geomx Postat Noiembrie 6, 2012 Partajează Postat Noiembrie 6, 2012 Am achizitioonat de curand un laptop cu uriasa suma de 25 lei..... Este un Toshiba Satellite Pro 415CS Din ce am citit pe net pare sa aibe un procesor intel 90 MHz hard de 800M si ram de 8-40M ...40 fiind maxim ce suporta placa. Ma poate ajuta cineva cu un manual service ceva?....ca pana acum n-am reusit sa demontez mare lucru din el.... Poate pun curand si ceva poze cu el...... Link spre comentariu
FLORIN IORDACHE Postat Noiembrie 9, 2012 Partajează Postat Noiembrie 9, 2012 Va salut ! Pai ce vreti sa faceti cu acest laptop ???? Astept !!! Link spre comentariu
geomx Postat Noiembrie 9, 2012 Autor Partajează Postat Noiembrie 9, 2012 cam asa arata laptopu: Link spre comentariu
geomx Postat Noiembrie 9, 2012 Autor Partajează Postat Noiembrie 9, 2012 Va salut ! Pai ce vreti sa faceti cu acest laptop ???? Astept !!!ar putea avea si ceva intrebuintari practice .... deoarece nici laptopu` pe care il am acum nici desktopu` nu mai au interfatza paralela nici cea seriala...deci l-as putea folosi sa programez pic-uri...., mai am ceva imprimante vechi pe port paralel... si nu ar strica sa ma si "joc" un pic in DOS (a cam trecut ceva timp de cand n-am mai facut asta.... pfff...amintiri)... nu-mi plac emulatoarele de DOS precum DOSBox....... Link spre comentariu
FLORIN IORDACHE Postat Noiembrie 9, 2012 Partajează Postat Noiembrie 9, 2012 cam asa arata laptopu:Buna seara ! Pai il stiam laptopul,dar problema este ce faceti cu acest laptop,pentru ca este fffff slab ca peformante si nu prea aveti ce sa faceti cu el. Nici nu stiu daca suporta windows 95, nu mai zic de windows 98 sau de windows millenium etc....... Link spre comentariu
cristian_draghiescu Postat Noiembrie 9, 2012 Partajează Postat Noiembrie 9, 2012 Suportă chiar foarte bine Win 95 (care aproape că "zboară"chiar şi cu 8 Mb RAM) şi acceptabil Win 98SE (în funcţie dememoria pe care o are, desigur, dar să fie măcar de 16 Mb).Eu am în colecţie ceva asemănător, un Siemens PCD5ND, cuprocesor tot Pentium la 90 MHz, 40 Mb RAM (maximum instalabil)şi rulează perfect Win 95 OSR2 (care recunoaşte partiţii FAT32),împreună cu Office 97, Adobe Reader 4.05, Winamp 2.5, etc. Link spre comentariu
geomx Postat Noiembrie 10, 2012 Autor Partajează Postat Noiembrie 10, 2012 dar problema este ce faceti cu acest laptop,pentru ca este fffff slab ca peformante si nu prea aveti ce sa faceti cu el. deja raspunsesem ceva mai sus: Va salut ! Pai ce vreti sa faceti cu acest laptop ???? Astept !!! ar putea avea si ceva intrebuintari practice .... deoarece nici laptopu` pe care il am acum nici desktopu` nu mai au interfatza paralela nici cea seriala...deci l-as putea folosi sa programez pic-uri...., mai am ceva imprimante vechi pe port paralel... si nu ar strica sa ma si "joc" un pic in DOS (a cam trecut ceva timp de cand n-am mai facut asta.... pfff...amintiri)... nu-mi plac emulatoarele de DOS precum DOSBox....... iar in legatura cu asta: Nici nu stiu daca suporta windows 95, nu mai zic de windows 98 sau de windows millenium etc....... priveste aici : este filmat un laptop Toshiba Satellite 105CS care are un procesor de 75MHz .....si are windows 98 pe el.....ai vazut cum se misca? Al meu are 90MHz procesoru`.Si da , nu voi incerca sa pun windows xp ca mi-ar trebui minim 64M ram sau pt windows8 mi-ar trebui pe langa restu de hardware si ceva touch screen. Link spre comentariu
Vizitator andreimihai3 Postat Noiembrie 10, 2012 Partajează Postat Noiembrie 10, 2012 Doar pentru programare ar trebui sa mearga. Am pus XP SP2 pe un Pentium la 200Mhz cu 64Mb RAM la 100, Office 97, se misca binisor pe un HDD de 10GB. Placa video Sis, southbridge Via...o vechitura care merge si acum. Doar protocoalele de net actuale si flash playerele termina vechile CPU. Link spre comentariu
cristian_draghiescu Postat Noiembrie 12, 2012 Partajează Postat Noiembrie 12, 2012 Am pus XP SP2 pe un Pentium la 200MhzAvând un procesor sub 233 MHz, sunt curios cum aţi reuşit acest lucru.Doar dacă aţi făcut un overclock, altfel nu-mi dau seama. Link spre comentariu
Vizitator andreimihai3 Postat Noiembrie 13, 2012 Partajează Postat Noiembrie 13, 2012 XP SP2 Performance, care e chelit de multe. Millenium iti cere minim 150Mhz. Pe acelasi sistem am pus si XP Prof. fara SP, iar pe-al meu aveam MiniXP. MicroXP n-avea suport pentru retea, se misca mai rapid dar se si bloca. Parca manca vreo 45Mb ram cu totul... Link spre comentariu
FLORIN IORDACHE Postat Noiembrie 13, 2012 Partajează Postat Noiembrie 13, 2012 Având un procesor sub 233 MHz, sunt curios cum aţi reuşit acest lucru.Doar dacă aţi făcut un overclock, altfel nu-mi dau seama.Va salut ! Nici mie nu prea imi vine sa cred ca a putut sa monteze wind.........xp sp 2.......pe un pentium 1 care are procesorul la 200Mhz,iar memoria de 64 mb ram.Totusi am si eu doua intrebari, 1 placa video de cat este,iar intrebarea 2 : daca iati facut overclock la procesor,adica cum ar fi de la 200mhz sa-l faceti de 400 mhz...aproxumativ .Daca ziceti ca va merge bn,atunci ziceti-ne si noua cam in ce timp vi se deschide un program pe acest pc-u.de exemplu sa zicem office 97 .Asteptam !! Link spre comentariu
cristian_draghiescu Postat Noiembrie 13, 2012 Partajează Postat Noiembrie 13, 2012 În ceea ce priveşte Win XP (cel oficial, nu cel... "chelit" !)pot să afirm că Microsoft nu minte (de data asta... !) cucerinţele minime de sistem (233 MHz, 64 Mb RAM).Pe un AMD K6/233 MHz/64 Mb RAM instalarea a duratceva mai mult de o oră. Pe acelaşi sistem, dar cu procesorulunderclockat (la 200 MHz) a apărut mesajul de avertizare şiinstalarea bineînţeles că nu a mai continuat.Un document Word (o carte în format electronic, al căreifişier avea 4,2 Mb) a putut fi accesat relativ uşor sub Office '97,dar abia după... câteva zeci de secunde ! Mai doresc să precizez că în acest experiment SO nu a fostoptimizat pentru "Best performance". Cu respectivele optimizări,diferenţa este vizibilă, însă nu covârşitoare. Link spre comentariu
Vizitator andreimihai3 Postat Noiembrie 13, 2012 Partajează Postat Noiembrie 13, 2012 Placa video avea 2 sau 4Mb, iar procu, din jumperi, putea fi setat la 100, 133, 166 si 200Mhz. Cu documente mari n-am incercat, nu era PC-ul meu, dar office-ul 97 se deschidea in vreo...7-8 secunde. Conteaza si HDD-ul mult; cele de 2.1Gb (facute in Malaesia parca) incetineau enorm orice sistem. Tot pe o magaoaie antica am pus un HDD de 200Gb ATA, si XP fara SP, singura problema fiind ca nu vedea mai mult de 127Gb daca nu ma insel, asa ca a inceput o reindexare si mi-a zapacit totul. Instalarea, da, a durat mult, aproape o ora, era un cd-rom din '97, stors cat incape. Link spre comentariu
geomx Postat Noiembrie 15, 2012 Autor Partajează Postat Noiembrie 15, 2012 Am gasit in laptop si bateriile astea: 3,6v/30mA si 7,2v/110mA (probabil ca sunt acumulatori ni-mh ca am vazut ca o eticheta aplicata pe care scrie ni-mh...). Sunt cam terminati ...inca incerc sa-i incarc....dar se pare ca nu am sperante de reusita... Are idee cineva ce rol are cel de 7,2v?...cel de 3,6v mai mult ca probabil ca e pt. BIOS....PS ...pozele sunt luate de pe net...dar ai mei arata identic (de asta nu m-am mai obosit sa-i fotografiez eu) Link spre comentariu
riderinblack Postat Noiembrie 15, 2012 Partajează Postat Noiembrie 15, 2012 Este acumulatorul bios-ului. Laptopul merge si fara el numai ca nu va memora anumite setari din bios. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum