miron1947 Postat Noiembrie 11, 2012 Partajează Postat Noiembrie 11, 2012 In varianta cu OP conectat in acest punct avand si 0V comun, puteti sa alimentati montajul direct din redresorul sursei fara a mai fi necesara o alimentare separata. Link spre comentariu
Vizitator pisica matache Postat Noiembrie 11, 2012 Partajează Postat Noiembrie 11, 2012 Poate alimenta direct doar daca tensiunea e sub 30V,altfel trebuie limitata,cum spuneam ,cu un zenner.Ce tensiune ai pe punte,fara sarcina pe iesire? Link spre comentariu
Vizitator xena Postat Noiembrie 11, 2012 Partajează Postat Noiembrie 11, 2012 Daca are 28v secundarul voi avea cam 34-35 V cc in gol.Oricum voi stabiliza pe la 9v alimentarea pentru instrumente si pentru AO. Voltmetrele necesita o alimentare de 3-30V. Link spre comentariu
miron1947 Postat Noiembrie 11, 2012 Partajează Postat Noiembrie 11, 2012 Daca alimentati AO la 9V, aceasta va fi si tensiunea maxima obtinuta pe iesirea lui, deci trebuie sa va orientati in functie de ce nivel doriti pentru afisarea curentului. Link spre comentariu
Vizitator pisica matache Postat Noiembrie 11, 2012 Partajează Postat Noiembrie 11, 2012 Nu poti stabiliza la 9V alimentarea AO;parca am discutat ca la 3A,la iesirea AO vom avea 30V.Pentru asta alimentarea AO trebuie facuta cu cca 30V.Daca ai 35V in gol,inseriaza cu plusul AO un zenner de cca 5V,astfel sa ramana pe integrat 30V. Link spre comentariu
Vizitator xena Postat Noiembrie 11, 2012 Partajează Postat Noiembrie 11, 2012 Am mai precizat ca imi ajunge rezolutia de 0,1A. Deci am nevoie doar de 3V la curent maximde 3A.As putea folosi si varianta cu rezolutie de 0,01A dar ma va incurca virgula. De ex. la 1,5A imi va afisa 15.0. Link spre comentariu
Vizitator xena Postat Noiembrie 18, 2012 Partajează Postat Noiembrie 18, 2012 Am rezolvat-o. Am facut un mic montaj cu un 358, 2 rez si un semireglabil. Elementul traductor de curent e chiar rezistenta de putere existenta in schema. Pe transformatoul existent am bobinat 20 de spire si am obtinut 6 V care au fost si stabilizati, alimentare separata pentru voltmetru si ampermetru. Sursa a iesit f bine. Astept acum sa-mi vina niste 2n3055 din China sa o termin. Voi pune 3 buc. ca sa duca cei 4 A ai transformatorului. Cred ca ajung. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum