Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

pagesel vs banksel

a_sorien

Postări Recomandate

• Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• a_sorien

4

• Liviu M

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Salutare ! Ma chinuie cele 2 comenzi pentru ca inca nu fac diferenta intre o pagina si un bank . Cand e o pagina si cand e un bank ?

de fapt cand folosesc pagesel ? ( inainte de goto si call) si cand banksel?
Link spre comentariu

Nu stiu in ce masura te ajuta (nefolosind asamblorul mie nu-mi zic nimic), da' in manualul de la mpasm am gasit

BANKSEL Generate RAM bank selecting code banksel PAGESEL Generate ROM page selecting code pagesel

Singura diferenta *) intre cele doua directive ar fi zona de memorie in care actioneaza - BANKSEL pentru RAM (variabile?), PAGESEL pentru ROM (program?).*) In afara de nume, bineinteles.PS M-am bagat in vorba pentru ca pare un subiect interesant.
Link spre comentariu

Nu stiu in ce masura te ajuta (nefolosind asamblorul mie nu-mi zic nimic), da' in manualul de la mpasm am gasit

BANKSEL Generate RAM bank selecting code banksel PAGESEL Generate ROM page selecting code pagesel

Singura diferenta *) intre cele doua directive ar fi zona de memorie in care actioneaza - BANKSEL pentru RAM (variabile?), PAGESEL pentru ROM (program?).*) In afara de nume, bineinteles.PS M-am bagat in vorba pentru ca pare un subiect interesant.
Banuiesc ca nu strica sa le folosesc , chiar daca nu e nevoie , decat sa fac debug...ore in sir sa ma prind ce si cum am gresit .Eu am folosit chiar si cand eram in udata_shr , ca sa nu cumva sa gresesc .
Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări