Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Incarcator baterie bormasina

relucavnic

Postări Recomandate

• Răspunsuri 39
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• miron1947

12

• em2006

7

• relucavnic

6

• riderinblack

5

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Daca ati putea face o poza cu partea plantata(prima atasata) din directia opusa, pentru a putea indentifica cealalta rezistenta si valoarea celei din colector.Pentru Dl.em2006, cred ca tot de la un redresor montat chiar pe stecher post-14622-139829518123_thumb.jpg cum este si la mine.

Link spre comentariu

@em2006, nu am primit decat incarcatorul (nu l-am folosit deloc, nu am habar daca functioneaza) + bormasina fara alimentator. Bormasina esta la 12V si o folosesc legata la diferite acumulatoare auto (acolo unde am de lucru).

Am facut o poza si din alta pozitie sa se vada mai bine componentele:

Posted Image

Link spre comentariu

Sigur ca ma tin de cuvant (cu intarziere ca a trbuit sa incarc acumulatorul aparatului foto). Despre tranzistor e posibil sa fi incurcat eu terminalele la transcriere (ca am cam tot invarttit montajul de pe o parte pe alta ....).

Pozele promise (sper sa fie rezolutia si luminozitatea buna):

Posted Image

Posted Image

Rezistoarele sunt de 10 ohmi (maro negru negru pe ambele, nu se vede a fi nimic decolorat pe acolo).

Asa arata si incarcatorul meu.(pacat ca l-am pierdut).
Link spre comentariu

Multumesc, deci schema este cum am desenat eu si valorile rezistentelor de 1K.

Maro-negru-negru-maro si ultimul toleranta,maro=1%

Daca tot nu-l folositi, poate va intelegeti cu Dl. relucavnic si-l cedati lui(eventual contra cost).

Link spre comentariu

Cred ca am depistat pozitia celei de a 2a rezistente, acum vad ca deja ati postat pozele, in timp ce prelucram cele 2 poze postate initial:post-7511-139829518129_thumb.jpgE corect layoutul de mai sus?

...si valorile rezistentelor de 1K.Maro-negru-negru-maro si ultimul toleranta,maro=1%

Uau, ce am mai nemerit-o!Palinca made by Pusu e medicament curat, te inspira... :freaza: , scuze de off-topic.
Link spre comentariu

Mai bine completati-l cu componentele necesare ca sa mearga corect pe sursa dorita.Cum e acum, el merge corect doar pe adaptorul propriu, care, el insusi limiteaza curentul de incarcare, cata vreme chinezul nu i-a prevazut asta (Limitarea curentului la o valoare controlabila e esentiala). Si trebe folosit acumulatorul pentru care a fost gandit.Deci, asa e acum:post-7511-139829518142_thumb.jpg

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări