Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sursa de curent constant LED Putere

Vizitator cryoterror

Postări Recomandate

Vizitator cryoterror

Salutare tuturor. Am o mare dilema in ceea ce priveste un circuit integrat dintr-o sursa de curent constant fabricata de Lumitronix. Sursa din ce cunosc poate fi alimentata intre 6 si 35 de volti alternativ sau continuu, veti vedea in schema are o punte din 4 diode, si in functie de rezistenta R1 stabilizeaza curentul de iesire. Nelamurirea mea este ce integrat este cel din schema si din imagine. Sursa a fost legata la un led ce imi tinea pozitia farului la masina si nu stiu cum s-a intamplat dar pur si simplu s-a prajit. Pe cealalta sursa nu pot citi valoarea integratului , a fost stearsa. Multumesc anticipat.

post-14951-139829519623_thumb.jpg

post-14951-139829519629_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Cristiano

2

• Dr.L

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Si eu m-am gandit la aceleasi integrate numai ca nu vad a doua bobina in schemele ZXLD-urilor. Oricum multam fain.

Prima bobina face parte dintr-un filtru de dupa puntea redresoare si nu are de-a face cu schema regulatorului in sine.
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
Vizitator cryoterror

Se pare ca integratul a fost polizat intentionat, m-am uitat si la celalat modul si integratul arata la fel...polizat, probabil pentru a nu putea fi copiata schema...

Link spre comentariu

Asta e tehnica romaneasca/chinezeasca ;recunosc ,si eu polizam integratele dar foloseam un uC si realizez ca nu era o mutare folositoare si nici macar inteligenta ca fara program uC-ul nu prea face 'ninica' .

Link spre comentariu
Vizitator andreimihai3

@cryoterror

Se pare ca integratul a fost polizat intentionat, m-am uitat si la celalat modul si integratul arata la fel...polizat, probabil pentru a nu putea fi copiata schema...

Pai daca s-a ars, n-avea destule protectii, deci proiectantii l-au razuit de serie in paranoia lor. La PIC-uri cu o supratensiune se rezolva problema citirii codului. Uite aici un led driver pentru far de bicla (chinezarie luata din talcioc cu 15lei cu tot cu stop) care are si un mic radiator pt.C.I. http://postimage.org/image/4ge9eros5/ Regimul de functionare e in mediu inchis, C.I. preia temp. si de la led, dar totusi au pus radiator si asta la 0.7A pe led, alimentarea fiind pe 6V. C.I.-ul nu-l gasesc nicaieri. Scoate si alerta low batt. Il puteau pune pe un MCPCB, era mai eficienta racirea, dar mai scump ansamblul.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări