Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

incarcator li-ion 7.4V

Kytan666

Postări Recomandate

am 2 celule CGR18650E 3,7v 2550mA si vreau sa le inseriez pentru un incarcator portabil. si tot caut o schema de incarcator , am gasit ceva pe gogu cu un LM317 , si una cu 2 x317 foarte simple.am cautat ceva cu indicare de stare dar nu am gasit, am scotocit si prin casa poate am vreo placa ceva , sa contina vre-un circuit de incarcare dar nu am nimic sa fi mers cu acumulatorii astiastiu ce pericol prezinta incarcarea gresita a acum pe litiu si nu vreau sa fac vre-o minune .idei ? :jytuiyu

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Kytan666

4

• riderinblack

2

Vizitator pisica matache

Este mai simplu si mai sigur sa incarci acumulatorii in paralel.Eu incarc simultan pana la patru 18650 de 2600mA,in paralel,folosind o sursa in comutatie de 4,20V cu limitare curent.Daca totusi vrei sa-i inseriezi,schema cu TL431 cred ca e in regula.TL431 plus bipolarul aferent formeaza un regulator paralel,care nu permite cresterea tensiunii peste 4,20V.Se poate face si indicarea sfarsitului incarcarii;un comparator care primeste pe o intrare tensiunea culeasa de pe o rezistenta de cca 0,05 ohmi,inseriata cu acumulatorul,iar pe cealalta intrare,o tensiune de referinta.Sfarsitul incarcarii unui li-ion se considera atunci cand curentul prin acumulator,scade sub o anumita valoare,sa zicem sub 50mA.Setand tensiunea de referita la cca 10mV,atunci cand curentul va scadea sub 50mA,comparatorul va bascula,aprinzand un led.

Link spre comentariu

ultima schema postata de riderinblack_tm pare ok , ce vreau eu sa fac ridica alte intrebarieu vreau sa fac un incarc mobil de urgenta pt telefon . din celulele respective am sanse sa incarc cat de cat un telefon la un comsum de 800mA la 5V , daca nu, mai am 4 celule CGA103450A de 1950mA si fac o incarcare pentru cele 4.a 2-a intrebare : cum e indicat: celule inseriate si 7805 pe iesire sau celule in paralel si un step-up gen MC34063 pe iesire ?

Link spre comentariu

am realizat schema del "riderinblack_tm" si pare ok , prima incarcare a fost ok , am folosit montajul dintr-un incarc auto sa incarc telefonul si sunt multumit de rezultate.

am 2 termistori de 10K din bateria originala de laptop si asi vrea sa pun unul pe baterii sa decupleze .. ori cu releu ori cu mosfet si un montaj de indicare a tensiunii cu 4 leduri

la temperatura ma gandesc la schema din linkul postat de mine mai sus si la indicator un comparator mic cu lm324 ... alte sugestii ?

Posted Image

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări