Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Incalzire cu panouri radiante/infrarosii

Loky

Postări Recomandate

Stimati domni si doamne!As dori sa montez ca si proba cateva panouri radiante in apartamentul recent cumparat. Este vorba de o locuinta la etajul doi intr-un bloc cu patru etaje, reabilitat termic in septembrie 2011. In bucatarie si baie caloriferele mi-au fost in drum, asa ca am adus un instalator, care le-a taiat, si acum nu am incalzire in aceste doua incaperi.Am auzit de panourile radiante sau pe alt nume infrarosii, care emit unde infrarosii, ca si soarele, astfel incalzesc obiectele si corpul uman. Am citit ca au multe beneficii: sunt sanatoase fiindca nu misca aerul si praful, nu necesita instalare complicata doar un electrician priceput, nu necesita acorduri, avize sau mentenanta cum este in cazul centralei pe gaz, iar durata de viata este lunga (peste 10 ani).As dori insa mai multe detalii. In principiu caut raspunsuri la urmatoarele intrebari:a) Cum se calculeaza numarul si puterea panourilor care sunt necesare pentru incalzirea unei anumite incaperi?b) Cat de rentabil sunt aceste panouri comparat cu o centrala pe gaz? Se poate face o comparatie avand la baza costul unitar al gazului si al energiei electrice de pe factura?c) Cate tipuri de panouri exista? Eu in cele mai multe cazuri am vazut reclama despre "panou radiant in infrarosu cu cristale de carbon".d) Unde pot fi achizitionate aceste panouri? Caut firme serioase cu preturi acceptabile.e) Alte chestii importante de stiut?Va multumesc!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 1
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Loky

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări