Vizitator iusti91 Postat Noiembrie 8, 2012 Partajează Postat Noiembrie 8, 2012 Buna ziua.Am avut de proiectat o sursa de alimentare care are Vout=10V, folosind schema clasica : transformator+redresor+filtru+stabilizator.Schema este cea din imagine. Am ales sa folosesc un transformator cu priza mediana, iar pentru redresarea semnalului am folosit 2 diode de tipul celor din imagine.Mentionez ca tensiunea din secundar este 2x12 Vef.Acum vreau sa simulez circuitul in orcad, dar nu stiu ce sa fac astfel incat sa trec de la 220V la 12V. Din poza atasata la iesire numai 10 V nu am.Daca ma poate ajuta cineva cu orice sfat, i-as fi recunoscator.Mentionez ca nu am mare experienta in simularea circuitelor, dar sunt dornic sa invat.Va multumesc. Link spre comentariu
cirip Postat Noiembrie 9, 2012 Partajează Postat Noiembrie 9, 2012 Salut,Nu folosesc "Orcad" ptr simulare. De fapt este PSpice, care a fost cumparat de Orcad. In fine ...Problema ta este ca nu ai model ptr transformator. Ti-as spune cum sa ticluiesti traful, dar nu am simulatorul pe care il folosesti tu. Inlocuieste transformatorul cu 3 bobine cuplate. Fa cam asa: pune primarul de 15H, iar cele doua secundare de cate 44.63mH. Mai adauga un cuplaj (elementul K) de 0.99 intre cele 3 bobine. Inca ceva. Amplitudinea la priza este de 311V, nu 220V. In secundar vei obtine o tensiune cu amplitudinea de 16.97V, care de fapt sunt 12Vef.Daca nu te descurci, descarca LTSpice de la Linear si lucram cu ala. Cum spuneam, nu am PSpice (Orcad). Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum