Vizitator tehnic1 Postat Noiembrie 7, 2012 Partajează Postat Noiembrie 7, 2012 Am achizitionat um panou fotovoltaic cu tensiunea de mers in gol de 33.32v, in sarcina de 26.78. 213W ,7,98A curent nominal si 8.88A maxim.Pe langa acesta as mai vrea sa achizitionez si o eoliana de 500W cu tensiude de iesire de 12-24 AC. Problema este la controler!As dori sa folosesc un controler hibrid dar sunt tensiuni diferite de tensiune de intrare si nu am gasit pe piata decat cu tensiuni fixe adica 12,24,48 etc.Mai sunt si sistemele cu tensiune variabila de intrare ,cele de tip MPPT dar nu an gasit hibride! . As putea sa folosesc un invertor 24-12v 10A la panoul fotovoltaic cu care sa intru in controlerul hibrid dupa care si eoliana ?Care ar fi metodele de combinare a celor doua sisteme de a se folosi pe un singur controler?Am sa anexez si imagini cu acestea. imagini.zip Link spre comentariu
__farad__ Postat Noiembrie 7, 2012 Partajează Postat Noiembrie 7, 2012 Din cate vad controllerul din ultima poza este conceput pt 48V la intrare (si baterie de acumulatori de 48V-4x12V). Panoul pe care il aveti poate incarca baterii de 24V (2x12V). Va trebuie un controller de 24V si o eoliana la fel (24V). Sau un panou de 48V si o eoliana de 48V. In prima poza controllerul este pt 12V.Folosirea unui dublor de tensiune pt panou nu cred ca ar fi o idee buna. Cu cat tensiunea trece prin mai multe transformari vor aparea tot mai multe pierderi. Oricum puterea sistemului este mica, datorita tensiunii mici, care obliga la debitarea unui curent mare din baterii.La 7,98A curent nominal debitat puteti folosi baterii de 80Ah, ceea ce da o putere la iesirea din inverter de 196VA. La ce vreti sa folositi sistemul?Explicatie pt cei ce nu stiu: eolienele si panourile fotovoltaice NU alimenteaza direct consumatorii. Rolul lor este doar de a incarca acumulatorii, care "duc" de fapt consumul. Link spre comentariu
Dr.L Postat Noiembrie 7, 2012 Partajează Postat Noiembrie 7, 2012 Atata timp cat e lumina sau vant...acumulatorii doar se incarca,deci cosumatorii sunt alimentati prin eoliana/panouri! Link spre comentariu
Vizitator tehnic1 Postat Noiembrie 8, 2012 Partajează Postat Noiembrie 8, 2012 1. Sistemul as dori sa-l folosesc pentru alimentarea pe timp de noapte a unor sisteme de iluminat de aproximativ 150W,probabil pe leduri si a unui mini-fricider de 150W { fara rezistenta,cu compresor},datorita faptului ca in locatia respectiva nu sunt cablat la ENEL {o sa urmeze}. 2. Intradevar pot sa mearga ambele,unu sau deloc, problema este ca panoul este pe 26v in sarcina si eoliana pe 12v in sarcina, nu stium cum ar fi mai optim sa le combin,fara a fi nevoit sa cumpar 2 convertoare 2 acumulatori! 3. Invertorul din prima imagine ,poate fi si de 24v si de 48v! 4. Cam care ar fi pragul minim-maxim in general la invertoare - la unele nu specifica. 5. Nu doresc sa-l folosec pe direct, intradevar este prea mic!Multumesc. Link spre comentariu
Vizitator pisica matache Postat Noiembrie 8, 2012 Partajează Postat Noiembrie 8, 2012 Eu zic ca s-ar putea economisi bani,astfel...Cumperi doar eoliana si acumulatorii,iar restul se poate construi.Un regulator de tensiune pentru eoliana,plus un convertor pentru panou.Scheme pentru ambele tipuri de regulatoare sunt pe forum,verificate practic... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum