Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Problema alimentare traf.sistem audio

kppus

Postări Recomandate

• Răspunsuri 20
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• kppus

11

• Marian

9

• dan cod

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Atunci sau nu mai vad eu bine sau cei de la magazin sunt habarnisti, devreme ce vad la traf doar 4 cabluri, 2 negre care ar fi primarul, si 2 rosii care ar fi secundarul, numai ca sistemul respectiv se alimenteaza simetric, astfel incat traful ar fi trebuit sa aiba 2 secundare, adica 3 fire la iesire si nu doar 2.Ai verificat macar tensiunea pe acea iesire?

Link spre comentariu

Pai ia un multimetru si seteaza-l pe Ohm in gama 200 sau 2000, si verifica rezistenta echivalenta pe ambele infasurari, adica si pe firele negre si pe cele rosi ( doar intre ele, nu si amestecat ) si care arata rezistenta mai mare aia este bobina din primar si pe aia o bagi in priza, apoi seteaza multimetrul pe Vca si leaga-l la celelalte fire si vezi ce tensiune iti arata.PS; Pe lateralul trafului nu scrie nimic?

Link spre comentariu

Cel original era cu priza mediana dupa cum se vede in poze.Daca acolo ai nevoie de tensiune diferentiala (si dupa cum ai filtrajele asa pare)cam greu cu traful nou care se pare ca are un singur secundar.

Link spre comentariu

Ok atunci m-am inselat eu cand am presupus ca firele rosii ar fi secundarul cand de fapt sunt primarul, in fine este mai putin important acest lucru, ceea ce conteaza este ca traful este inutil, inainte de cumpararea trafo trebuiau cunoscute si ten siunile la iesirile trafului ars si acelea ar trebui sa fi fost inscriptionate pe el, daca mai exista traful ars la indemana spune ce scrie pe el, daca nu atunci spune ce scrie pe condensatorii aia mari unul langa altul.

Link spre comentariu

Ok, atunci avand in vedere ca amplificatorul sistemului este unul pe tranzistori asta face traful ala cu atat mai inutil, n-ai ce sa facu cu doar 12V acolo, cel mai probabil alimentarile simetrice pentru amplificatoare ar fi cam +/-25Vcc, ceea ce sugereaza un traf cu 2 iesiri de 20Vca. Ce scrie pe tranzistori?PS; repet intrebarea legata de traful vechi, mai exista acesta la indemana?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări