Vizitator nehalem89 Postat Noiembrie 5, 2012 Partajează Postat Noiembrie 5, 2012 SalutareVreau sa fac o punte-h, pentru comanda unui motor, consumul de curent este cuprins intre 6-8 amperi, am gasit niste mosfet-uri care satisfac cerintele mele dar m-am lovit de problema diodelor, in sensul ca nu stiu ce diode sa pun la fiecare mosfet pentru a nu praji tranzistorii. Intrebarea mea este: trebuie sa pun diode de acelasi putere cu al consumului sau pentru 6 - 8 amperi merg diode si de un amper? Link spre comentariu
Ghiurcuta Bogdan Postat Noiembrie 5, 2012 Partajează Postat Noiembrie 5, 2012 Ce schema vrei sa faci?o punte H nu necesita diode. Link spre comentariu
Vizitator nehalem89 Postat Noiembrie 5, 2012 Partajează Postat Noiembrie 5, 2012 Ce schema vrei sa faci?o punte H nu necesita diode.sunt niste diode de protectie ca sa nu arda tranzistorii in cand nu mai alimentezi motorul, dar motorul continua sa se roteasca si atunci devine generator, de fapt motorul sa nu-mi intoarca curent in tranzistori Link spre comentariu
Ghiurcuta Bogdan Postat Noiembrie 5, 2012 Partajează Postat Noiembrie 5, 2012 Poti folosi banalele 1n4004 sau foloseste mosfeti cu diode incorporate. Link spre comentariu
Vizitator nehalem89 Postat Noiembrie 6, 2012 Partajează Postat Noiembrie 6, 2012 Poti folosi banalele 1n4004 sau foloseste mosfeti cu diode incorporate.mersi de info, azi cumpar piesele ptr montaj Link spre comentariu
Mircea Postat Noiembrie 6, 2012 Partajează Postat Noiembrie 6, 2012 Diodele trebuie sa fie Schotky (poti folosi 1N5817 - 5819) nu diode redresoare 1N4004. Este f posibil ca MOSFET-urile sa le aiba deja incorporate, cum le au mai toate in zilele noastre.Daca nu stii cat de zgomotos este motorul tau, poti pune aditional alte Schotky pe fiecare tranzistor. Link spre comentariu
znecula Postat Mai 25, 2015 Partajează Postat Mai 25, 2015 Daca ai spune la ce tensiune alimentezi motorul si ce tip sunt tranzistoarele, am putea discuta strict la obiect nu la modul general. Stima. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum