mircea2 Postat Noiembrie 10, 2012 Partajează Postat Noiembrie 10, 2012 Va salut,Am 2 memorii kingstone DDR2 a cate 1G RAM.Problema este ca memory usage este peste 50 % cu un browser deschis si o scanare.In idle sta la 35%! in conditiile in care am KIS 2013 care nu foloseste multe resurse.Si cu avira free e la fel.Daca deschid mai multe programe ajunge si la 70%.Inainte foloseam BitDefender Total Security 2012 si nu aveam astfel de probleme.Aveam 25% usage.Configuratie PC:OS XP SP3, ASUS P5KPL MB, INTEL 8400 CPU dual core, 2G ram, 250GB HDD, ASUS video.Sa fie memorile stricate sau vreun virus mananca resursele?Sa cumpar ale memorii?Multumesc,Astept raspunsul dvs. Link spre comentariu
The Stressmaker Postat Noiembrie 10, 2012 Partajează Postat Noiembrie 10, 2012 Daca erau memoriile defecte aveai ecran albastru sau se reseta calculatorul, oricum aveai erori care apareau in "event viewer". Incearca un alt browser si vezi daca face la fel. Eu cu Opera si vre-o 20 de taburi deschise, ajung lejer la 700-800 mega numai pentru browser (cu 19 taburi deschise am acum 704.3MB ocupati). Nu ar strica o scanare pentru troieni. Incearca mai multe "cautatoare" (exista variantele free).LE: cauta un program de diagnostic pentru HDD si eventual pune un cablu nou de date la acesta. Posibil sa ai cablul de date defect. Idle asa de mare l-am avut la un HDD Seagate, pe ide, cand puneam cablu de 80, daca schimbam pe cel de 40 isi revenea dar era lent. Oricum are 28% "viata" si e din ce in ce mai "lenes" ca hdd de sistem. Sa zicem ca "moare" incet dar sigur. Foloseste "process explorer nt" ca sa vezi ce misca in calculator. Link spre comentariu
mircea2 Postat Noiembrie 10, 2012 Autor Partajează Postat Noiembrie 10, 2012 Intradevar mi se restarteaza calculatorul des, se blocheaza la boot, se blocheaza la ecranul Welcome.(XP SP3).Sa inteleg ca e vreun virus la asemenea simptome sau hdd defect, ori memorii defecte?Acum cateva zile am scanat cu BD rescue cd si am gasit 78 fisiere infectate cu 3 trojan in C: System Volume Information. Link spre comentariu
riderinblack Postat Noiembrie 11, 2012 Partajează Postat Noiembrie 11, 2012 Virusii doar ingreuneaza sistemul, nu dau ei restart asa, de capul lor. La tine cred ca e ceva problema hardware. Poate fi hdd-ul cu probleme, asculta-l atent sa nu scoata sunete ciudate, eventual testeaza-l cu ceva utilitare dedicate, la fel testeaza memoriile cu memtest, scoate tot ce ai in plus in comp (unitati optice, alte hdd-uri, echipamente conectate la usb/serial/paralel etc, placi de sunet, retea etc) si vezi daca mai apar probleme, incearca o alta placa video. Link spre comentariu
wally_gatter Postat Noiembrie 11, 2012 Partajează Postat Noiembrie 11, 2012 si eu sunt de parere ca ai ceva probleme cu HDD-ul , posibil crosslinked sectors , ar trebui verificat. atunci se intampla ca sa ai simptomele astea descrise de tine , sa mearga ca "melcul" .. cum stai cu memoria virtuala/swap files? Mai se poate sa ai probleme si cu RAM-ul.. Link spre comentariu
Vizitator andrei_teopop Postat Noiembrie 12, 2012 Partajează Postat Noiembrie 12, 2012 Elimina orice problema software printr-o banala reinstalare de sistem de operare. Daca problemele persista trecem la teste hardware1. Memtest 86+ Lasat pana in josul ecranului este afisat "Test complete. No errors"(Se va stresa/testa Memoria RAM)2. HDAT2 / HDD Regenerator 2011. Va dura cateva ore operatia(Se vor cauta "bad"-urile de pe suprafata Harddisk-ului si se va incerca regenerarea lor)3. OCCT /Prime95/ Furmark(Teste sintetice de stres pentru sistem CPU-Ram-Video-Sursa. Acestea genereaza o incarcare mare in sistem pentru a-i testa stabilitatea)P.S: nu strica o inspectie vizuala rapida la condensatorii placii de baza, ai placii video. De asemenea o sursa cu riplu/zgomot poate da o gramada de batai de cap. P.S.2: Utilitarele mentionate se gasesc pe "Hiren's BootCD" Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum