Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Lampa masa de lucru cu led 20-30 W

briobit

Postări Recomandate

daca ai o sursa o-30v si 0-3A si ai montaje la activ te poti descurca singur.pui curentul in limitare la 1A si ridici voltajul usurel. vezi ca ai niste led-uri care indica cand sursa trece din mod cv in mod cc.asa ca chestie o lampa de birou cu led de 20w nu poti sa o utilizezi la birou. dupa ce o faci o sa vezi de ce.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 101
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• briobit

33

• Dr.L

10

• maxim_sedilec

7

• Ticu

3

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Ce parere aveti despre pasta termoconductoare, aceea ieftina de culoare alba, care se gaseste in magazinele de pe Maica Domnului ? Costa aprox 3 lei seringa de 2 ml. Isi face treaba cat de cat, sau risc sa imi ard ledul daca o folosesc ?

Link spre comentariu
Vizitator andreimihai3

@nicul

asa ca chestie o lampa de birou cu led de 20w nu poti sa o utilizezi la birou. dupa ce o faci o sa vezi de ce.

De ce zici asta? E prea puternica lumina? http://postimage.org/gallery/i1ilenm/bad9f77d/ 10W warm white, 30V/0.3A, scc cu 317. 4.3R i-am scos din 5 bucati, ca au crapat stocurile la mag.electronice. 0.91A la 12.8V baterie. Randamentul mare e dat de o sursa laptop de 40W. Modificand o R la 1.6k, am scos 34V care vin pe led prin 317.
Link spre comentariu
Vizitator andreimihai3

Radiatorul meu ajunge la 72gr desi am dat gauri in carcasa, dupa cum se vede-si asta doar pentru 10W. Iti trebuie automat racire activa. Un radiator mare+cooler la turatie mica e greu si-ti rastoarna ''lampa". Curentul il poti modifica, in cazul unei scheme cu 317 cu un rotactor sau un comutator cu 3-5 pozitii (ca in vechile alimentatoare 1.5-12V) si rezistenta inseriata pe fiecare pin.

Link spre comentariu

Radiatorul prezentat are baza prea subtire pt a ajunge la un echilibru termic la o temperatura scazuta .Altfel spus numai o mica parte din el radiaza caldura initial ,numai dupa ce se incalzeste portiunea de sub led iar dupa ce s-a incalzit greu se raceste deoarece lucreaza intr-un spatiu relativ inchis . O solutie de coboriare ar fi imbunatatirea radiatorului astfel :-suprafata suparioara (baza) se rectifica plan-pe toata suprafata nou creata se aplica o bucata de tabla de cupru de 3mm si se fixeaza mecanic ,intre radiator si tabla se aplica in prealabil un strat subtire de vazelina termo.Chinezul a gasit de mult solutia atabilitati lampilor -in baza lampii (cea care se aseaza pe masa) toarna ciment.O lampa ,e drept cu un led de 3W am facut mai demult...cu radiator si racire fortata cu un fan de 5V[attachment=0]DSCF0268.JPG[/attachment] .

Link spre comentariu

OFF: maine sper sa prind niste timp liber sa ma avansez cu lampa ca de joia trecuta umblu prin tara (plus ca sunt daramat fizic) ca nu o las asa trebuie sa o termin ca ma fac de rusine. (la partea cu stabilitatea am plumb din diferite baterii (6-7 kg ) dar intentionez sa ii dau o forma sa ascund piesele acolo nu doar de greutate)

Link spre comentariu

Cimentul mi se pare mai ok ,plumbul astfel recuperattrebuie topit si turnat in forme pt obtinerea lingourilor pe care le fixezi in piciorul lampii (la turnare indepartezi stratul de zgura cu o racleta metalica dar vapori de Pb tot ii inspiri) ;cimentul il torni la rece direct in piciorul lampii si nu te doare capul.

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

dupa ce am petrecut ceva timp in bucatarie intr-un nor de fum am reusit sa torn doar 2 discuri la 500g bucata (Pb ala din baterii e jale, e mult pamant pe placile alea noroc ca aveam o teava de apa si aia a fost baza) , mi-am amintit de vorbele colegului tyc si am avut o revelatie sa torn ciment (adeziv din ala de gresie) in niste carcase de cd-uri .... ramane sa se intareasca si sa vad ce pot sa fac cu ele ....

Link spre comentariu
Vizitator andreimihai3

Pentru greutatea lampii am incleiat suruburi ruginite(am vreo mie ok de 3-4-5-6-8mm) cu plastic negru-e mai scump(barele) dar mai putin complicat si mai putin toxic. Daca nu-i prea tarziu, ai putea folosi 4 magneti neodymium si astfel fixezi lampa in mai multe situatii, in masina de exemplu.

Link spre comentariu

din acelasi ciclu " ce betoane am turnat astazi" va prezint prima parte - suport de letcon

(ori sunt eu cu 2 maini stangi ori nu stiu cum sa zic dar am rasturnat suportula ala de la letcon de am zis ca o sa dau foc la masa intr-un final, drept urmare am luat masuri. urmeaza o vopsea neagra si pe burta si gata am scapat de belea)

- materie prima adeziv de gresie CM11

- timp de executie 15 minute

- timp de uscare ~ 2 zile

Link spre comentariu

cablajul de la UV-Box, cel de aici viewtopic.php?p=1160038#p1160038 si din poza atasata. :da

post-17385-139829541958_thumb.jpg

P.S.

A postat colegul @bercioiu un nou hex pentru acest cablaj unde switch-urile si LCD-ul vin pe partea traseelor, hex cu butoanele inversate. :da

Vezi aici viewtopic.php?p=1169000#p1169000

Astept si eu coletul, de la colegul @maxim_sedilec, ca sa fac si eu lampa pentru masa de lucru.

Link spre comentariu

- radiatorul ledului frige si ala iar in ultimele 5 min(din alea 30) incepuse sa se incinga si ala serios- sunt multumit de luminozitate la valorile de pe sursa (am stins ledul aprins veioza cu bec de 100W, aveam senzatia ca sunt la lumanare)Ce concluzii trag:- trebuie si un ventilator pe radiatorul de la led, dar am o mare problema si anume o sa se lase bratul si cu greutatea aluia + alte fire - o posibila rezolvarea sa fac prinderea radiatorului de talpa cu 2 brate din alea ca sa stea cum il punOrice idee sfat e binevenita, nu ma grabeste nimeni. Mai jos 2 poze din timpul distractiei.

@briobit - stiu ca esti din cta . Treci pe la mine , dar nunta-ma inainte. Poti face racirea cu ceva radiator cu heat-ing pipe . Se poate utiliza un radiator cu centilator cu tot de la un laptop defect.Eu am niscaiva led-uri cu o Lupa pe ele. De fapt sunt doua led-uri de 10W inseriate . Sursa de curent constant este cam cat un droser iar ca radiator au un heating pipe.Am folosit si LED de 100W dar fara ventilator nu reusesti nimic cu el. Un Cooler de pec socket A a fost utilizat. Vezi aici :http://www.webhtb.ro/aygun/led_100w/
Link spre comentariu

Coolerul folosit e de la un CPU cu TDP de ~80W si e calculat cu racire fortata .Racirea fortata mareste virtual suprafata radianta ,adica daraba aia de aluminiu ;in fuctie de viteza curentului de aer suprafata poate fi de la 2x pana la 4x cu ventilatoarele originale iar daca adaugi ceva ventilatoare si mai mult .Sincer ,nu prea agreez varianta cu ventilator ca e cam obositoare la traducerea unei limbi semicunoscute in romana sau la lucrul cu SMD -le schimba locul,face 'vraji' sa dispara ... .

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări