Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ampermetru din voltmetru analogic

Vizitator xena

Postări Recomandate

• Răspunsuri 36
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• miron1947

14

• franzm

2

• Stefan

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Vizitator pisica matache

Nu poti stabiliza la 9V alimentarea AO;parca am discutat ca la 3A,la iesirea AO vom avea 30V.Pentru asta alimentarea AO trebuie facuta cu cca 30V.Daca ai 35V in gol,inseriaza cu plusul AO un zenner de cca 5V,astfel sa ramana pe integrat 30V.

Link spre comentariu
Vizitator xena

Am mai precizat ca imi ajunge rezolutia de 0,1A. Deci am nevoie doar de 3V la curent maximde 3A.As putea folosi si varianta cu rezolutie de 0,01A dar ma va incurca virgula. De ex. la 1,5A imi va afisa 15.0.

Link spre comentariu
Vizitator xena

Am rezolvat-o. Am facut un mic montaj cu un 358, 2 rez si un semireglabil. Elementul traductor de curent e chiar rezistenta de putere existenta in schema. Pe transformatoul existent am bobinat 20 de spire si am obtinut 6 V care au fost si stabilizati, alimentare separata pentru voltmetru si ampermetru. Sursa a iesit f bine. Astept acum sa-mi vina niste 2n3055 din China sa o termin. Voi pune 3 buc. ca sa duca cei 4 A ai transformatorului. Cred ca ajung.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări