Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Reconditionare boxe!!

Vizitator Bassepic

Postări Recomandate

Vizitator Bassepic

Salut stimati useri! Am o intrebare pentru voi, care consider eu ca nu este de natura sa va puna in dificultate, deoarece vad ca sunt destui oameni care se pricep cu adevarat. As dori sa reconditionez o pereche de boxe Quadral care imi sunt foarte dragi. Incintele(vizualul) este partea care ma ispiteste sa incep acest proiect. Sunetul este foarte bun si precis/totul egal foarte detaliat. Este vorba despre Quadral Phonologue Wotank MK1.Cum sa fac sa reconditionez aceste incinte intr-un mod profesionist si sa iasa foarte frumos...?Incintele prezinta mici zgarieturi ciobituri pe la colturi,etc. nu cine stie ce, dar care se observa de la o distanta relativ apropiata.Ma gandeam sa incep prin a demonta difuzoarele si sa incerc sa le dau un smirgher fin, dupa care sa caut un atelier de mobila si sa rog pe cineva de acolo sa mi le vopseasca cumva cam in aceeasi culoare.Daca nu m-am exprimat corect si pe intelesul tuturor, va rog sa imi spuneti ce si unde. Astept de la voi ceva sfaturi . Va multumesc!!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• sorin_denver

1

• corneillus

1

• player4

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Inseamna ca nu stii ce-i frumos ! Le pui si coltare , si manere , plasa metalica pe fata boxei cu burete fonotransparent si mergi cu ele la nunti ! :da :speriat :nebunrau: . Glumesc desigur , dar sunt multi care nu sunt deranjati de mocheta pe boxe in casa . Pune ceva poze cu ele .

Link spre comentariu

Din imagini, inteleg ca sunt partial furniruite, partial vopsite...Un proces de restaurare, implica cunostinte serioase, sustinute de muuulta rabdare, si un atelier pe masura. Cauta un restaurator, daca partea electrica e in stare impecabila, merita.In principiu, vei repera un lac colorat/bait + lac, cat se poate de apropiat cu finisajul actual. Este valabil si la partile vopsite. Aici ma refer la culoare, precum si textura (mat/lucios). NU trebuie sa cauti in Brico sau la Shaormarie, ca n-ai sa gasesti. Sunt distribuitori de lacuri si vopseluri pentru lemn... Dai toata partea electrica jos (difuzoare, borne, cabluri, filtre, fonoabsorbant). Se curata absolut tot (lac, vopsea). Nenorocul tau este ca treaba asta nu se face numai mecanic, se face si chimic, si aici te-ai blocat. Daca o faci mecanic, ori o faci cu mare grija, folosind un rotoorbital, ori manual, tot cu mare grija, fara sa strici muchiile. Se refac portiunile de furnir dezlipit, daca ai, de furnir lipsa, completand. Se repara defectele folosind un chit pentru lemn (eu as folosi un bicomponent). Se smirgheluiesc, evident, se izoleaza suprafetele cu finisaje diferite, se pregatesc (grunduire) si se baituiesc/vopsesc/lacuiesc, dupa caz. Evident, prin procedeele si tehnologiile potrivite (unde iar te-ai blocat).P.S. O sa ma prefac ca n-am citit unul din raspunsurile de mai sus. icon_hang

Link spre comentariu

Costa mult, de preferat e sa faci tu treaba asta, eventual sa le duci doar la vopsitor, daca nu ai compresor/pistol/etc... Restaurator e mult spus, trebuie un domn priceput, cu rabdare, care sa nu te jupoaie. Deocamdata, nu-ti pot da unul, care sa dispuna de timp. Mai ai putina rabdare, poate te ajuta vreun coleg de forum, cu experienta...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări