Administratori Badman Postat Aprilie 16, 2013 Administratori Partajează Postat Aprilie 16, 2013 nu se pot comanda decat la set, momentan ce sunt pe stoc nu sunt cele de precizie foarte mare, de regula avem 2 clase de precizie dar si astea fac treaba calumea. Link spre comentariu
katran Postat Aprilie 16, 2013 Partajează Postat Aprilie 16, 2013 :)Am inteles.Sunt pe undeva destul de "indignat" ... am incercat pe motorul ala nou cu ER16 o piulita si o pensa proaspat cumparate (si astea-s alea "mai scumpe" din DE, nu China :smt093 )... bataie vizibila clar, nici n-ai nevoie de masuratori... pensa noua + piulita originala --> mai bine da` nu chiar acceptabil... evident, piulita + pensa originale --> foarte OK.Asa c-am zis sa-mi iau "perechi" de la o Firma, avand in vedere ca motoru-i nou si conu` din ax n-are cum sa fie deteriorat.Gasesc io pana la urma si alea. ;)N-am inteles ... alea care ti le-am dat eu pe motor nu merg corect ? Sau cele cumparate de tine ? Eu am masurat pe coada frezei ( la vreo 5mm sub piulita ) TIR-ul , si nu erau probleme ... suna-ma urgent !!! Link spre comentariu
informer Postat Aprilie 16, 2013 Autor Partajează Postat Aprilie 16, 2013 N-am inteles ... alea care ti le-am dat eu pe motor nu merg corect ? Sau cele cumparate de tine ? Eu am masurat pe coada frezei ( la vreo 5mm sub piulita ) TIR-ul , si nu erau probleme ... suna-ma urgent !!!Pensa si piulita de la tine, care au venit cu motorul, merg perfect.Povesteam despre piulita si cele doua pense (de 4 respectiv 6mm) ce le-am cumparat de la nemti (asa credeam io). :)Legat de oferta Rego-Fix, piulita fara rulment costa 20 euro, cea cu rulment 39 euro, o pensa metrica (3, 4, 6) 18 euro (toate fara TVA).Am comandat, acu` sa vedem cand ajung ce fac elvetienii... . Link spre comentariu
informer Postat Mai 11, 2013 Autor Partajează Postat Mai 11, 2013 Au venit pensetele si piulita cu rulment de la Rego-Fix... alta viata dom`le, alta viata... . Link spre comentariu
Babacu Postat Noiembrie 24, 2020 Partajează Postat Noiembrie 24, 2020 La 07.11.2012 la 15:17, informer a spus: Am fost rugat sa incerc sa pun in functie un CNC cumparat nou din China, un model mare cu masa de 2,5 x 1,3m (QL-1325). Masina a fost cumparata in scopul executarii unor lucrari in piatra, in special marmura. Documentatia insotitoare este, cu ingaduinta spus, din cale afara de vaga... cred ca s-ar potrivi la fel de bine pentru orice scula electromecanica. Software-ul cu care vine: doua variante (piratate!) de ArtCam Pro (5 si 7), Type3 si NCStudio 5.4. Ca aspect general masina pare facuta "in fuga", asta ca sa ma exprim frumos: diverse suruburi lipsa (insurubate incomplet sau gresit, deteriorate), aparatori din tabla care freaca pe calea de rulare, ghidaje/aparatori cabluri fara un sistem bine gandit de prindere la capete astfel incat, practic, cablurile nu sunt protejate aproape deloc, span/pilitura metalica prin toate "cotloanele" masinii etc. etc. Banuiesc ca precizia masinii lasa de dorit dar pentru scopul in care a fost achizitionata, poate ca nu-i o problema foarte mare. Motorul de frezare (CDK 100-24Z) este unul racit cu apa, 380V/6.4A/400Hz/24.000rpm alimentat prin convertizor de la reteaua trifazata. Driverele sunt Leadshine MA860H iar controlerul este unul PCI (NU se conecteaza la portul paralel al PC-ului). N-am experienta cu CNC-urile si softul aferent dar am reusit sa fac niste "lucrari" in lemn, in special dupa modele 3D luate de pe internet. Inainte de a incerca masina pe piatra, as vrea sa va rog sa ma lamuriti in anumite privinte, daca se poate: 1. Sistemul de ungere al suruburilor este (cred...sper...) cel din imaginea de mai jos. Ce fel de ulei se foloseste si cam la cate ore de functionare, cu aproximatie, trebuie actionat levierul? http://i535.photobucket.com/albums/ee357/informer_photos/CNC_sistem_ungere.jpg 2. Nu reusec sa setez nicicum "workpiece origin" in NCStudio. Cu toate ca am folosit optiunea din meniu, totusi la inceputul fiecarei prelucrari scula este deplasata spre o alta pozitie! Singura modalitate de a seta aceasta origine este (1) de a deplasa masina manual in pozitia de origine dorita, (2) se intrerupe alimentarea driverelor, (3) se foloseste optiunea "GoTo Workpiece origin" din NCStudio ce are ca efect o "deplasare" a sculei doar pe ecran, (4) se alimenteaza din nou driverele. Am mai gasit persoane pe net care intampina aceleasi dificultati cu acest software, stiti cumva o rezolvare? 3. Pentru prelucrari in piatra, masina a venit insotita de cateva freze diamantate cilindrice si sferice. Puteti sa-mi indicati niste valori "sigure" pentru o freza diamantata cilindrica cu diametrul de 6mm folosita la prelucrat marmura (step over, step down, max. feed, rpm etc.)? Am sa experimentez in jurul valorilor dar am nevoie de un punct de plecare. Multumesc anticipat. Buna seara, Stiu ca a trecut mult timp de atunci, dar va mai amintiți cumva, cum ati setat parametrii in nc studio? Va multumesc in avans. Link spre comentariu
informer Postat Decembrie 1, 2020 Autor Partajează Postat Decembrie 1, 2020 Imi pare rau dar nu mai retin. Oricum, daca ar fi sa mai lucrez la o masina asemanatoare primul lucru pe care l-as face ar fi sa "arunc" controlerul acela "proprietar" si sa conectez masina folosind Mach3. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum