Vizitator pisica matache Postat Noiembrie 9, 2012 Partajează Postat Noiembrie 9, 2012 Fara operational nu prea se poate;eu as recomanda folosirea unui LM358,care suporta alimentarea de 30V.Integratul contine doua operationale,se poate folosi unul,ca amplificator neinversor,sau ambele,tot neinveroare.In felul acesta folosind un sunt de 0,1 ohmi si o amplificare de 100,pentru un curent de 3A se obtine la iesire 30V,adica 3,00A .Folosind ambele operationale si o amplificare totala de 200 de ori,se poate folosi un sunt de 0,05 ohmi... Link spre comentariu
miron1947 Postat Noiembrie 9, 2012 Partajează Postat Noiembrie 9, 2012 Este mai simplu si mai precis decat cu tranzistori.P.S.Daca atasati schema sursei, va indic si punctele A si B. Link spre comentariu
Vizitator pisica matache Postat Noiembrie 9, 2012 Partajează Postat Noiembrie 9, 2012 Aceasta e schema;pentru o amplificare de 100,R3 trebuie sa aibe 99K.Merge si cu semireglabil de 100K,dar un reglaj mai precis s-ar obtine cu o rezistenta apropiata de 99k plus un semireglabil de cativa kiloohmi. Link spre comentariu
miron1947 Postat Noiembrie 9, 2012 Partajează Postat Noiembrie 9, 2012 Sau semireglabil multitur. Link spre comentariu
franzm Postat Noiembrie 9, 2012 Partajează Postat Noiembrie 9, 2012 Oare un amplificator diferential cu 2 tranzistoare nu imi va rezolva problema?Se poate realiza, dar ce câstigati în simplitatea amplificatorului pierdeti pe partea de alimentare, care se complica mult. Asa ceva se practica de regula numai în cazul aparatelor analogice cu ac. Cel mai simplu ar fi sa procurati un milivoltmetru potrivit (0-200mV sau 0-400mV) si sa-l combinati cu un sunt pe masura. Puteti sa publicati schema sursei reglabile? Link spre comentariu
Vizitator xena Postat Noiembrie 10, 2012 Partajează Postat Noiembrie 10, 2012 Sursa e cea de aici: http://www.germanelectronics.ro/pdf/116 ... _1_30V.pdf Din pacate nu mai am loc sa pun un aparat de masura analogic; tb sa-l folosesc pe cel pe care il am. Link spre comentariu
miron1947 Postat Noiembrie 10, 2012 Partajează Postat Noiembrie 10, 2012 Asa cum am promis va indic unde se poate lega montajul cu OP.Atentie, masa montajului cu OP nu este aceiasi cu cea a sursei. Link spre comentariu
Vizitator xena Postat Noiembrie 10, 2012 Partajează Postat Noiembrie 10, 2012 Stiu. Problema e ca transformatorul scoate doar 28v in secundar si nu am o alta infasurare pentru alimentari auxiliare. Voi folosi o punte redresoare suplimentara cu filtraj si stabilizare pe acelasi secundar si voi alimenta AO-ul si voltmetrele.Ce AO ar fi mai indicat in aceasta aplicatie? Link spre comentariu
Vizitator pisica matache Postat Noiembrie 10, 2012 Partajează Postat Noiembrie 10, 2012 Poti folosi LM358,alimentat cu max 30V,de la intrarea sursei.Daca dupa punte ai de ex 40V,limitezi tensiunea de alimentare a operationalului inseriind un zener care sa preia diferenta de tensiune.Ca sunt de curent poti folosi R7,modificand amplificarea AO.Astfel nu comuti decat intrarea voltmetrului pt citirea tensiunii sau a curentului. Link spre comentariu
miron1947 Postat Noiembrie 10, 2012 Partajează Postat Noiembrie 10, 2012 Daca este alimentat din aceiasi infasurare cu o punte suplimentara nu separati sursele, in aceasta situatie pentru a utiliza montajul desenat de mine, trebuie intervenit in schema sursei, daca optati pentru aceasta, atunci montajul se leaga asa Link spre comentariu
Vizitator xena Postat Noiembrie 10, 2012 Partajează Postat Noiembrie 10, 2012 Corect se pune intrarea AO in paralel cu rezistenta sunt R7. Daca mai intercalez inca o rezistenta e bine sa o pun pe ramura de (-) dupa sunt si nu inainte cum sugerati dvs., deoarece imi va da peste cap protectia de curent.Eu stiam (am vazut destule scheme) ca daca folosesc o alta punte pe aceeasi infasurare realizez o separare intre cele 2 tensiuni. Gresesc? N-am incercat practic dar am sa testez.In ultima instanta bobinez peste secundar cateva spire sa obtin un 5V ca sa realizez separarea galvanica. Link spre comentariu
miron1947 Postat Noiembrie 10, 2012 Partajează Postat Noiembrie 10, 2012 Sigur ca puteti s-o puneti in paralel pe R7 si atunci eliminati rezistenta din desenul meu, rezistenta din desen devine R7, dar ca inserierea rezistentei din desen duce la dereglarea protectie de curent nu este real.Daca pe aceiasi infasurare cuplati mai multe punti ele se cupleaza chiar prin diodele lor avand un punct comun de conectare.Daca doriti fac un desen si discutam pe el. Link spre comentariu
Vizitator xena Postat Noiembrie 10, 2012 Partajează Postat Noiembrie 10, 2012 Prin R7 se citeste curentul debitat. Vedeti conectarea la pinii 723. Asa se poate regla curentul debitat de sursa. Prin inserierea unei rezistente suplimentare, se da peste cap reglajul de curent, trebuind recalculate R10 si R11. Link spre comentariu
miron1947 Postat Noiembrie 10, 2012 Partajează Postat Noiembrie 10, 2012 Da, am gresit la desenat, trebuie in zona dintre conexiunea led-ului si R7, dar daca eliminati rezistenta din montajul meu si o substituiti cu R7, nu mai sunt probleme, se utilizeaza acelasi traductor si pentru reglaj si pentru afisare.Daca nu m-am exprimat clar, fac un nou desen. Link spre comentariu
Vizitator xena Postat Noiembrie 11, 2012 Partajează Postat Noiembrie 11, 2012 Multumesc de sfaturi. Acum trebuie sa ma apuc de teste sa vad ce iese. Va tin la curent. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum