Xaby Postat Noiembrie 10, 2012 Partajează Postat Noiembrie 10, 2012 Cum sa citesc un eeprom 25LC040. Am un pickit2 dar nu stiu ce pin unde sa leg. Link spre comentariu
Stefan Postat Noiembrie 10, 2012 Partajează Postat Noiembrie 10, 2012 C:\Program Files\Microchip\PicKit 2 (eventual v2) si deschide PICkit 2 Readme.txt Connections for 25LC devices --------------------------------------- PICkit 2 Pin 25LC Device Pin (DIP) (1) VPP 1 nCS (2) Vdd 8 Vcc (3) GND 4 Vss (4) PGD 2 SO (5) PGC 6 SCK (6) AUX 5 SI 7 nHOLD - disabled (Vdd) 3 nWP - disabled (Vdd) Link spre comentariu
Xaby Postat Noiembrie 10, 2012 Autor Partajează Postat Noiembrie 10, 2012 Si care la care se leaga? Link spre comentariu
Stefan Postat Noiembrie 10, 2012 Partajează Postat Noiembrie 10, 2012 esti electronist sau instalator?care la care? in stanga ai pinii de la pickit2 si in dreapta pinii memorie 25LC si se conecteaza pe linie, mai clar de atat nu se poate. Link spre comentariu
Xaby Postat Noiembrie 10, 2012 Autor Partajează Postat Noiembrie 10, 2012 Si cu nhold si nwp cum ramane? se leaga si ele sau se lasa liber? Link spre comentariu
Rabulea Sergiu Postat Noiembrie 10, 2012 Partajează Postat Noiembrie 10, 2012 Scrie in paranteze, se leaga la +5V. Link spre comentariu
Xaby Postat Noiembrie 11, 2012 Autor Partajează Postat Noiembrie 11, 2012 Din pacate nu reusesc sa-l citesc. Link spre comentariu
Stefan Postat Noiembrie 11, 2012 Partajează Postat Noiembrie 11, 2012 cum ai conectat memoria? pickit2 original? Link spre comentariu
Xaby Postat Noiembrie 12, 2012 Autor Partajează Postat Noiembrie 12, 2012 Este o clona Schema luand de aici: http://www.micros-designs.com.ar/pickit2-clone-5v3-3v/ de legat l-am legat in felul urmator: (1) VPP - 1 nCS (2) Vdd - 8 Vcc (3) GND - 4 Vss (4) PGD - 2 SO (5) PGC - 6 SCK (6) AUX - 5 SI (1) VPP - 7 nHOLD - disabled (Vdd) (1) VPP - 3 nWP - disabled (Vdd) are importanta ca eepromul este tip soic? este dintr-un acumulator de laptop si vreau sa-l resetez. Link spre comentariu
MatyC Postat Noiembrie 12, 2012 Partajează Postat Noiembrie 12, 2012 nHold si nWP ai conectat la pinul 1 din Pickit2 ??? Vpp este una si Vdd este alta. Vdd este tensiune de alimentare a montajului tinta (target) si se afla pe pinul 2 de la PicKit. Vpp este cu dublu rol in sensul ca asigura tensiune de programare (12V) daca este cazul sau semnal reset pe un tz open colector in alte cazuri. Nu am citit in amanunt datasheetul de la 25XXX insa dupa cum vad conexiunile tale nu va merge in vecii pururea. nCS (negative Chip Select) este activ pe 0V ceace face VPP insa in acelasi timp transmiti si semnal de asteptare nHold (negativ Hold) pe memorie. Conecteaza nHold si nWP la pinul 2 (PicKit2) si pe viitor sa faci diferentiere intre VPP, VDD, VCC, VSS si etc alte notificari specifice electronicii. Link spre comentariu
Xaby Postat Noiembrie 12, 2012 Autor Partajează Postat Noiembrie 12, 2012 Am scris eu gresit. nHOLD si nWP sunt conectate la pinul 2vdd. Scrie ca citeste eepromul da nu-mi apar numai 0-uri peste tot Link spre comentariu
Stefan Postat Noiembrie 13, 2012 Partajează Postat Noiembrie 13, 2012 ce intelegi de aici? ca nu nu sunt sigur ca am inteles corect. Scrie ca citeste eepromul da nu-mi apar numai 0-uri peste totdaca ai conectat asa memorie trebuie sa fie functioneza altfel memoria are probleme sau programatorul. Link spre comentariu
Xaby Postat Noiembrie 13, 2012 Autor Partajează Postat Noiembrie 13, 2012 daca ai conectat asa memorie trebuie sa fie functioneza altfel memoria are probleme sau programatorul. Asa l-am legat si eu. ce intelegi de aici? ca nu nu sunt sigur ca am inteles corect.Scrie ca citeste eepromul da nu-mi apar numai 0-uri peste tot Asa arata: Link spre comentariu
MatyC Postat Noiembrie 14, 2012 Partajează Postat Noiembrie 14, 2012 Banuiesc ca la programator ai setat jumperul pe 3,3V ! Dupa cum vad la softul de programare a setat pentru alimentare 2,8V insa ar trebui sa functioneze pe 25LC care are VDD 2,5-5,5V. Curios ca citeste numai zerouri si nu FFFF. Nu am la indemana o memorie SPI de tipul 25xxxx in capsula DIP sa testez practic. Am testat doar cele pe I2C si shtiu ca merge bine. Link spre comentariu
Liviu M Postat Noiembrie 14, 2012 Partajează Postat Noiembrie 14, 2012 Nu cumva trebuie sa bifezi casuta cu "Target Power"?Ca eu cred ca eepromul tau e nealimentat. To enable power to the target device, check the VDD PICkit 2 On checkbox as shown.The default setting is Off, i.e., the checkbox is unchecked.LE PICkit2's User Guide, capitolul 2.5 SELECTING TARGET POWER, pagina 18. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum