dorelb Postat Noiembrie 10, 2012 Autor Partajează Postat Noiembrie 10, 2012 L-am si scris. Dar in SinaProg nu am putut sa setez fusebitii. Nu a aparut ziua/data/anul. Merge foarte lent.Am pus avr-ul de pe arduino si merge, excelent. Dar acum nu mai pot sa fac un reglaj la ore, minute, ziua, luna, anul. Pini liberi am destui. Link spre comentariu
dorelb Postat Noiembrie 11, 2012 Autor Partajează Postat Noiembrie 11, 2012 Ma ajuta cineva sa pun doua butoane pentru reglaj ? Mai jos si schema, si programul . Original2.txt Link spre comentariu
Vizitator beamrider Postat Noiembrie 11, 2012 Partajează Postat Noiembrie 11, 2012 // following line sets the RTC to the date & time this sketch was compiled RTC.adjust(DateTime(__DATE__, __TIME__));Programul pe care il folosesti pare sa potriveasca modulul cu DS1307 doar la momentul arderii executabilului in AVR-ul de pe Arduino, conectat la ceasul de timp real si afisajul LCD.Odata potrivit, DS1307 continua sa pastreze timpul corect pina cind i se termina bateria. Chiar daca il scoti din montaj, si il adaugi peste citeva zile, o luna inapoi, AVR-ul va afisa pe LCD data corecta.Deci montajul tau ar fi ceva de genul "ceas potrivit din fabricatie" care nu se mai poate ajusta ulterior decit prin reprogramare cu Arduino sau cu un AVR de sine statator.Daca vrei sa introduci doua butoane de ajustare a timpului atunci trebuiesc modificari majore in codul postat de tine. Link spre comentariu
dorelb Postat Noiembrie 13, 2012 Autor Partajează Postat Noiembrie 13, 2012 Am rezolvat LCD-ul, cu un pic 16f628, si patru butoane de reglaj. Link spre comentariu
Vizitator beamrider Postat Noiembrie 13, 2012 Partajează Postat Noiembrie 13, 2012 Pai si atunci la ce ne-ai mai pus la treaba daca in final ai abandonat Arduino si AVR-ul si ti-ai rezolvat problema cu un PIC? Nici nu este clar ce ai facut. Macar posteaza schema si programul ca sa nu ramina subiectul asa in aer. Sa aiba o incheiere utila pentru care o da din intimplare peste el. Link spre comentariu
dorelb Postat Noiembrie 14, 2012 Autor Partajează Postat Noiembrie 14, 2012 In momentul cand a aparut "ceas potrivit din fabricatie" am renuntat, daca nu se puteau adauga butoanele de reglaj. Inspiratia vine de la - www . josepino . com. Acolo este toata documentatia pentru doritori. Montajul este pentru LCD 16x1, dar merge si pe 8x2. Link spre comentariu
dorelb Postat Decembrie 31, 2012 Autor Partajează Postat Decembrie 31, 2012 Priviti anul care a trecut cu sufletul unul om intelept si noul an cu ochi limpezi de copil reflectand uimirea si credinta. Sperand sa ma considerati un prieten al vostru, indraznesc sa va trimit gandul meu de bine, ca noul an sa va aduca dragostea, armonia, stralucirea si lumina pe care le meritati din plin. Srbatori fericite alaturi de cei dragi si " La multi Ani" ! Link spre comentariu
Vizitator timofteandrei Postat Ianuarie 25, 2013 Partajează Postat Ianuarie 25, 2013 se pot adauga butoane de reglaj pentru ceas in Arduino ;) numai ca e putin de bibilit. mie imi place la nebunie Arduino si sunt foarte incepator la capitolul programare. Cu toate astea am reusit sa incarc bootloadere pe 2 atmeluri 644p si unul dintre ele chiar il folosesc...sa-mi aprinda veioza cu telecomada IR. stiu ca e o risipa sa incarci un program de nici 2kb pe un microcontroller cu 63kb disponibili si numar de pini in prostie, dar cred ca toate au inceput si in plus momentan sunt limitat de lipsa pieselor(socluri, conectori mama/tata, rezonatori sau cuartzuri, etc) Pe viitor sper sa reusesc sa fac un dispozitiv care sa-mi ude florile sau verdeturile de pe balcon in functie de anumiti parametrii: temperatura, umiditate, lumina, la care sa atasez si un ecran LCD care sa-mi afiseze informatiile utile. Arduino cred ca e cea mai buna si mai simpla solutie de automatizare pentru cei care vor sa faca diverse dispozitive in regim de amator. Da, limbajul assembly e cel mai bun, si-asa mai departe, ca cica lucreaza programul mai repede si ocupa spatiu foarte putin, dar serios acuma, un program prost facut ruleaza ca o cizma in orice limbaj de programare si pe orice microcontroller. Link spre comentariu
godFather89 Postat Ianuarie 26, 2013 Partajează Postat Ianuarie 26, 2013 Arduino cred ca e cea mai buna si mai simpla solutie de automatizare pentru cei care vor sa faca diverse dispozitive in regim de amator.Da si nu prea. ARM-urile sunt mult mai ieftine la aceleasi performante (plus ca is pe 32 de biti). E ceva mai complicat executarea placutelor custom (din cauza ca le gasesti cel mult in capsula TQFP) dar placutele de dezvoltare sunt foarte ieftine. Vezi FRDM-KL05Z, FRDM-KL25Z, STM Discovery. Cele de la Freescale le am si eu: @40-50 lei bucata si ai programator si debuger JTAG onboard. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum