Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Carcasa desktop silent

munteanuiulian

Postări Recomandate

Buna seara si bine v-am gasit. Dupa ce am reusit sa ii dau de cap la placa video on board sa o fac sa mearga acum am dat de alta buba care efectiv ma scoate din sarite. Datorita faptului ca am inceput sa imbatranesc, am inceput sa nu mai suport zgomotele venturilor de la pc. Practic in fiecare zi trebuie sa suport cum rasuna porcariile astea de coolere. Acum trebuie sa apelez din nou la sfaturile voastre legate de cautarea unei carcase care sa fie la fel de silentioasa si de rece precum un mort. Nu imi pasa cum arata sau cat de grea este sau mai stiu eu ce briz briz-uri are.Componentele mele sunt urmatoarele :Placa de baza : Asrock gx890 extreme 3Procesor : Amd Phenom II X4 965 (fara o.c)Rami : Corsair XMS3 16GB DDR3 1600MHz CL9 Dual Channel KitStocare : momentan un hdd dar pana de craciun va fi inlocuit cu 4 ssd-uriSursa : Seasonic X series Fanless 460W (care o voi achizitiona sapt viitoare)Placa video : Voi merge pe cea on-board pana voi gasi ceva silentios si puternicBuget maxim alocat 1000 ron.Va multumesc

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• munteanuiulian

2

• geomx

1

Top autori în acest subiect

Intrucat vad ca nu prea se grabeste nimeni sa-ti raspunda incerc eu sa-ti dau ceva sfaturi ...din punctul meu de vedere....

Un raspuns minimalist la intrebarea ta ar fi o carcasa cat mai mare preferabil dintr-un material care sa transmita caldura cat mai bine (aluminiu eventual), sa fie robusta , bine inchegata (sa nu zdrangane la cea mai mica atingere sau vibratii).

Din pacate problema e ceva mai complicata un pic deoarece au legatura unele cu altele si din cate inteleg vrei sa ai un pc cat mai silent si ai componentele enumerate de tine:

1) de placa de baza, memorii....no comment;

2) hdd....care va fi inlocuit de 4 SSD .... nu cred ca hardu face atat de mare galagie decat daca e un model vechi de mica capacitate.....adica sub 100 giga...dar inlocuirea cu SSd-uri e bine-venita castigi viteza si un pic in favoarea system silent...singurul dezavantaj: pretul;

3)

Procesor : Amd Phenom II X4 965 (fara o.c)

..........parca are cam 125w

din cate inteleg...nu te intereseaza over clocking-ul (asta e un lucru bun) ...dar si asa ar trebui sa-ti inlocuiesti coolerul stock cu unul cat mai mare (cu ventilator cat mai mare si cat mai eficient)...preferabil din cupru integral sau macar ceva combinatie cupru aluminiu adica aripioare aluminiu...dar suprafata ce vine in contact cu procesorul sa fie din cupru......poate fi ceva si cu racire pasiva(nu recomand) dar in cazul asta ar trebui sa fie nu doar imens ci mai mult decat imens. (cauta pe forumuri subiecte de coolere de o. c.).

4)

Sursa : Seasonic X series Fanless 460W (care o voi achizitiona sapt viitoare)

daca ti-ai cumparat deja sursa aia ....sau vrei neaparat s-o cumperi..... atunci trebuie neaparat o carcasa cu pozitionarea sursei jos ...acum cativa ani in general antec-urile erau asa construite.daca ar fi cu sursa pozitionata sus...atunci caldura s-ar ridica iar sursa ar avea ceva probleme cu caldura....mai ales ca este o sursa cu racire pasiva.....

dar chiar daca o sa iei sursa asta tot nu vei scapa de ventilator....adica vei scapa de ventilatorul de pe sursa...dar in schimb va trebui sa pui un ventilator pe carcasa...in partea de sus a carcasei.....

daca ai sursa cu ventilator incorporat ai putea sa renunti la serviciile altor ventilatoare de pe carcasa

ar fi chiar indicat daca poti chiar sa down_clock-ezi procesorul (sau chiar s bus-ul memoriilor daca constati ca se incalzesc ceva mai mult decat ar trebui)...va fi ceva mai lent dar va fi si mai rece si mai stabil...asta daca nu te deranjaza un pc mai lent un pic.....(daca nu esti obsedat de jocuri sau nu-l folosesti la facut filme.....grafica...sau ceva care sa necesite putere mare de procesare)

pe carcasa mai poate exista unu sau chear 2 ventilatoare suplimentare.....(de exemplu unu care sa scoata aerul amplasat in spate si unul care sa introduca aer in carcasa.....amplasat frontal-jos)...dar acestea sa fie de dimensiuni cat mai mari si turatie ceva mai mica ca sa fie silentioase (de exemplu noctua faceau niste ventilatoare silent) si pt a le face si mai silentioase recomand inserierea a cate unei rezistente cu ventilatorul...rezistentza care se si calculeaza dar se face si prin tatonare (rezistente se pun doar la ventilatoarele suplimentare de pe carcasa nu si la cel al sursei sau al procesorului) eventual se pune si un intrerupator pt aceste ventilatoare suplimentare.....ele vor fi folosite in special vara cand e nevoie de o ventilatie mai marita

5)

Placa video : Voi merge pe cea on-board pana voi gasi ceva silentios si puternic

daca nu ai nevoie de o placa video mai puternica ramai la asta onboard...o placa suplimentara cu cat e mai "puternica" cu atat va genera caldura.....eventual "galagie"...deci va implica ca si carcasa sa fie mai ventilata.....

deci se recomanda sa nu mai incarci placa de baza cu alti consumatori suplimentari cum ar fi tunere tv, alta placa de sunet, placa video,deretea...etc...pe langa faptul ca vor genera caldura vor ingreuna si circulatia aerului.....

in calculator trebuie sa existe o circulatie controlata a aerului...adica sa intre aer...sa raceasca componentele...si sa iasa aerul cald

uite un contra exemplu:-sursa cu racire pasiva(cam ce ai ales tu)

placa video la fel(chiar eu am un astfel de exemplar)

cooler pt procesor cu racire pasiva (exista si asa ceva)

niciun ventilar pe carcasa(adica eliminate toate)......rezultatul un sistem ultra silent dar care nu va rezista....pt ca aerul cald va ramne in carcasa si se vor incalzi componentele pana la distrugere....

in curand o sa-ti dau si exemplul sistemului meu care e suficient de silent

Link spre comentariu
Vizitator andreimihai3

Cauta pe forum mesajele lui tyc. Isi facea o sursa PC cu toroidal, asa scapi de coolerul de la sursa. Mai ramane procu, placa video, northbridge, asa ca eu unul am renuntat la "magaoaie" si lucrez pe laptopuri. Am consum de 2W cand sunt pe idle, si 1W pe hibernate mode.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări