Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Clei si lac

Vizitator GlowingStar

Postări Recomandate

Vizitator GlowingStar

Buna seara,Va rog sa imi recomandati si mie un clei pentru lemn, foarte rezistent pe baza de produs petrolier si de asemenea, o marca de lac.Daca se poate, as mai dori sa ma indrumati catre un magazin online de unde sa achizitionez ulei de in sicativat ''original'', nu ce se vinde pe piata.Eu stiu ca uleiul de in sicativat ''adevarat'' are o nuanta de portocaliu-inchis opac, nu visiniu-cristalin. Ceea ce am vazut la magazin, lasa mult de dorit.Stima,

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 15
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• laurex

4

• dorian 70

3

• iulidan2

1

• Voltus

1

Top autori în acest subiect

Vizitator GlowingStar

clei as vrea şi eu sa gasesc, pana una alta caută pe net adeziv d3 sau d4,pentru lucrări de tâmplarie e foarte bun,daca îţi trebuie ceva special nu mai ştiu

Buna seara,Da. Clei este si prenandezul. E destul de bun...Un lipici foarte bun si rezistent este Rasina Epoxidica. Pentru mine este prea scumpa... : )Eu caut un clei pe baza de produs petrolier, sa fiu sigur ca nu este afectata lipitura de apa.Stima,
Link spre comentariu
Vizitator GlowingStar

Va salut,Eu voi trece in revista :).NU este un lipici care sa poata fi folosit la reconditionarea unui radio cu tuburi, dar merge :). O chestie interesanta. Se adauga la cunostintele elementare.Oricum, eu am cerut un clei foarte rezistent pe baza de produs petrolier...Stima,

Link spre comentariu

Eu am folosit ceea ce se vede in poza, dupa cum scrie este si hidro-rezistent, se prezinta ca un aracet, insa eu zic ca este mult superior acestuia, bineinteles trebuie curatat lemnul foarte bine.Pretul este cam mare fata de alte cleiuri, pe 250g am dat vreo 15-20 lei, daca mai tin bine minte, la Baumax.

post-30422-139829518118_thumb.jpg

Link spre comentariu

Daca vad eu bine,scrie d3 pe borcanul ala.Chestia cu adeziv d2,d3,d4,..dx reprezinta clasificarea cu denumire extravaganta,conform cu standardul Din EN204,a banalului aracet,dupa mai multi parametri,anume:timp de intarire,rezistenta la rupere,la apa etc. Din experienta,daca lipesti 2 scanduri (nu conteaza esenta),pe cant, cu un adeziv d3 sau d4,apoi incerci sa crapi imbinarea,nu vei reusi.Se va rupe pe langa,garantat,daca scandurile au fost indreptate inainte.Acuma,legat de subiect,nu inteleg,aveti un radio pe tuburi subacvatic de restaurat?Adezivii gen prenadez,pe baza de petrol,or fi ieftini,dar nu sunt prea rezistenti.Eu,cand nu am bani de d3-uri si de astea,ma duc acilea in sat si iau aracet la borcan clasic,pentru lemn,la 4,5ron/500g.Ar ajunge pentru vreo 3-4 carcase radio facute de la zero si lipeste acceptabil,in sensul ca poate sa cada radioul de pe masa(sau mai bine nu?) fara sa sara lipitura.Sa aveti spor!

Link spre comentariu

Da, scrie D3 pe eticheta, utile precizarile, habar n-aveam...Personal sunt dezamagit de aracetul obisnuit sau am dat eu peste un produs aiurea, desi am un amic care-l foloseste in continuare. La o imbinare executata cu ceva timp in urma, mi-era mai mare ciuda ca am ramas doar cu lemnele mânjite cu alb. De aceea il consider ideal pentru scrobitul pânzei ...

Link spre comentariu

Cred ca era aracet pentru constructii,zugraveli etc.. Asta e mai slab si are altfel de aditivi,pe lemn ramane ca faina cu apa.Trebuie cautat "pentru lemn",ca nevasta-mea mi-a facut-o odata,cica scria "zugraveli,parchet.." si cum parchetul e tot lemn..a trebuit sa ma duc eu la magazin :nebunrau:

Link spre comentariu

Mai mult ca sigur ca ati folosit aracet pentru constructii care are in componenta si var fiint total nepotrivit in lipirea lemnului .Pe cutia de aracet trebuie sa scrie clar "pentru lemn" .Dupa uscare acesta devine transparent asemanator lacului .

Link spre comentariu
Vizitator GlowingStar

Va salut,Eu vreau nu aracet, ci ceva pe baza de produs petrolier, sa fiu sigur ca rezista in timp si ca nu se umfla ori distruge la umezeala. Dv. nu intelegeti ce inseamna un aparat cu tuburi. Eu cand repar o carcasa, nu mai utilizez cleiul de oase ordinar or vreun lipici pe baza de apa asemeni celui folosit. As fii in stare sa fac bucatele bucatele o carcasa, numai pentru a o re-lipi.Daca as vrea un lipici pe baza de apa, m-aas duce si as cumpara piatra de Alaun si mi-as face singur. Oicum ar fi mai rezistent decat ce fac astia...Nu foarte demult, am cumparat din obor un radio Opereta S572A. Carcasa sa era atat de deteriorata! parca l-as fi luat de la gunoi, nu alta.Panoul frontal se desfacuse in bucatile de furnir din care era facut. Atunci nu cunosteam prea multe despre cleiuri(si nici acuma, de altfel), si am folosit prenandez. A mers de minune. Acel panou frontal va mai rezista inca 55 ani, va spun.Prenandezul lucreaza minuni pe lemn. Aidoma orcarui produs petrolier.Doar ca trebuie sa nimeresti o marca buna.Acuma sper ca stiti de ce eu nu vreau produse pe baza de apa ori alcool.Multa stima,

Link spre comentariu

@GlowingStar ce folosesti pana la urma?Am trecut pe la magazin ca sa mai cumpar aracet D3 insa am renuntat, pretul mi s-a parut exagerat (24 lei), iar data trecuta am vazut ca le expira si termenul de garantie, acum cred ca au pus etichete cu alta data de valabilitate, probabil ... pe vechile borcane, zic si eu :limb: In poza se poate vedea o cutiuta de lemn (inca nefinisata!) la care am folosit un clei ca un fel de prenadez, s-a lipit destul de bine, m-am si conformat instructiunilor care spuneau ca "pentru o lipire sigura nu este importanta durata ci presiunea apasarii".M-ar interesa ce rezistenta are in timp lipirea cu cleiuri de tip prenadez, fiind prima data cand il folosesc la lemn.

post-30422-139829522431_thumb.jpg

Link spre comentariu
Vizitator GlowingStar

Va salut,As putea jura ca acel tub este unul de ''Codez''.Este asa? Cred ca ma insel...Orisicum, nu va voi spune ce anume folosesc la lipire. Este secret. O reteta de-a mea :)Tot ce va pot spune e sa folositi numai lipiciuri pe baza de produse petroliere. Indiferent cine ce zice, sunt cele mai bune. Traim pe o planeta dominata de apa in proportie de 70%. Asta spune totul :)O seara placuta,

Link spre comentariu

Vreau sa fac o corectie: s-a vorbit mai sus despre un produs de lipire romanesc, care se numeste prenadez, altii il dezmearda, prenlandez. Cat priveste fotografia de mai sus este un clei pentru lemn ( scrie in limba italiana ), dar a-ti uitat un lucru important; uitat-va pe flacon in partea de sus si o sa vede-ti, ce marca poarta. Aceasta firma face produse de buna calitate, dar si pretul iese in relief. Petrica

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări