Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

CV ruginit

Vizitator GlowingStar

Postări Recomandate

Vizitator GlowingStar

Buna seara,Am un condensator variabil ruginit la interior. Cum curat rugina din interior? nu pot ajunge la ea cu glass-papir si nici solutia degripanta nu o curata asa pur si simplu,. sa cada de acolo...Cum procedez?Ca daca il scufund in apa cu otet, cred ca se duce armatura fixa...Stima,

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 25
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Spitfire

3

• viopa

2

• Toni Marginean

2

• ODoru

1

Top autori în acest subiect

Toni Marginean

Aluminiu il curat cu o solutie de soda caustica pe care o prepar functie de gradul de corodare. De obicei curatarea o fac in mai multe etape pentru a nu gresi.

Link spre comentariu
Vizitator GlowingStar

Va salut,Eu zic de rugina fierului. Cum fac sa o cutar si in acelas timp, sa nu afectez armatura fixa de Al, armatura care nu merge scoasa la acest tip de cv.Multumesc,

Link spre comentariu
Vizitator GlowingStar

Pune cateva zile condensatorul variabil in motorina sau petrol lampant [cel mai bun este kerosenul].

Va salut,Ma bucur ca ati scris si Dv.Am gaz. Il voi pune in gas. Nu am motorina, momentan.Sa traiti,
Link spre comentariu

eu m-am gandit la sablare daca aveti posibilitatea intr-o uzina, ideea mi-a venit deoarece la munca folosesc acest proces si curata foarte bine si in toate ungherele piesei + ca-i da un aspect de piesa noua.

Link spre comentariu
Vizitator GlowingStar

eu m-am gandit la sablare daca aveti posibilitatea intr-o uzina, ideea mi-a venit deoarece la munca folosesc acest proces si curata foarte bine si in toate ungherele piesei + ca-i da un aspect de piesa noua.

Va salut,Si eu m-am gandit la acest proces. Mai sus am specificat ca acest tip de cv, nu poate fi complet desfacut. Nu vreau sa-l stric... Am muncit prea mult la el... Daca il puteam desface, i-as fi facut baie in gaz ori in degripant si l-as fi spalat cu niste '''sapun nemtesc'''.Multumesc. Daca vreodata voi avea nevoie, stiu de unde sa va iau.
Link spre comentariu

Pune cateva zile condensatorul variabil in motorina sau petrol lampant [cel mai bun este kerosenul].

Va salut,Ma bucur ca ati scris si Dv.Am gaz. Il voi pune in gas. Nu am motorina, momentan.Sa traiti,
Daca aveti de unde cumpara gaz lampant as vrea si eu 20 de litri.La fel, sa traiti !
Link spre comentariu
Vizitator GlowingStar

Va salut,gaz lampant...Incercati pe la combinatele petroliere... Altceva nu stiu sa va spun....La fabricile unde se foloseste Na(Sodiu). El de obicei este tinut intr-o solutie de Petrol lampant, pentru a nu oxida in contact cu O2-ul din aer.P.S.Mai devreme v-am trimis un mesaj. Poate aveti vreme si imi spuneti si mie ce, cum, si-n ce fel...Sanatate,

Link spre comentariu

Nu exista condensator variabil, sa nu poata fi desfacut. Ele sunt construite pentru a fi reglate. Se scot statoarele intai, apoi se scoate axul principal, si ramane vesca metalica, care poate fi sablata( se va astupa zona unde lucreaza bilele). La montare se pune intai rotorul cu bilele respective, apoi pe rand cele doua statoare. Statoarele au deobicei cate 2 gauri transversale in care se introduc doua sarme drepte cam de 2mm, cu care se face centrarea, din punct de vedere a inchiderii. O alta centrare de data aceasta intre placile rotorului si placile statorului se face cu niste tablite de diferite grosimi introduse intre placile statoarelor.Dupa aceasta centrare-impanare, se cositoresc in locasele lor, statoarele. Un amanunt important: cand se monteaza axul rotorului,care va fi gresat cu vaselina in zona bilelor si a varfului de ax, se va strange corespunzator, surubelul si piulita, odata pentru totdeauna, Se va da o deosebita atentie legaturii axului cu masa condensatorului(acele tablite de alama). In final se face masuratoarea cu el deschis si cu el inchis, iar datele obtinute se trec cu o carioca pe corpul metalic al condensatorului. Daca se doreste o capacitate mai mica, se vor scoate din placi, atat cat este nevoie. Spor la treaba, Petrica

Link spre comentariu

Se leaga la condensatorul variabil un fir de cupru, se scufunda CV in apa calda in care s-a dizolvat o lingura de bicarbonat de sodiu, firul va fi pus la polul negativ al unei surse de 12V, iar la cel pozitiv o bara de carbune de retorta sau o lingura de inox veche.In 30 min. hidroxidul de fier(rugina) dispare ca prin farmec... :da

Link spre comentariu
Vizitator GlowingStar

Nu exista condensator variabil, sa nu poata fi desfacut. Ele sunt construite pentru a fi reglate. Se scot statoarele intai, apoi se scoate axul principal, si ramane vesca metalica, care poate fi sablata( se va astupa zona unde lucreaza bilele). La montare se pune intai rotorul cu bilele respective, apoi pe rand cele doua statoare. Statoarele au deobicei cate 2 gauri transversale in care se introduc doua sarme drepte cam de 2mm, cu care se face centrarea, din punct de vedere a inchiderii. O alta centrare de data aceasta intre placile rotorului si placile statorului se face cu niste tablite de diferite grosimi introduse intre placile statoarelor.Dupa aceasta centrare-impanare, se cositoresc in locasele lor, statoarele. Un amanunt important: cand se monteaza axul rotorului,care va fi gresat cu vaselina in zona bilelor si a varfului de ax, se va strange corespunzator, surubelul si piulita, odata pentru totdeauna, Se va da o deosebita atentie legaturii axului cu masa condensatorului(acele tablite de alama). In final se face masuratoarea cu el deschis si cu el inchis, iar datele obtinute se trec cu o carioca pe corpul metalic al condensatorului. Daca se doreste o capacitate mai mica, se vor scoate din placi, atat cat este nevoie. Spor la treaba, Petrica

Va salut,Eu l-am scufundat deja in gaz. Nu vreau sa ma complic cu el, de aceea nu il voi desface.Va multumesc pentru explicatia foarte detaliata, chiar nu ma gandeam sa fie asa.Multa stima,
Link spre comentariu
Vizitator GlowingStar

Se leaga la condensatorul variabil un fir de cupru, se scufunda CV in apa calda in care s-a dizolvat o lingura de bicarbonat de sodiu, firul va fi pus la polul negativ al unei surse de 12V, iar la cel pozitiv o bara de carbune de retorta sau o lingura de inox veche.In 30 min. hidroxidul de fier(rugina) dispare ca prin farmec... :da

Ceea ce spuneti Dv., se cheama acoperire cu inox...Eu nu vreau asa ceva. Nu vad cum ar putea fi indepartata rugina in acest mod... Poate acoperita.Si cred cu tarie ca ar trebui sa fiti mai explicit in ceea ce spuneti... De ex: ce curent sa aibe ''sursa''? Ce distanta sa existe intre cele 2 obiecte?Daca apa calda se raceste, mai are loc procesul la fel de bine?Eu am mai citit din postarile voastre anterioare si cred ca spuneti asa numai pentru a parea ''destept'', este? Nu ar fi primul comentariu de acest gen pe care il vad si scris de Dv. Nu vreau sa insult nici macar 1% pe orisicine, dar va spun sa nu postati informatii eronate pe vreunul din aceste topicuri din sectiunea incepatoriilor. Cineva ar putea face asa ceva si regreta.Nu am intentionat sa va jignesc. Nu o luati in nume de rau. Daca nu cunoasteti, nu postati.Stima,
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări