andreidaniel Postat Noiembrie 6, 2012 Partajează Postat Noiembrie 6, 2012 Buna seara! Am si eu un cuptor cu microunde LG de cativa ani ..cca 4 ani.. Aproximativ, nu mai stiu exact. Ei, chestia e ca cica recent am inteles ca a facu o flama si l-a oprit cine l-a folosit repede.. Se observa si din poza unde e problema la carton acolo s-a ars, defectat ceva. Mi-am adus aminte ca in Tehnium martie-aprilie 2001 era schema unui cuptor cu microunde. Ce s-ar fi putut defecta? Sa fi murit tubul sau sa fi pocnit dioda? Se mai poate repara? Inca nu l-am desfacut. Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Link spre comentariu
Eusebiu Angelescu Postat Noiembrie 6, 2012 Partajează Postat Noiembrie 6, 2012 ....Se observa si din poza unde e problema la carton acolo s-a ars, defectat ceva.....nu este "carton" este o placuta mai speciala de mica...in fine : in peste 75% din cazurile in care se "pusca" mica respectiva ==> de vina este magnetronul.....asta se poate vedea cu ochiul liber pe "antena" (trebuie demontata placuta respectiva si se vede antena magnetronului) totodata am intalnit si cazuri in care se duce dioda HV...(atentie ca se masoara "mai ciudat"!!!), situatie care coincide si cu arderea sigurantei principale Link spre comentariu
popa ionut Postat Noiembrie 6, 2012 Partajează Postat Noiembrie 6, 2012 Aceea este o folie de mica schimb-o si da-i drumul o sa mearga mai mult ca sigur...daca nu incalzeste vezi ca se poate sa se fii ars siguranta are una in interior langa traful de inalta... Link spre comentariu
andreidaniel Postat Noiembrie 6, 2012 Autor Partajează Postat Noiembrie 6, 2012 Asa ma gandeam si eu ca tubul ar fi..sincer nu mai imi aduc aminte cand l-au luat ai mei..ca era 2006...2007 sau 2008..oricum cam pe aici l-au luat din cate retin eu. Dar acela e un tub electronic nu? La baza zic.. El emite niste radiatii..? Din schema atasata vad ca ar fi legat filamentul si un pin e legat la masa (probabil el e ecranat cu acel cartonas.. ca analogie cred ca e un carton similar cu cel care era la Gloria si avea o foita de aluminiu care statea peste potentiometre sa nu ia brum)..celalalt pin liber unde duce? Dioda ce anume face? Emite si aia ceva? Inspre "B" e o sageata si inspre "Mi" alta sageata..care din alea 3 e motorul principal ca nu prea pricep. Schema e la toate la fel, cam cu asta prezentata in revista, nu? Ma refer la cele cu ceas mecanic cum e al meu..P.S.: E scump un astfel de tub? Dar o dioda dintr-aia? Se gasesc in comert? Totusi e LG... iar maicmea vazuse ceva o vrajeala undeva pe la 100 lei.. nu stiu daca se merita sa iei panarami no-name la 100 lei. Link spre comentariu
andreidaniel Postat Noiembrie 6, 2012 Autor Partajează Postat Noiembrie 6, 2012 Bun, tu zici ca e o foita,ok corect..dar de ce s-a gaurit? Am sa experimentez si asta. Cu ce sa o schimb? Se poate confectiona,ceva? Link spre comentariu
Eusebiu Angelescu Postat Noiembrie 6, 2012 Partajează Postat Noiembrie 6, 2012 ...imi cer scuze ..dar chiar incurcati termenii....magnetronul nu este un tub....Incercati totusi sa verificati ce am spus eu si colegul dl @popa ionutLE: este speciala ...de "mica"....nu cred ca o puteti confectiona decat din alta ( de la alt cuptor)LE2: magnetronul este componenta cea mai scumpa la cuptoarele acestea Link spre comentariu
andreidaniel Postat Noiembrie 6, 2012 Autor Partajează Postat Noiembrie 6, 2012 Bun,bun.Lamureste-ma putin ca nu de alta dar la asa ceva nu ma pricep..n-am avut de a face pana acum cu de-astea.Sa o luam pe rand:1-ce e magnetronul?Nu e tot un tub electronic?ce anume face?emite radiatii?pinul lasat liber de ce e asa?2-ce face acea dioda din figura?3-foita aia cum ii ziceti foi ce rol are?ea emite?gaurile din stanga si dreapta incaperii de langa foita respectiv vis-a-vis de foita pt ce-s?4-ce face fiecare motor din cele 3? Link spre comentariu
Eusebiu Angelescu Postat Noiembrie 6, 2012 Partajează Postat Noiembrie 6, 2012 Bun,bun.Lamureste-ma putin ca nu de alta dar la asa ceva nu ma pricep..n-am avut de a face pana acum cu de-astea.Sa o luam pe rand:1-ce e magnetronul?Nu e tot un tub electronic?ce anume face?emite radiatii?pinul lasat liber de ce e asa?2-ce face acea dioda din figura?3-foita aia cum ii ziceti foi ce rol are?ea emite?gaurile din stanga si dreapta incaperii de langa foita respectiv vis-a-vis de foita pt ce-s?4-ce face fiecare motor din cele 3?....cam multe de spus ...va trimit un Service manual sa va lamuriti (iar gougu abunda de doc)....o adresa de e-mail pe MP se poate? Link spre comentariu
validae Postat Noiembrie 28, 2012 Partajează Postat Noiembrie 28, 2012 Cauza deteriorarii ferestrei din mica e de obicei stropirea cu grasimi .Grasimea ajunsa pe fereastra arde violent cauzand scanteiere puternica in ghidul de unda. Daca se continua utilizarea in aceste conditii se ajunge la defectarea magnetronului. Magnetronul este un tub electronic generator de microunde, pretul lui ajungand la jumatate din pretul total al cuptorului.In privinta cuptoarelor ieftine, folosesc acelasi magnetron cu cele scumpe de obicei, diferenta e data de constructia mai firava si de temporizatorul mecanic folosit .Eu am unul pe care am dat 110 lei acum 5 ani si-l utilizez zilnic, singura problema a fost cand mi s-a dus fereastra de mica.Provizoriu am inlocuit-o cu o bucata de plastic de la sticlele de apa minerala, ulterior am gasit o foaie de mica si am taiat cateva bucati sa am si de rezerva. Nu folositi cuptorul fara fereastra de mica sau cu ea deteriorata fiindca riscati distrugerea magnetronului din cauza aburilor si a stropilor de grasime ce pot patrunde in ghidul de unda. Link spre comentariu
andreidaniel Postat Noiembrie 28, 2012 Autor Partajează Postat Noiembrie 28, 2012 Multumesc pt raspunsuri. Am uitat insa sa mentionez ca problema a fost remediata dupa vreo saptamana dupa ce am postat.. Tata si-a bagat nasul si a schimbat folia de mica. Era 8 lei la magazin.. Dimensiune standard a taiat fix la cat era cea veche si cand a montat-o cuptorul si-a reluat activitatea si merge ca si pana acum. Il am de prin 2006 sau 2005..ca am intrebat mai exact. E un LG si ar fi fost pacat sa il inlocuiasca pt o ieftineala de 100-200 lei de DAEWOO aflat la promotie (parerea mea). Probabil ca asa e cum zici.. Daca incalzesti ficati la microunde sau alte nazdravanii cu sos si mai sare, mai sfaraie e posibil asta sa fie cauza.. Cica sunt niste chestii de plastic care acopera vazul cu ce ai de incalzit (cum e la tort care il acopera) si cand pui la microunde sa nu sara sa se stropeasca.apropo, magnetronul e un tub universal? merge la orice tip de cuptor? pinii sunt aceiasi? intr-adevar..un magnetron pe okazii era cca 80 lei si altul utilizat era cca 40 lei..ca am aruncat un ochi, de curiozitate Link spre comentariu
validae Postat Noiembrie 29, 2012 Partajează Postat Noiembrie 29, 2012 In principiu sunt identice, pot fi folosite magnetroane recuperate din alte cuptoare, o problema ar putea fi sistemul de fixare diferit. Dar se pot face ajustari, important e ca sa nu existe scapari intre magnetron si ghidul de unda ca o palnie ce ghideaza radiatia catre incinta cuptorului.Lungimea de unda e de ordinul milimetrilor deci o gaura sau spatiu mai mare de 1 mm va radia in spatiu neprotejat si nu e bine, raportat la puterea mare de emisie, uzual intre 800-1000W. Ai observat ca geamul frontal e dublat cu o sita deasa, tocmai pentru protectia utilizatorului contra expunerii la microunde. Microundele nu sunt radiatii ionizante ca razele Gamma sau X si nu patrund in masa corporala dar in apropiere provoaca incalzire puternica si pot afecta ochii cauzand cataracta din cate am citit undeva. Referitor la alta diferenta dintre cuptoarele scumpe si cele ieftine, am vazut ca cele ieftine au totusi o ecranare precara din constructie. Poti face proba introducand un telefon mobil functional in cuptorul OPRIT si incercand sa-l apelezi cu alt telefon. Daca cuptorul e perfect ecranat, nu se poate realiza legatura, daca telefonul aflat in cuptor suna, inseamna ca sunt portiuni relativ mari neprotejate prin care undele de inalta frecventa pot intra deci pot si iesi in afara. E cazul din pacate si al cuptorului meu, langa care nu stau prea aproape cand functioneaza. Functionarea cuptoarelor e descrisa pe larg in multe articole pe internet, studiaza daca te pasioneaza.Eu m-am documentat destul. Sunt pareri pro si contra lor, unii spun ca altereaza proprietatile alimentelor, dar ma gandesc ca de cateva zeci de ani de cand sunt folosite, ar fi aparut un avertisment similar cu cel al fumatului care dauneaza grav sanatatii, daca erau periculoase.Personal, il folosesc doar pentru incalzirea mancarii gatite si ocazional sa gatesc carnatii, iese aproape toata grasimea din ei daca ii intepi cu furculita inainte de a-i baga in cuptor. Ai grija sa acoperi alimentele grase cu folie de plastic sa nu se mai stropeasca in interior. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum