Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

3 neoane a 6w un droser electronic

Vizitator adu

Postări Recomandate

• Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Dr.L

2

• blazeu

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Vizitator vdrapaca

Cine imi poate spune sau arata o schema pentru legarea in serie a 3 neoane de 6w la un droser electronic.Ce am gasit pe net am gasit doar cu startere.

Pai... ce doriti dvs este imposibil.Cu putin noroc ar merge aprinderea a 2 becuri dar cu 3 nu se poate.Reveniti la startere drosel si condensator.Bafta!
Link spre comentariu
  • 6 luni mai târziu...

Eu am cumparat o lampa care primeste 2 tuburi de 18W, alimentate dintr-un singur "balast electronic".Solutia consta in inserierea cate unei bobine de reactanta (cea pe miez EE, care limiteaza curentul prin tub) cu fiecare din cele 2 tuburi (si desigur, existenta cate unui condensator de aprindere inseriat cu filamentele fiecarui tub).Oscilatorul nu difera in linii mari de cele simple, insa poate functiona si cu un singur tub.Totusi nu inteleg de ce nu utilizati cate un balast electronic pentru fiecare tub? Vi se pare scump sau doriti sa economisiti spatiu?Poate solutia optima e alta, o banda de LED?Succes!

Link spre comentariu

Exact asta am vazut intr-o masa de expunere UV cu 6 neoane: Un singur montaj de putere (oscilator) + 6 bobine + conzi.Schema oscilatorului era cea clasica, doar valorile difera in functie de putere

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări