Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Modificare masina de gaurit / insurubat

Vizitator dan_labo

Postări Recomandate

Este primul model tip o,din 3acumulatori am selectat pe cei care aveau tensiune si am facut unul singur

Dupa incarcare merge masina fara oprire 10min dupa care scade turatie si merge inca aprox. 5 min

Inseamna ca daca o bagi in sarcina o sa moara dupa doua minute.

Link spre comentariu

da osa moara ,,, in sarcina pe treapta de cuplu nu ar trebui sa o ti cu mana

Editat de kinderu56
Link spre comentariu

Eu am facut din sursa dee PC la care i-am pus o protectie ca maxim 20A - atit puteam masura atunci maxim, dar surubelnita cerea chiar si mai mult.

Sint acumulatori - celule - de cumparat, chiar si de 3000mA la pret relativ rezonabil.

Eu am refacut multi acumulatori asa dar nu prea se merita decit daca masina e in stare buna / si de firma.

Link spre comentariu

Nu am avut-o desenata niciodata iar din amintiri....asta era acum vreo 15ani .

Vezi ca era o limitare / protectie publicata acum citeva luni parca de Miticami iar daca nu-i de el facuta imi cer scuze autorului real.

Link spre comentariu

Rezistenta din nichelina groasa spirala (de la rezistente de 2,5kW, are cam 1,8mm), cam 1 sau 2 fire in paralel lungi de 30 cm si montata intr-un corp de intrerupator cu corp de ceramica (e bun pentru asta) la bornele de contact montat in interiorul sursei pentru racire (firele se lipesc cu cositor direct la acele borne de contact. Am tatonat nichelina, scurtand-o pana cand se bloca sursa cu reglajul pe semnul de burghiu. Asa am facut eu, fara sa modific sursa si se aplica la orice sursa care are diodele pe bara de 12V de minimum 10A fara sa intervin in protectiile acesteia

Am facut si resetare automata la sursa cu un releu de 12V, o dioda si un condensator care sunta alimentarea integratului de comanda sau intrerupe alimentarea acestuia, in functie de schema (de obicei se intrerupe alimentarea acestuia cam o secunda). Efectul este ca sursa "clancane" la suprasarcina de fiecare data cand se reseteaza.

Link spre comentariu

Da, pentru ca in acel moment nichelina se inrosea, aproape toata tensiunea sursei se aplica acesteia, dar era racita de fluxul de aer din sursa. Am preferat aceasta metoda in dauna celei cu resetare automata a sursei care era mai simpla constructiv.

Metoda este potrivita la filetante de 9V, 12V si 14,4V. La cele de 18V se folosesc doua surse in serie (12V+5V) cu diode antiparalel pe iesirile acestora. Aici trebuie intervenit intr-o sursa pentru a intrerupe legatura acesteia la pamant (ramane cealalta sursa cu legatura la pamant).

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări