minimals Postat Noiembrie 8, 2012 Partajează Postat Noiembrie 8, 2012 Am incercat sa construiesc pentru micile mele experimente o sursa reglabila de la 1,5v-30v(1,5A) dupa schema aceasta: http://www.constructii-electronice.ro/b ... _3_560.png .Schema este conceputa pentru o tensiune de intrare de pana in 24AC si maxim 35vDC insa eu am intampinat o problema cu traful meu, fara punte masoare 30v AC dupa punte 26Dc iar daca pun si un condensator (C1) 40v.Cum pot sa reduc teniunea astfel in cat sa am cei 30v necesari montajului?(componente si alte detalii ale montajului http://constructii-electronice.ro/magaz ... ucts_id=38 ) Link spre comentariu
Electronicserver Postat Noiembrie 8, 2012 Partajează Postat Noiembrie 8, 2012 Mai scoti din spire din secundar .viewforum.php?f=41 Link spre comentariu
minimals Postat Noiembrie 8, 2012 Autor Partajează Postat Noiembrie 8, 2012 nu am cum e capsulat........... Link spre comentariu
Vizitator vyk2 Postat Noiembrie 8, 2012 Partajează Postat Noiembrie 8, 2012 LM317 suporta cei 40v la intrare,vezi datashe..t-ul. Link spre comentariu
minimals Postat Noiembrie 8, 2012 Autor Partajează Postat Noiembrie 8, 2012 si in restu montajului este oky?sa nu se arda nimic? Link spre comentariu
Marian Postat Noiembrie 8, 2012 Partajează Postat Noiembrie 8, 2012 @minimals LM317 suporta fara stres cei 40Vcc la intrare, de restul componentelor nu trebuie sa iti faci griji, conteaza ca si anume condensatorii sa fie de minim 50V. Totusi devreme ce ai probleme la o asa banalitate as sugera cel putin lecturarea integrala si cu atentie a temei asteia http://www.elforum.info/viewtopic.php?f=41&t=87382. Link spre comentariu
minimals Postat Noiembrie 8, 2012 Autor Partajează Postat Noiembrie 8, 2012 @marian - iti multumesc mult pentru informatii.Cu toate acestea pot declara subiectul inchis!! Link spre comentariu
Vizitator pisica matache Postat Noiembrie 8, 2012 Partajează Postat Noiembrie 8, 2012 Am incercat sa construiesc pentru micile mele experimente o sursa reglabila de la 1,5v-30v(1,5A) dupa schema aceasta: http://www.constructii-electronice.ro/b ... _3_560.png .Schema este conceputa pentru o tensiune de intrare de pana in 24AC si maxim 35vDC insa eu am intampinat o problema cu traful meu, fara punte masoare 30v AC dupa punte 26Dc iar daca pun si un condensator (C1) 40v.Cum pot sa reduc teniunea astfel in cat sa am cei 30v necesari montajului?(componente si alte detalii ale montajului http://constructii-electronice.ro/magaz ... ucts_id=38 )Desi LM317,admite cel putin teoretic o diferenta de max 40V,intre intrare si iesire,e riscant.Sa presupunem ca tensiunea retelei creste,chiar si pentru un timp scurt,iar iesirea sursei e setata pentru 1,5V.Se pot depasi usor cei 40V;pentru o buna fiabilitate,as sugera varianta ce admite 57V,LM317HVT,chiar daca e mai scumpa. Link spre comentariu
minimals Postat Noiembrie 9, 2012 Autor Partajează Postat Noiembrie 9, 2012 dap mi-a iesit montajul insa la potentiometru din schema,cand il dau la minim incepe sa fumege.....ce pot sa fac?am folosit exact ca in schema un pot de 5k..... Link spre comentariu
Vizitator pisica matache Postat Noiembrie 10, 2012 Partajează Postat Noiembrie 10, 2012 Poate ai montat D1 invers;altfel nu vad de ce ar fumega potentiometrul.Sau integratul e defect...Masoara tensiunea pe R1;indiferent cum reglezi potentiometrul,pe rezistenta trebuie sa ai cca 1,2V. Link spre comentariu
Marian Postat Noiembrie 10, 2012 Partajează Postat Noiembrie 10, 2012 Cu siguranta ai montat D2 invers, altfel n-are cum sa fumege potentiometrul, acolo este vorba despre un curent infim. Eu as renunta si la C3 si la D2, beneficiile nu sunt atat de evidente si in plus uite se pot face greseli care sa distruga regulatorul. Link spre comentariu
minimals Postat Noiembrie 10, 2012 Autor Partajează Postat Noiembrie 10, 2012 pai schema am respectat o...aici am atasat si pcb ul..... Link spre comentariu
Marian Postat Noiembrie 10, 2012 Partajează Postat Noiembrie 10, 2012 Pai tocmai ca nu ai respectat schema, verifica pdf-ul LM317 sa vezi conexiunile la pini, este normal ca potentiometrul sa fumege devreme ce l-ai conectat intre Vout si masa, adica practic scurtcircuitezi cu el iesirea regulatorului, si mai sunt erori, cel mai probabil regulatorul trebuie schimbat, verifica asa cum am spus pdf-ul regulatorului, ai nevoie evidenta. Link spre comentariu
minimals Postat Noiembrie 10, 2012 Autor Partajează Postat Noiembrie 10, 2012 atunci programu meu a gresit PCBwizard....altfel nu vad cum e schema desenata 1:1 si facut pcbu dupa aceea schema....nu am facut de capu meu........ inca vad ca nu s'a ars nimic din pcb Link spre comentariu
Marian Postat Noiembrie 10, 2012 Partajează Postat Noiembrie 10, 2012 Uita-te putin la imaginea aia, ai retinut dispunerea pinilor pe regulator? ei bine tu ai conectat in pcb potentiometrul intre pinul din jumatate si masa, si pinul din jumatate este Vout, adica iesirea regulatorului, nu te baza pe autorutari, fa tu cu mana ta traseele, doar asa te asiguri ca legaturile electrice sunt corect efectuate, schema e prea simpla ca sa ai astfel de probleme... LE: Cred ca am inteles cauza greselilor tale, tu te-ai luat dupa schema la pozitionarea pinilor, si in majoritatea schemelor ordinea este Vin, Adj si Vout, dar tre sa faci diferenta intre scheme, simboluri si realitate, tu ai conectat intrarea la adjust, divizorul pe Vout si iesirea pe Vin... in scheme simbolurile sunt simplificate pentru usurinta intelegerii si exprimarii lor, a desenarii circuitelor, insa in realitate dispunerea, sau mai precis ordinea pinilor nu este intotdeauna aceeasi. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum