Kytan666 Postat Noiembrie 10, 2012 Partajează Postat Noiembrie 10, 2012 am 2 celule CGR18650E 3,7v 2550mA si vreau sa le inseriez pentru un incarcator portabil. si tot caut o schema de incarcator , am gasit ceva pe gogu cu un LM317 , si una cu 2 x317 foarte simple.am cautat ceva cu indicare de stare dar nu am gasit, am scotocit si prin casa poate am vreo placa ceva , sa contina vre-un circuit de incarcare dar nu am nimic sa fi mers cu acumulatorii astiastiu ce pericol prezinta incarcarea gresita a acum pe litiu si nu vreau sa fac vre-o minune .idei ? Link spre comentariu
Kytan666 Postat Noiembrie 10, 2012 Autor Partajează Postat Noiembrie 10, 2012 citind pe forum am gasit asta http://www.chirio.com/lipo_battery_charger.htm merita ? a testat cineva schema? Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 10, 2012 Partajează Postat Noiembrie 10, 2012 viewtopic.php?f=41&t=33951&hilit=incarcare+litiuviewtopic.php?f=41&t=76905&hilit=incarcare+litiu Link spre comentariu
Vizitator pisica matache Postat Noiembrie 10, 2012 Partajează Postat Noiembrie 10, 2012 Este mai simplu si mai sigur sa incarci acumulatorii in paralel.Eu incarc simultan pana la patru 18650 de 2600mA,in paralel,folosind o sursa in comutatie de 4,20V cu limitare curent.Daca totusi vrei sa-i inseriezi,schema cu TL431 cred ca e in regula.TL431 plus bipolarul aferent formeaza un regulator paralel,care nu permite cresterea tensiunii peste 4,20V.Se poate face si indicarea sfarsitului incarcarii;un comparator care primeste pe o intrare tensiunea culeasa de pe o rezistenta de cca 0,05 ohmi,inseriata cu acumulatorul,iar pe cealalta intrare,o tensiune de referinta.Sfarsitul incarcarii unui li-ion se considera atunci cand curentul prin acumulator,scade sub o anumita valoare,sa zicem sub 50mA.Setand tensiunea de referita la cca 10mV,atunci cand curentul va scadea sub 50mA,comparatorul va bascula,aprinzand un led. Link spre comentariu
riderinblack Postat Noiembrie 11, 2012 Partajează Postat Noiembrie 11, 2012 Eu am folosit schema din atasament, merge perfect. Site-ul de unde am luat-o este acesta: http://www.shdesigns.org/lionchg.html. lionchg2.pdf Link spre comentariu
Kytan666 Postat Noiembrie 12, 2012 Autor Partajează Postat Noiembrie 12, 2012 ultima schema postata de riderinblack_tm pare ok , ce vreau eu sa fac ridica alte intrebarieu vreau sa fac un incarc mobil de urgenta pt telefon . din celulele respective am sanse sa incarc cat de cat un telefon la un comsum de 800mA la 5V , daca nu, mai am 4 celule CGA103450A de 1950mA si fac o incarcare pentru cele 4.a 2-a intrebare : cum e indicat: celule inseriate si 7805 pe iesire sau celule in paralel si un step-up gen MC34063 pe iesire ? Link spre comentariu
riderinblack Postat Noiembrie 12, 2012 Partajează Postat Noiembrie 12, 2012 Eu as incarca fiecare celula separat. Eventual as pune si un termistor la fiecare sa monitoriez temperatura lor.... Link spre comentariu
Kytan666 Postat Noiembrie 19, 2012 Autor Partajează Postat Noiembrie 19, 2012 am realizat schema del "riderinblack_tm" si pare ok , prima incarcare a fost ok , am folosit montajul dintr-un incarc auto sa incarc telefonul si sunt multumit de rezultate. am 2 termistori de 10K din bateria originala de laptop si asi vrea sa pun unul pe baterii sa decupleze .. ori cu releu ori cu mosfet si un montaj de indicare a tensiunii cu 4 leduri la temperatura ma gandesc la schema din linkul postat de mine mai sus si la indicator un comparator mic cu lm324 ... alte sugestii ? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum