Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Eeprom 25LC040

Xaby

Postări Recomandate

• Răspunsuri 16
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Xaby

7

• Stefan

4

• MatyC

3

• Rabulea Sergiu

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

C:\Program Files\Microchip\PicKit 2 (eventual v2) si deschide PICkit 2 Readme.txt

Connections for 25LC devices        ---------------------------------------        PICkit 2 Pin             25LC Device Pin (DIP)        (1) VPP                  1 nCS        (2) Vdd                  8 Vcc        (3) GND                  4 Vss        (4) PGD                  2 SO        (5) PGC                  6 SCK        (6) AUX                  5 SI                                 7 nHOLD - disabled (Vdd)                                 3 nWP - disabled (Vdd)
Link spre comentariu

Este o clona Schema luand de aici: http://www.micros-designs.com.ar/pickit2-clone-5v3-3v/

de legat l-am legat in felul urmator:

(1) VPP - 1 nCS

(2) Vdd - 8 Vcc

(3) GND - 4 Vss

(4) PGD - 2 SO

(5) PGC - 6 SCK

(6) AUX - 5 SI

(1) VPP - 7 nHOLD - disabled (Vdd)

(1) VPP - 3 nWP - disabled (Vdd)

are importanta ca eepromul este tip soic? este dintr-un acumulator de laptop si vreau sa-l resetez.

Link spre comentariu

nHold si nWP ai conectat la pinul 1 din Pickit2 ??? Vpp este una si Vdd este alta. Vdd este tensiune de alimentare a montajului tinta (target) si se afla pe pinul 2 de la PicKit. Vpp este cu dublu rol in sensul ca asigura tensiune de programare (12V) daca este cazul sau semnal reset pe un tz open colector in alte cazuri. Nu am citit in amanunt datasheetul de la 25XXX insa dupa cum vad conexiunile tale nu va merge in vecii pururea. nCS (negative Chip Select) este activ pe 0V ceace face VPP insa in acelasi timp transmiti si semnal de asteptare nHold (negativ Hold) pe memorie. Conecteaza nHold si nWP la pinul 2 (PicKit2) si pe viitor sa faci diferentiere intre VPP, VDD, VCC, VSS si etc alte notificari specifice electronicii.

Link spre comentariu

ce intelegi de aici? ca nu nu sunt sigur ca am inteles corect.

Scrie ca citeste eepromul da nu-mi apar numai 0-uri peste tot

daca ai conectat asa memorie trebuie sa fie functioneza altfel memoria are probleme sau programatorul.

Posted Image

Link spre comentariu
daca ai conectat asa memorie trebuie sa fie functioneza altfel memoria are probleme sau programatorul.

Posted Image

Asa l-am legat si eu.

ce intelegi de aici? ca nu nu sunt sigur ca am inteles corect.
Scrie ca citeste eepromul da nu-mi apar numai 0-uri peste tot

Asa arata:

post-36898-139829521746_thumb.png

Link spre comentariu

Banuiesc ca la programator ai setat jumperul pe 3,3V ! Dupa cum vad la softul de programare a setat pentru alimentare 2,8V insa ar trebui sa functioneze pe 25LC care are VDD 2,5-5,5V. Curios ca citeste numai zerouri si nu FFFF. Nu am la indemana o memorie SPI de tipul 25xxxx in capsula DIP sa testez practic. Am testat doar cele pe I2C si shtiu ca merge bine.

Link spre comentariu

Nu cumva trebuie sa bifezi casuta cu "Target Power"?Ca eu cred ca eepromul tau e nealimentat.

To enable power to the target device, check the VDD PICkit 2 On checkbox as shown.The default setting is Off, i.e., the checkbox is unchecked.

LE PICkit2's User Guide, capitolul 2.5 SELECTING TARGET POWER, pagina 18.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări