Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cum pun al doilea lnb la antena?

Vizitator bamsy_nicu

Postări Recomandate

Vizitator bamsy_nicu

Cum fac sa pun al doilea lnb la o antena digi? Ce imi trebuie? In trecut am avut o antena de la max tv iar dupa ce am bagat digi am dat-o jos. Am inteles ca pe antena digi se poate monta al doilea lnb. Oare e posibil sa pot monta lnb de la antena veche?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• filypvas

3

• romicap

2

• Liviu M

1

• bigpriap

1

Top autori în acest subiect

Poti sa pui 2 LNBuri pe o parabola sau ofset antena cu conditia sa pui la punct focalizarea.Exista dispozitiv pentru prins doua LNB ,pe tija anteneisau poti sa faci tu! Totul depinde de focalizare! Mai sunt si LNBuri cu doua iesiri...

Link spre comentariu

De ce vrei sa pui al doilea NB pentru ca sunt 2 situatii distincte:1- pentru a avea doua receptoare pe digi (adica pe satelitul de la 0.8w) in cazul asta trebuie sa inlocuiesti lnb-ul asta cu unul dublu2-pentru a prinde sateliti apropiati - 4w de exemplu, atunci ori iei un suport special care e ieftin ori improvizezi ru unul din platband gaurit de se vinde la metru si te chinuiesti sa gasesti punctul optim de plasareAntena ta probabil e offset - daca e cea din pachetu digi conteaza ce dimensiune are

Link spre comentariu

Cum fac sa pun al doilea lnb la o antena digi? Ce imi trebuie? In trecut am avut o antena de la max tv iar dupa ce am bagat digi am dat-o jos. Am inteles ca pe antena digi se poate monta al doilea lnb. Oare e posibil sa pot monta lnb de la antena veche?

De ce nu postezi detailat ...ce vrei sa faci cu al doilea lnb ce sa prinzi cu el ce sateliti pe ce platforma...

exista suporturi speciale ptr lnb

Uite aici un exemplu .SUPORT 2 LNB INTELSAT 1002- HOTBIRD

Posted Image

Link spre comentariu

Daca ce am gasit eu despre Digi (cum ca ar fi pe 0.8°W) e corect, atunci cred ca unghiul intre cei doi sateliti e prea mare ca sa mearga o singura antena fixa.

Link spre comentariu

Cred ca e justa concluzia de mai sus...e cam mult 16 gradepentru a fi sigur ca iei satelitul si cred ca doar cu o parabola mai mare poate fi posibil .Ofsetul de la DIGI nu cred ca ia!

Link spre comentariu

Se poate prinde ce doresti tu cu suportul care l-am dat mai sus .el este reglat 0.8-13*E (Hotbirdul )dar se poate regla si pentru 16*E dar iti trebuie ceva cunostinte despre reglaje deoarece trebuie luat in considerare ( elevatia -azimut )si ceva aparatura ...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări