Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

legarea coaxialului la antena radio cb

Vizitator brilu

Postări Recomandate

Vizitator brilu

nu renunt pt ca toate pozele si chiar si schema multor antene de genul asta imi arata ca acolo se realizeaza un scurtcircuit clar.Daca o sa mi ard statia,o sa va cer ajutorul.Multumesc!

post-70485-139829530552_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 30
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• yo9how

4

• yo9hnf

2

• adicontakt

2

• yo2mhj

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Cum ai ajuns la concluzia ca acolo este un "scurt"? Daca ai masurat cu multimetrul, da ai dreptate, dar doar pe jumatate;acela este un scurt doar din punct de vedere al curentului continuu, din punct de vedere al radiofreventei este altceva acolo.Inca o data, nu fa scurt intre tresa coaxialului cu firul central, ai sa regreti. :jytuiyu, mai bine mergi cu statia la cineva care se pricepe, dar nu la "mesterii" aia care ti-au spus tampenia anterioara.

Link spre comentariu
Vizitator brilu

pai antena asta are doua bobine,iar prima bobina cicca se comporta ca un condensator si nu se realizeaza scurtul,chiar daca tresa are contact cu miezul.Asa mi s a explicat.Sper ca am retinut bine si inca nu m am facut de ras?Merci

Link spre comentariu

Ne-am prins ca nu te pasioneaza fizica. Nu-i bai, nici pe mine nu m-a pasionat limba rusa in scoala, dar am invatat-o cand m-am apucat de electronica. In''baza'' antenei ai 2 bobine care se comporta ca niste... bobine.Cand masori cu un multimetru din targ vezi scurtcircuit intre toate fiarele -e ok.Pune ''baza'' PE MASINA si leaga cablul cum ti s-a spus pe forum: centrul coaxialului la surubul central si tresa coaxialului la piesa exterioara. Pune tija si treci statia pe canalul 22. Daca auzi ''colegii'' de la cativa km(cat mai departati) poti trece pe emisie pentru proba.Daca antena e netaiata de ve-un ''meserias'' ca unii din sfatuitorii la care ai apelat si ai lucrat atent nu iti face griji, nu se arde nimic. Bafta!

Link spre comentariu
Vizitator brilu

Ne-am prins ca nu te pasioneaza fizica. Nu-i bai, nici pe mine nu m-a pasionat limba rusa in scoala, dar am invatat-o cand m-am apucat de electronica. In''baza'' antenei ai 2 bobine care se comporta ca niste... bobine.Cand masori cu un multimetru din targ vezi scurtcircuit intre toate fiarele -e ok.Pune ''baza'' PE MASINA si leaga cablul cum ti s-a spus pe forum: centrul coaxialului la surubul central si tresa coaxialului la piesa exterioara. Pune tija si treci statia pe canalul 22. Daca auzi ''colegii'' de la cativa km(cat mai departati) poti trece pe emisie pentru proba.Daca antena e netaiata de ve-un ''meserias'' ca unii din sfatuitorii la care ai apelat si ai lucrat atent nu iti face griji, nu se arde nimic. Bafta!

salut!te rog,imi explici mai in detaliu unde sa leg trsa,de ce anume sa o leg ca nu am inteles!merci!
Link spre comentariu

Sper sa se inteleaga.Daca ai luat antena de noua cu cablu ar trebui sa ai toate piesele, inclusiv papucii necesari si saibele.Daca pui tu cablu e recomandabil sa te limitezi la 4 m RG58 cat mai de calitate.

post-18576-13982953085_thumb.jpg

Link spre comentariu
Vizitator brilu

Sper sa se inteleaga.Daca ai luat antena de noua cu cablu ar trebui sa ai toate piesele, inclusiv papucii necesari si saibele.Daca pui tu cablu e recomandabil sa te limitezi la 4 m RG58 cat mai de calitate.

Merci,faina explicatia!nu am cablu la antena ,am luat o de la cineva la un schimb.O sa scriu dupa ce imi cumpar cablu,cred ca ma limitez la landa/3.
Link spre comentariu
Vizitator brilu

Merci,faina explicatia!nu am cablu la antena ,am luat o de la cineva la un schimb.O sa scriu dupa ce imi cumpar cablu,cred ca ma limitez la landa/3.
Nu ti am inteles scrisul,mai ales acolo unde se leaga tresa.Scuza ma,nu poti sa mi scrii din nou cu majuscule!Merci mult,explicatia ta si desenul a fost cel mai aproape de realitatea pe care o cred eu!
Link spre comentariu

"explicatia ta si desenul a fost cel mai aproape de realitatea pe care o cred eu"...cum adica ??? Pana acum nu sustineai ca trebuie sa faci scurt intre tresa si centralul cablului coaxial????Legat de faptul ca nu intelegi scrisul din desen: antena se monteaza prin gaurirea caroseriei (prindere fixa) iar tresa se leaga la caroserie (plan de masa) iar centralul cablului coaxial la surubul antenei.Sunt de 2 pagini si tu tot nu ai inteles; forumul nu poate suplini lipsa notiunilor fundamentale... cred ca mai bine te-am fi lasat sa urmezi instructiunile "meseriasilor" tai.

Link spre comentariu
Vizitator brilu

"explicatia ta si desenul a fost cel mai aproape de realitatea pe care o cred eu"...cum adica ??? Pana acum nu sustineai ca trebuie sa faci scurt intre tresa si centralul cablului coaxial????Legat de faptul ca nu intelegi scrisul din desen: antena se monteaza prin gaurirea caroseriei (prindere fixa) iar tresa se leaga la caroserie (plan de masa) iar centralul cablului coaxial la surubul antenei.Sunt de 2 pagini si tu tot nu ai inteles; forumul nu poate suplini lipsa notiunilor fundamentale... cred ca mai bine te-am fi lasat sa urmezi instructiunile "meseriasilor" tai.

Inca sustin ideea cu scurtul,pt ca intre tresa si miez nu e nimic izolator si e distanta de 1cm.Daca vedeam vreo saiba izolatoare sau altceva intre ele,renuntam la discutie.Merci
Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
  • 1 lună mai târziu...
Vizitator Radu76

Mare este gradina Ta Doamne si multi sar gardul cu usa deschisa!!! Daca-si buseste statia, nu cred ca va mai reveni cu alta postare nici daca-l impusti. Brilu-le dai bataie! Tineo mult pe emisie sa fi sigur ca iese cu artificii!!! Dar sa ai finali de schimb nu de alta dar nu se prea gasesc la colt de strada.....

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări