Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Radiocasetofonul Tehnoton cu boxe detasabile

madkat

Postări Recomandate

A iesit pana la urma,felicitari.Eu n-am reusit sa-l echipez cu boxe originale pe al meu...vad ca mai ai de sapat pt un potentiometru la egalizor...e aventura de ajuns la el,eu l-am tinut o vreme fara,desi il aveam ca piesa,imi era groaza de cat ai de demontat ca sa ajungi sa-l schimbi.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 21
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• madkat

14

• goguboeru

3

• marianjoita

2

• augustin87r

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Mai e de lucru la el. Trebuie sa ajunga boxele la culoare, si sa ii gasesc difuri de inalte.Potentiometrul de medii a cedat la deblocare. Cand l-am primit toti potentiometrii erau complet gripati, pe toti am reusit sa ii deblochez, la asta a cedat tija inainte de a se misca. Cu o surubelnita subtire se poate misca, si merge ok. Inainte de a demonta literalmente tot cassul ca sa ajung la el (am doua sa schimb, nu e problema asta) vreau sa incerc sa lipesc piesa care s-a dezlipit.Pentru boxe - a pus cineva in topicul asta anunt, cu unele in culoarea originala, si cu difurile originale, intr-o stare asa-si-asa...Daca ai nevoie de vreo piesa da-mi de veste, mai am inca doua incomplete, poate gasesc prin ele ce iti trebuie.

Link spre comentariu
  • 8 luni mai târziu...

Nu am mai postat nimic, pentru ca nu am mai avansat.Am refacut cateva cabluri, cablurile de la boxe, si de atunci merge ocazional. Fara nici o problema, prinde radio decent, se aude chiar fain.

Link spre comentariu

Domnilor, difurile originale acelea cu cauciuc verde sau negru nu sunau foarte bine. Tebuiau excitate bine ca sa dea ceva din ele, la volum mic sunt chiar banale ( parerea mea ,nu incerc sa o impun, nu spun ca este corecta doar o prezint si nu comentez pe tema) Nu e pacat ca scula sa nu sune bine doar ca sa fie totul original pe ea?. Mai bine in boxe niste dif-uri bune si celelalte la cutie undeva daca vre-o data o sa fie nevoie de originalitate.Si madkat sincer te compatimesc cat ai avut de tras cu ele. Este infernal de greu de ajuns la pot . defecti desfaci de iti vine rau. Este motivul principal pt care eu l-am abandonat , depanarea este foarte grea ca acces la piesa defecta. Plus ca eu dupa ce am facut 2 stagii de specializare ( pe vremea lui ceasca ) pt garantii la Tehnofleac cum ii ziceau lucratorii nu am o parere buna despre produsele lor.Dar iar asta e parerea mea , nu incerc sa o impun, nu spun ca este corecta doar o prezint si nu comentez pe tema.Oricum trebuie felicitat pt rabdarea care a avut-o cu ele.

Link spre comentariu

Primul "stagiu" l-am avut cativa ani de prin 92 incolo - eram in liceu si ascultam muzica si dadeam bairame cu un tehnoton d-asta.Desfacut si refacut, umblat pana in adanci strafunduri, deja acum stiam pe dinafara ce sa desfac si unde sa tin contra la tijele cu filete in ambele capete :)Difuzoarele sunt foarte "tari" insa aparatul asta fiind departe de a fi scula principala de asculatat muzica (inaintea lui sunt un reciever yamaha rxv440 si un panasonic rx-ct980) - asa ca il pastrez original

Link spre comentariu

De aparatul asta ma feream sa ma bag in el pt. ca stiam ca e foarte greu de acesat in el si la RC mono sau stereo Philips care aveau firele din cupru unifilar si daca miscai placa de circuit de 2 ori vedeai fire in aer, trebuia sa fii cu ochii in 4 ca sa vezi ce s-a rupt si de unde.Oricum ma bucur ca te ocupi de ele si le repui in functie , erau avansate pe vremea lor chiar daca erau realizate cu piese de 2 lei. Vezi ca motoarele nu sunt stralucite ,se gripau in lagare iar periile sunt foarte firave, toata mecanica facuta din plastic, era import ungaria inclusiv capetele, parca BRG erau nu ?

Link spre comentariu

Cu mecanica asta sunt invatat. Am avut-o pe primul Tehnoton ca asta, pe un Spatial mare, pe un rc stereo Radiotehnika (!) si pe un cass pentru incarcat programe pe HC85/CIP asamblat la electronica. Da, este ungureasca si s-a facut in 3 variante - cu butoane jos (ca la asta) intoarsa invers cu butoane sus (la radiotehnika), si orizonatala, cu clape.In tehnotonul asta am bagat ce am avut mai bun prin cutiile de piese - inclusiv pe mecanica. I-am pus si regulatorul de turatie "bun" - ca au fost vreo 2 variante. Asta doar de moft, pentru ca virgula chiar daca mai am undeva la 50+ casete, nu prea le mai ascult.Cu firele nu e neaparat problema conductorilor in sine, mai ales ca este in cea mai mare parte pe mufe/pini - ci faptul ca se exfoliaza extrem de usor circuitele. Daca la inlocuirea unei piese un picior nu este aliniat (la integrate) sau un pic stramb (la restul comp pasive) exfoliaza circuitul in zona gaurii din placa... Lucru foarte distractiv de remediat. Se pot copia placile - dezechipa (sau lua unele de la un ap nefunctional) - si apoi pune la loc componentele pe ele. Sunt sigur ca mare parte din probleme vor fi remediate. Daca in acest proces se inlocuiesc si piesele ce si-au pierdut din proprietati - atunci chiar iese fain.Insa n-am timpul si totusi nu cred ca merita...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări