turcu_dan Postat Noiembrie 7, 2012 Partajează Postat Noiembrie 7, 2012 Salutare .... am si eu urmatoarea nelamurire. Se da un hol al casei care dupa ora 6Pm trebuie luminat doar asa cat sa vezi pe unde umblii undeva pana la ora 23 Pm. Detin un bec economic Osr.. de 5W care isi face treaba binisor de cca 3 ani dar si un led de 240lm care trebuie alimentat la 3.7V 1000 mA. In ideea ca becul economic se va strica ... as putea folosi ledul ... dar nu am pt el partea de alimentare....Intrebarea mea pt cei care cunosc mai bine este urmatoarea...... as putea folosi ledul la care trebuie sa construiesc/cumpar partea de alimentare (am un transformator de 12 V)?Ma intereseaza si consumul de la retea ... adica - daca trebuie sa alimentez ledul de la un transformator ceva.... am consumul ledului + pierderile pe transformator care depasesc consumul becului economic (5W) atunci nu mai are sens sa ma complic si cumpar alt bec. Link spre comentariu
leoncris Postat Noiembrie 7, 2012 Partajează Postat Noiembrie 7, 2012 De ce nu pui un senzor de prezenta ?Asa , reduci consumul la cateva minute pe ... zi. Link spre comentariu
turcu_dan Postat Noiembrie 7, 2012 Autor Partajează Postat Noiembrie 7, 2012 Avand in vedere ca un senzor de prezenta costa undeva la 40 ron .. cred .... nu se justifica cheltuiala....Eu am calculat in felul urmator: 5 ore de func/zi 5ore x 5 W = 25/zi25W x 30 zile = 750/luna750W x 12 luni = 9000W/anCost 9Kw x 0.55Ron= 4.95 Ron / an sau chiar mai putin deoarece in zilele de vara va merge mai putin fiind ziua mai lunga. Sa ma corecteze cineva daca am gresit. Cred ca totusi cel mai bine se preteaza becul economic pt ce-mi trebuie mie , din pct de vedere costuri consum si achizitie. Link spre comentariu
Voltus Postat Noiembrie 7, 2012 Partajează Postat Noiembrie 7, 2012 O solutie mai simpla ar fi modificarea unui alimentator de telefon mobil ( 5V min 1A ) in sursa de curent constant .Costuri : aprox 5lei . Totusi modificarile presupun anumite cunostinte ...P.S. Desi becul economic are specificat un consum de 5W , totusi consumul va fi un pic mai mare putand depasi 6W . Link spre comentariu
turcu_dan Postat Noiembrie 7, 2012 Autor Partajează Postat Noiembrie 7, 2012 Am ceva incarcatoare de tel pe acasa. Voltus daca as fi dispus sa fac modificarea ce consum crezi ca ar avea incarc de tel de la retea? Link spre comentariu
Voltus Postat Noiembrie 7, 2012 Partajează Postat Noiembrie 7, 2012 Incarcatoarele de telefon (astea mai noi care au curenti de peste 1A) ajung la randamente de peste 90% . Eu am folosit niste alimentatoare de echipamente IT a caror randament este undeva la 75% dar fata de un transformator obisnuit tot iesi mult mai bine la puteri de peste 1-2W . Link spre comentariu
turcu_dan Postat Noiembrie 7, 2012 Autor Partajează Postat Noiembrie 7, 2012 O sa incerc sa fac experimentul cand ajung acasa. Am un un incarcator de sony ericsson care are pe iesire 5V 400mA sa vedem cum merge. Consumul o sa-l masor cu un contor electronic tip priza. Link spre comentariu
cristian2009 Postat Noiembrie 7, 2012 Partajează Postat Noiembrie 7, 2012 Eu l-as inseria preventiv cu rezistenta. Link spre comentariu
turcu_dan Postat Noiembrie 8, 2012 Autor Partajează Postat Noiembrie 8, 2012 L-am pus si cu rezistenta si fara la un incarcator de Nokia 5.3V 500mA.Lucrurile stau in felul urmator:-consumul ansamblului led+incarcator masurat cu o priza contor electronic 4W-lumina ledului este sub lumina data de becul economic si nu se distribuie uniformIn concluzie pt iluminatul unei incaperi becul economic castiga : pret de achizitie mai mic , lumina distribuita uniform, lumina este calda si nu e deranjanta la ochi, usurinta montajului - lipsa unei surse de alimentare, a unui radiator. Link spre comentariu
leoncris Postat Noiembrie 8, 2012 Partajează Postat Noiembrie 8, 2012 Cu senzor de miscare (24ron) , costul energiei consumate s'ar ridica la fabuloasa suma de ... 0,10ron/an. Link spre comentariu
dem3ntor Postat Noiembrie 8, 2012 Partajează Postat Noiembrie 8, 2012 dar si asa, cei 5 ron pe an sunt pierderi neglijabile.mai mult consumi stant pe net cautand solutii eu am o lumina de veghe pe hol, cu 3 leduri pe care am dar 5 ron si merge de 3 ani in fiecare noapte. Link spre comentariu
puriu Postat Noiembrie 8, 2012 Partajează Postat Noiembrie 8, 2012 Eu am pe hol o ghirlanda de pom cu LED-uri albe. Consuma vre-o 4 W si lumineaza bine. Am modificat-o putin ca sa arda continuu cand e alimentata. A costat, cu trei ani in urma, aproape 20 lei. Link spre comentariu
turcu_dan Postat Noiembrie 8, 2012 Autor Partajează Postat Noiembrie 8, 2012 Puriu instalatie de pom am avut acu vre-o 3 ani.... cu beculete colorate .... gen chinezariile alea cu beculetul cam cat bobul de orez -am ramas uimit cand am aflat ca "minunatia" consuma in jur de 40 W. Asa e 5 ron pe an nu e mare lucru, dar daca tot ne pricepem la cate ceva si intelegem unele lucruri atunci sa avem si beneficii de pe urma lor. Apropo exista in Bucuresti zone in care tariful pe energia consumata e diferit in sensul ca noaptea e mai ieftin? Link spre comentariu
leoncris Postat Noiembrie 8, 2012 Partajează Postat Noiembrie 8, 2012 Dece ar face Bucurestiul ... exceptie ? http://www.electricafurnizaretn.ro/Rezi ... eID36.html http://www.electricafurnizaretn.ro/pret ... eID62.html Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum