kotezzyno Postat Noiembrie 6, 2012 Partajează Postat Noiembrie 6, 2012 SalutAm si eu o mica mare problema vreau sa bag sub blat la bucatarie cam 100 200 de leduri albe cu un senzor de miscare ca atunci cand intru in bucatarie sa mi se aprinda singure ledurile acelea dar tot odata vreau ca atunci la stingere si aprindere sa sa faca ca la plafoniera masini sa se aprinda usor, usor, usor la fel si la stingere cate putin, cate putin daca ma poate ajuta si pe mine cineva cu o idee ceva vrun cablaj? va multumesc din suflet Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Noiembrie 6, 2012 Partajează Postat Noiembrie 6, 2012 Buna idee .Cand intri in bucatarie vrei sa ai lumina ,e motivul pt care intrerupatoarele de lumini se pun in fata usi si nu dupa . Chestia cu stingerea e ok ,dar cine are rabdare sa se aprinda lumina? Si e necesar un senzor de prezenta ,care sesizeaza prezenta nu numai miscarea .Senzorul de miscare in fata usii sa sesizeze cand cineva intra iar dupa rolul lui e preluat de senzorul de prezenta .Daca pui numai senzori de prezenta si vrei sa citesti ziarul (sau alta activitate fara miscari bruste) trebuie sa saluti cu mana pereti din cand in cand si cand uiti ,pierzi randul. Ledurile le alimentezi la 230V?Ca nu prea se fofoseste 230 in bucatarie/beci/baie din motive de electrosecuritate .Ledurile au caderea de tensiune in functie de model ,banuiesc ca de 5mm la 20mA .Tensiunea recomandata de alimentare e 24V ,asta in cazul in care nu vrei sa devina mobilierul 'piscacios' .Deci ,detaliaza. Link spre comentariu
Vizitator andreimihai3 Postat Noiembrie 6, 2012 Partajează Postat Noiembrie 6, 2012 De ce albe? Pune roz, e mai trendy! http://s13.postimage.org/44bedn2tx/PA090365_Large.jpg (Proiectat si realizat de mine cu mana dreapta in ghips.) Neoane roz deasupra au urmat. Pentru automatizare ti-as recomanda o priza cu 4 canale ON/OFF programabila, sunt variante cu releu si cu triac pentru dimmare. Daca inseriezi turma de leduri le poti baga direct (cu rezistente serie-paralel) pe o priza din aia si mai poti comanda aplica sau ce lumini mai ai in bucatarie. Depinde de cate fonduri dispui. Poti gasi benzi de leduri (3 leduri albe cu cate o rezistenta serie la 12V) la metru, le pui dimmer samd. Important e sa realizezi imaginea de ansamblu inainte sa te arunci; bagi acum cateva sute de lei si in cateva zile, luni s-ar putea sa te deranjeze automatizarea facuta. Link spre comentariu
kotezzyno Postat Noiembrie 7, 2012 Autor Partajează Postat Noiembrie 7, 2012 vreau albe deoarece fac o lumina mai mare si mai clasica pe timp de noapte eu chestia asta vreau sa o fac deoarece nu mai vreau sa ca atunci cand vin seara din pat si vreau sa imi iau ceva din bucatarie sa mai aprind toate felurile de spoturi si variatoare e asa daca o fac pe asta doar asa de fantezie o lumina cat sa imi iau un fruct o sticla chesti de genu 1 3 minute max in bucatarie ceea ce vreau sa folosesc este un senzor de miscare care se pun pe scarile blocuriilor deci senzorul va intalni o miscare automat ii da curent la leduri dar pana la leduri vreau sa ii fac un cablaj ca sa mi se aprinda usor si stinge usor ca la plafoniera masini iar cu banda de leduri ma gandeam dar aia ramane la sfarsit pentru ca nu stiu cat ma va costa o banda de 3 m si cealanta optiune cu vreo 150 leduri Link spre comentariu
kotezzyno Postat Noiembrie 8, 2012 Autor Partajează Postat Noiembrie 8, 2012 are cineva vre-o schema cu jucaria asta sa imi faca sa mi se stinga lumina usor usor? Link spre comentariu
Vizitator andreimihai3 Postat Noiembrie 9, 2012 Partajează Postat Noiembrie 9, 2012 Schema nu-i chiar simpla, ia mai degraba o lampa cu senzor de lumina, ai 2 semireglabili unul fiind penrtru sensibilitate. Ca pret e vreo 30lei, mai bine o iei decat sa o faci. Releul iti comanda 220V, pui o punte cu 4007, un R de 5W si un C, inca un R pt. limitare curent. La deschidere se incarca C (cateva sute de uF), lumina creste in intensitate, la inchidere C se descarca in leduri. Tatonarile le faci din C si R. Temporizarea o reglezi din al doilea semireglabil. Cauta C-uri din surse PC, ca nou nout unul de 470uF/400V era cam 45lei. Link spre comentariu
kotezzyno Postat Noiembrie 9, 2012 Autor Partajează Postat Noiembrie 9, 2012 pai eu am un senzor de miscare dar nu are nici un semireglabil de cat 4 trepte de lumina 10 15 20 30 sec uite asta este ce am http://www.lustre-online.ro/pics/produc ... -95705.jpg iar cu ideea ta imi place ai putea sa o faci in paint tip schema ca sa stiu si eu cum sa le leg te rog? Link spre comentariu
Dr.L Postat Noiembrie 9, 2012 Partajează Postat Noiembrie 9, 2012 @andreimihai3 -ce sa faca cu condul la 400V? Sa alimenteze ledurile din el? Nici n-o sa mearga bine,cel mai bine se face cu un montaj electronicApoi 470uF/200V e 5lei Link spre comentariu
kotezzyno Postat Noiembrie 10, 2012 Autor Partajează Postat Noiembrie 10, 2012 Dr.L ai vre-o idee imi poti face si mie te rog un mic desen cum sa fac? Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Noiembrie 10, 2012 Partajează Postat Noiembrie 10, 2012 In baza/grila unui tranzistor inseriat cu ledurile ,se pune un condic care mentine comanda un pic iar apoi scade treptat comanda pe tranzistor.In ce topic de pe elforum am vazut eu schemele alea multe de cum se face? Dr. L ,nu vrei sa cauti un pic ca mie mi-e lene si oricum mi-e lene sa gandesc un cuvant de cautare . Link spre comentariu
Ticu Postat Noiembrie 10, 2012 Partajează Postat Noiembrie 10, 2012 Sau, daca vrei cu PIC asa cum scrie in titlu, poti sa folosesti un dimmer de tipul celui propus de @costi002 intr-o postare pe forumviewtopic.php?f=66&t=87224&p=1123928&hilit=dimmer#p1123928intr-un montaj ca cel de mai jos. Atentie, detectorul PIR este presupus pe 12V, iar la detectie apar +12V la iesire. Intrarile dimmer-ului sunt active cand sunt conectate la masa. Schemele nu am putut sa le verific practic, de o saptamana sunt blocat la pat... Link spre comentariu
kotezzyno Postat Noiembrie 10, 2012 Autor Partajează Postat Noiembrie 10, 2012 pai la mine senzorul il alimentez la 220v si are iesire de 220v pe care am sa o leg la banda de leduri care si ia se alimenteaza tot la 220v cu tot cu trafu iei ce o fi avand in cutiuta aia si eu intre senzor si banda sa pun un pic cum spune-ti voi ceva automat sa imi aprinda lumina usor si sa o stinga usor Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Noiembrie 10, 2012 Partajează Postat Noiembrie 10, 2012 Senzorii se folosesc de reactanta condensatorului pt a cobori tensiunea iar pe iesire e un releu cu contatele legate la 220. Link spre comentariu
kotezzyno Postat Noiembrie 10, 2012 Autor Partajează Postat Noiembrie 10, 2012 tyc daca mi-ai desena si mie schema nu stiu cum as putea sa iti multumesc Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Noiembrie 11, 2012 Partajează Postat Noiembrie 11, 2012 Sch exacta nu o mai tin minte dar trebuie sa fie pe net . Ce tin minte e ca alimentarea electronicii se face prin condensator (vezi cum se alimenteaza un led la 220) si actioneaza,pe iesire, un releul electromecanic care are pe comun legata faza . Desfaci senzorul ... de fapt tot cum vrei faci ,am mentionat clar ca e necesar un senzor de prezenta ,nu numai senzor de miscare .Intradevar ,senzorii de prezenta sant mai scumpi cu vreo 30lei decat cei de miscare dar se amortizeaza intr-un an din consumul energiei electrice ...cand treci prin fata usii de la bucatarie se aprinde lumina care sta cateva minute asa .Sau ai bucataria in fundul curtii si nu dai pe acolo decat cand mergi la bucatarie? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum