierita pentru cele patru tuburi finale. ___________________________________________________________________________________________________________________________________ @adigh: foarte buna remarca: "....Nu putem vorbi despre acele tuburi si distorsiunile lor la modul general fara a le plasa intr-un anumit context, intr-o anumita schema...." Editat Mai 25, 2015 de LMOlimpiu Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 25, 2015 Partajează Postat Mai 25, 2015 (editat) @vera Vii şi dumneata în subiectul ăsta cu o expunere/confirmare on topic ,se poate o aşa "obrăznicie" ,trebuia să găseşti ceva care infirmă domne ăia 50W din titlu sau eventual thd trebuia să depăşească 10% (asta cer aici participanţii la dialog ,o infirmare greu/imposibil de gasit). Mai ales aici unde "se demonstrează" că "nu-i bun" repetorul pe catod cuplat galvanic gc-6П3С...după unii autori necesită musai transformator între etaje(cuplaj inductiv) cuplajul inductiv în atac întotdeauna "asigură o fază neclintită" pentru toată banda audio etc... stai puţin ,am uitat nu sa măsurat THD ,rămâne valabilă doar puterea utilă în sarcină pentru care thd<0,25% ...pentru că un alt procentaj THD asociat puterii utile în sarcină nu satisface exigenţele unor ştiutori în 6П3С. Editat Mai 25, 2015 de Vizitator Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 25, 2015 Partajează Postat Mai 25, 2015 Am adus in discutie amplificatorul ala realizat doar cu ''sarma, fier si tuburi'' de nemti,nu pt performantele tehnice , ci pt ca era vorba in topic de interstage. Ca de obicei, se rastalmaceste totul. Eu unul il vad interesant prin prisma faptului ca nu se folosesc rezistori si condensatori. Factorul de distorsiuni raportat la schema sa stiti ca e foarte mic, si in comparatie cu schema prezentata de @valderama in prima postare sta mult mai bine. Cred ca ar trebui sa luam exemplu de cum trebuie prezentat un proiect si aici ma refer la prezentarea schemei cu valori, si rezultatele masuratorilor. @valderama trebuia sa completeze prezentarea amplificatorului precizand: -puterea de iesire pe canal in x ohmi la 1KHz, -gama de frecventa cu atenuarile in capetele de banda, -distorsiunile la o anumita frecventa, totale sau separat pe armonici, -raport S/N si alte fineturi nu neaparat. Daca proiectul a fost gandit doar in ''paint'' sau pe hartie fara a fi realizat practic trebuia totusi mentionat. Acum e clar ca nu a fost realizat vreodata si afirm asta deoarece nu a pus nici o poza cu calculele din faza de proiectare si nici cu montajul real. Sunt convins ca daca era realizat practic apareau si oscilograme. Intr-o postare am cerut sa faca un calcul complet al schemei incepand de la traf pana la ultima rezistenta.Ma asteptam sa vad linia de sarcina pe o caracteristica anodica (AB2) si un milion de formule. Vad ca nu poate sa-l faca, in schimb afirma cu tarie ca altii sunt ''nulitati si ''habarnisti''. Am scris ca vreau sa modific RoeTest pt ridicarea caracteristicilor in A2 si AB2 unde apare curent de grila. Acum va intreb pe dumneavoastra, stimati colegi de forum,cati detineti grafice cu caracteristicile anodice si de grila pt clasele astea de functionare ? Unde alegeti PSF_ul cand nu aveti graficele pt valori pozitive de grila ? Raspunsul e simplu. Link spre comentariu
adrian_pic Postat Mai 25, 2015 Partajează Postat Mai 25, 2015 Ce ii ceri tu lui valderama este aberant! Si sa-ti spun de ce: el a prezentat o schema in care nu a precizat decat Raa-ul trafului de iesire (nu a specificat nici un model). Vin eu si te intreb: daca pun Hammond sau Lundahl sau Tango sau Tamura care sa aiba toate acelasi Raa obtin aceleasi rezultate? gama de frecventa cu atenuarile in capetele de banda la Hammond spre exemplu sunt pentru multe trafuri : 30Hz - 30kHz. Daca vin cu un traf facut in regim DIY sigur pot cobori mai jos in frecventa! Tu vad ca in afara de masuratori nu mai stii nimic altceva. (pana si incepatorii stiu ca TRAFUL DE IESIRE este cel care da tusa finala amplificatorului). Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 25, 2015 Partajează Postat Mai 25, 2015 @adrian_pic, nu e deloc aberanta o justificare a performantelor amplificatorului. Cand scrii in titlu 50W trebuie sa-i justifici daca nu printr-o realizare reala macar printr-un calcul teoretic. Referitor la traful de iesire , nu trebuie specificat modelul decat in cazul unui montaj real si automat masuratorile vor fi influentate de calitatea lui. Nu numai OT da ''tusa'' amplificatorului, fiecare componenta are rolul ei in schema. Degeaba ai un Tango daca folosesti tuburi cu alti parametrii decat in calculul proiectului si nici nu ai cu ce sa masori amplificatorul. O sa-l faci ca un orbete daca aparatul de masura e doar urechea. Legat de titlul topicului '' Cum se obtin 50W in sarcina 6p3s(e) push-pull '' pana acum raspunsul e doar ...''paint''. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum